Съвет за фитнес - кардио или силови тренировки ми трябват, за да отслабна?

23.08.11
20:05

Здравейте :) От скоро почнах да посещавам близкият фитнес, защото реших, че е крайно време да отслабна и то с доста кг. Проблема ми е главно в областта на корема и паласките, останала съм с впечатлението, че краката ги свалям по бързо. В момента съм на японската диета, защото ми е доста лесна за изпълнение, а и доста добри резултати давала. Но ми е нужен съвет за фитнеса, как да процедирам :( По принцип залагам на кардио, час колело, час на пътеката, 2 серии по 10 коремни преси и гири от по 1 кг за да ми се източат ръцете, но да не трупам мускул. Притеснявам се да използвам силови уреди, защото не искам това, което е по мен да се превърне в някаква мускулна маса... Висока съм само 1,60 а тежа близо 75 кг. Можете да си представите какъв невероятен вид ще стане ако се превърна в буца изтъкана от некви мускули :( Дайте ми някакъв съвет какво да правя да почна ли да използвам някакви силови или да изчакам да изгоря една част от мазнините и тогава да почна с тях :( А да и какво ви е мнението за L-carnetine имам вкъщи, но се чуда дали да го пия преди тренировка, има ли ефект тъй като не искам да се тъпча с добавки безмислено :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 23.08.11 20:52.

1. С кардио правиш мускули а ние с силови тренировки какво правим ... леем цимент ли
2. Ако мускули се правеха толкоз лесно всеки един мъж в този форум да е взел по една Олимпия...
3. Успокой се малко ти мускули големи няма да направиш така или иначе... вземи прочети малко как стоят нещата с тренирането ( няма нищо страшно ;) ) казвам ти да прочетеш защото и да ти говоря аз ще ти е като на японски ( ама от диетата току виж си го научила )
4. Тая японска диета не я знам нали не караш на вода и чай ?!

23.08.11
20:24

Не ти разбрах първата точка, аз казах, че според мен ако правя силови ще натрупам мускулна маса от колкото да сваля мазнините по тялото, затова наблягам на кардио. Иначе японската диета се набляга на яйца, месо и салати. Ходя 5 пъти седмично на фитнес,

23.08.11
20:35

Мен ако питаш, зарежи я тази японска диета. В Сомалия се хранят по-пълноценно ;)
Правилно ли разбирам, че тренировката ти е по-дълга от 2 часа? И както ти казаха - няма никаква опасност да се превърнеш в 75-килограмова “буца изтъкана от некви мускули”  :D :D :D Дори не мислех, че има още жени, които мислят по този начин :)
Препоръката ми е: чети много и за хранене, и за тренировки, или си намери читав треньор, който да те запознае с някои основни положения при тренирането.
Успех :)

Мнението беше редактирано от Margi на 23.08.11 20:38.

23.08.11
20:45

Много съм чела за хранене и в действително преди 2 години отслабнах с 16 кг, но просто не се захраних като хората и си ги възвърнах и да 2 часа ми продължава тренировката. Благодаря за препоръката за треньор се замислям от няколко дена насам.

казано от Cwetinka на 23.08.11, 20:05:

По принцип залагам на кардио, час колело, час на пътеката, 2 серии по 10 коремни преси и гири от по 1 кг за да ми се източат ръцете, но да не трупам мускул. Притеснявам се да използвам силови уреди, защото не искам това, което е по мен да се превърне в някаква мускулна маса...

Имам две тънки въпросчета:

(1) за трупането на мускулатура - уверена ли си, че е лесно да го направиш, дори и с големи тежести?
(2) за кардиото - уверена ли си, че 2 часа кардио са най-добрият вариант да изразходваш повече енергия?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.08.11 20:51.

23.08.11
21:00

Точно за това пиша, за да ми кажат дали това, което правя има смисъл или е правилно аз ако бях сигурна, че е правилно или не нямаше да повдигам въпроса пред други хора. Всъщност за трупането на мускули го казвам, защото имам позната, която ходеше редовно на фитнес беше пълна като мен и редовно вдигаше гири за да си свали ръцете по 4 кг мисля че бяха / не съм сигурна / и вдигаше тежести малки не големи и за 2 месеца не отслабна въпреки, че беше на някакво разделно хранене и след като почна тренировки с персонален треньор и диетолог и бяха напълно забранени тежестите за определен период от време тъй като е била превърнала голяма част в мускул а мазнините  си стоят, затова при мен изникна това притеснение. Писах тук просто за съвет не е нужно да се нахвърляте просто защото не съм достатъчно запозната с тези правила :) За кардиото просто съм с такова впечатление тъй като се потя повече :)

потта е дехидратация на тялото... :) реално силовите тренировки горят повече калории от кардиото... има хора които чистят без кардио ( чудиш се как - ами с хранене и тренировки ) незнам твоята приятелка ако е била на добър хранителен режим как така си стоят мазнини нещо ми е мътно :) Започни да тренираш силово.. айде прави си кардиото да ти мине желанието за това... и започни да изграждаш хранителни навици не към ужасни диети за отслабване ами към някой читав хранителен режим :) 

Никой не се нахвърля но някой от въпросите които задаваш имат логични отговори... :)

23.08.11
21:06

казано от Cwetinka на 23.08.11, 21:00:

след като почна тренировки с персонален треньор и диетолог и бяха напълно забранени тежестите за определен период от време тъй като е била превърнала голяма част в мускул а мазнините  си стоят, затова при мен изникна това притеснение.

Това ми се стува много малко вероятна метаморфоза, но за всеки случай те съветвам да не ползваш услугите на същия ПТ. :)
Това, че не е сваляла мазнини най-вероятно се е дължало на погрешен подход към храненето.
За кардиото - зарежи двучасовите маратони, пробвай се с HIIT.

23.08.11
21:10

Не просто когато бях чела за плочки на корема бяха писани мнения тук, че трбява да се изгорят първо мазнините по корема с крос / за това съм на пътеката /затова бях останала и с впечатлението, че с кардио по лесно ще сваля килограми и след това ще почна да оформям със силови :) явно съм сбъркала мерси все пак :)

23.08.11
21:15

По принцип на пътеката правя нещо подобно започвам с някаква скорост след определен интервал я покачвам задържам на нея определено време и малко преди да спра намалявам скоростта, като началната.

Нахвърляне? За какво става въпрос?
Просто ти дадох посоки за размисъл.
Ще бъда телеграфен, за да не ти е неудобно.

Най-малкото нямаш хормоните, които ще ти позволят да качиш мускулната маса, която смяташ за грозна. Отделно от това ми се струва, че когато премахнеш нежеланите мазнини, отдолу ще се покаже слабичка мускулатура, която гарантирано не е по-красива. Това кардио е излишно, освен ако не се готвиш за класически маратон (42.195 km) или Тур дьо Франс. Повече потене НЕ означава повече изразходвана енергия или повече изгорени мазнини. Има далеч по-ефективни кардио-натоварвания. С извинение, но за мен тази японска диета е пълно безумие.

Както и да е... предстои ти доста четене. Приготви главата си да посрещне разбиването на постулатите, които са в нея. Ако наистина желаеш да постигнеш нещо, разбира се.

23.08.11
21:27

Мерси :) Просто мислех, че като започна с повече кардио и сваля мазнините после спокойно ще мога да продължа и със силови за да стегна и оформя тялото. Явно мисленето ми е грешно и ще видя за треньор във фитнеса за да ми разясни по нагледно нещата с тренировките, а тази японската диета я препоръчват много тъй като е за 14 дена и свалените кг се задържали гарантирано и след нея мислех да мина на някакъв определен режим, който търся в момента :)

Няма гладуване, от което да можеш да излезеш без наваксване. С добре преценен балансиран режим за 14 дни е разумно да свалиш не повече от 2 kg, ако държиш да го правиш трайно и без да навредиш на организма си. Тия вълшебни диети са опасни за здравето - казвам ти го в прав текст, с пълното съзнание, че ми нямаш доверие. Дано да попаднеш на читав треньор.

23.08.11
21:36

Дано ;) мерси за съвета.

24.08.11
10:26

Гледай тая девойка е професионална бодибилдерка, не дей да ходиш на фитнес ще вземеш да заприличаш на нея :D, принципно в залата може да сваляп да се стягаш за да изгледаш по начина който искаш, стига да правиш правилните тренировки и да се храниш според целите :) Успех!

Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 24.08.11 10:27.

25.08.11
01:04

Така да ви докладвам понеже неможело в момента да ми намерят инструктор аз срам не срам попитах един така привидно трениращ мъж във фитнеса и той ми даде следните насоки / непрофесионално /:

1. Ако толкова държа на много кардио да го правя на няколко серии като в почивките между тях запълвам със силови уреди.
2. Упражнения с гирички по 2кг, между 10,12 повторения за серия
3. Пек - дек пак между 10, 12 повторения
4. Бедрено разтваряне ли му се казваше нямам спомен
5. Бедрено разгъване
6. Вертикален скрипец
7. И това с тежестите за ръце с едно въже, където се закача и се придърпва ...

Ако не се лъжа мисля че това бяха напътствията му, а да и коремни преси. Съжалявам ако не съм уцелила много наименованията, но все още навлизам и не са ми много ясни.
Да се придържам ли към тази програма докато се намери инструктор или да изчакам.

25.08.11
08:27

казано от Cwetinka на 25.08.11, 01:04:

5. Бедрено разгъване

Тези двете упражнения само ако прецениш, че коленете няма да ти трябват повече ;)
А иначе, идеята за редуване на кардио и упражнения (като естествено се поддържа добра интензивност и на двете), е добра. Аз съм тренирала по този начин и в определени моменти върши работа. Само че за упражненията между кардио “сериите” бих ти препоръчала да избягваш машините. По мое мнение подходящи в случая са: клекове, напади, отпади, бърпита (във всякакви варианти, вкл. и с тежести), лицеви опори, и щом толкова държиш на коремни упражнения - повдигане на крака от вис, ренегадско гребане, хип тръст.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.11 21:43.

25.08.11
11:55

Може би е по-добре, че нямат инструктор във фитнеса ти, защото обикновено не са от най-добрите. Има доста треньори в този сайт, на които може да се довериш напълно.От личен опит бих ти препоръчал Лазар Радков. Пиши му ЛС и се разберете.

05.09.11
12:02

Здравейте пак :)

Първо да ви благодаря, че ме открехнахте по някой въпроси и мога спокойно да кажа, че със силови тренировки наистина се топят мазнини, което досега твърдо неприемах. От 2 седмици съм на хранителен режим и посещавам фитнес 5 пъти в седмицата :) И сега мога да кажа че за 2 седмици сложих основите на нещо много хубаво. Определено виждам лека промяна в тялото си, и не мисля да се отказвам, защото до 2 3 месеца ще успея да постигна едно по - нормално тегло за ръста ми :)

Имам въпрос относно въглехидратите, които трябва да приемам. В момента съм на НВД или нещо подобно и бях чела тук, че за да се поддуржа инсулина в организма трябва да се приемат по средно 1 гр. въглехидрат на кг/ човешко тегло. Това какво означава, че трябва да се стремя да не приемам повече от около 70 гр въглехидрати, защото теглото ми в момента е около 70 кг или по малко :? Предполагам, че отговорът ми е във въпроса, но все пак малко по компетентно мнение няма да ми навреди :Р

А да намалих кардиото драстично .. определено вече не седя по 1 час на колело, 1 час на пътека, разделила със ги по около 20 мин в началото за загрявка ХИЙТ и след силова още 10-20 минути бързо ходене с наклон.

И да определено ме чакаше доста четене след като пуснах тази тема, мога да кажа че бая теми, статиии изчетох за хранене, упражнения, тренировки и определено ме хвана срам от безмислената тема, която пуснах, защото има ужасно много информация относно въпроса ми, така че се извинявам ако съм ви затормозила.

Ами това 1грам е ориентировъчно... ако приемаш 1.2грама на тегло няма да стане нищо фатално. За мен обаче НВД не е най-добрия вариант ( едно РБД ще даде както повече свобода при избор на храните така и по-балансирам прием на протеин, въглехидрати и мазнини ). Напиши как се храниш ако искаш да коригираме менюто ако има да се коригира.

05.09.11
12:24

Ами добре то и аз не знам дали е точно НВД де

към 10 хапвам едно кисело мляко
към 12 - 13 - парче пилешко месо / варено, печено или на скара /
към 16 - 100 грама картофи, ориз или др.
вечеря - салата най - често шопска с обезсмаслено сирене и без олио
Нещо такова се получава, позволявам си да хапна и един плод примерно през деня, праскова или диня главно.

Става ли за нещо ?

Ем то си на МБНВД... защото и мазнините са малко и белтъчините са малко и въглехидратите. Прочете ли темата в сайта за НВД-то.

‘’Дневната норма при мъже се движи в рамките на 2,5 до 3 гр., а тази при жените от 2,3 до 2,7 гр. за килограм телесно тегло.’‘
- твоя протеин май не е между 2.3 и 2.7грама на тегло.

‘’Изчислявайки дневния си калориен баланс, ще знаете от какво количество мазнини в храната се нуждаете, така че да понижавате теглото си плавно и постоянно’‘
- съмнявам се да си го направила затова взимай листа и химикала ако искаш нещата да станат наистина.

http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#axzz1Wz4d7yoo - ето я цялата тема.

И пак подсъвет - заложи на РБД http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1Wz4d7yoo

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 05.09.11 12:36.

05.09.11
12:40

Пак чела не дочела . Сега пак ще ги разгледам и ще напиша след тренировка едно примерно меню. Мерси за съвета ще прочета и за РБД по обстойно .

21.01.12
19:56

Здравейте, отново :)
Искам много да благодаря на всички, които се включиха в тази тема и ми дадоха съвети относно храненето и тренировките. С тях мога да кажа, че постигнах доста добро начало на промяна на тялото ми. Успях да сваля килограми, да стегна ръцете, да сваля излишните мазнини от шията и бузките. Свалих и известно количество мазнини от корема, краката и дупето.  Разбира се това за мен си остават най - трудни за оформяне части. Сега по празниците доста се отпуснах, позволих си малко повече да хапвам от забранените неща и намалих фитнеса .... :х  .. няма да лъжа аз просто го спрях ... !

За това сега почвам всичко от начало. Сега след като свалих една част от излишните килограми си мисля дали да не променя тренировката си като обръщам по - голямо внимание на тези проблемни зони или да продължа по начина, по който тренирах до сега. Корема, паласките и вътрешната част на бедрата са местата, които  все още ме мъчат. Някакви идеи относно това да променям ли вида на тренировките, която е както съм писала по - горе кардио силвови - ръце ( гирички, пек дек ) крака ( клекове, напади, мисля че се казваха абдуктур машини) за паласките  ми бяха казали в залата хипер екстензия ли беше ( извинявам се, но малко съм невежа от към наименованията им ) и завършвам с кардио, което е главно пътека ... горе долу това ми представлява тренировката.

Според мен не е нужно да променяш нещо... тренировките и храненето ти до колкото разбирам са донесли успех преди... защо да не го направят и сега ? :) Започни отново да тренираш и да се храниш както преди и виж ако няма резултат тогава може да помислиш/помислим за промени :)

19.03.12
16:28

казано от Margaritka на 25.08.11, 08:27:

казано от Cwetinka на 25.08.11, 01:04:

5. Бедрено разгъване

Тези двете упражнения само ако прецениш, че коленете няма да ти трябват повече ;)

Не са ли добри тези две упражнения. Тук в програмата за най-начинаещи те са написани за изпълнение... Обърках се. Нали в едно работят главно външните мускули, а в другото вътрешните. Как се натоварват коленете?

04.05.12
22:09

Здравейте отново. Имам голяма мания вече с този фитнес и сега искам да започна да се занимавам малко повечко за да постигна напълно това, което искам. Чудя се дали да не прибегна за тази цел до някой фитнес инструктор, който да ми разработи персонална програма. Проблема е, че незнам към кого да се обърна. Дали някой от вас би ми препоръчал добър фитнес инструктор в района на Люлин, евентуално мога да си позволя и фитнес зали в Надежда и Обеля, защото са ми в близост. Искам да постиггна максимално добри резултати затова ми трябва човек, който знае какво прави и как да ме посъветва.

05.05.12
13:45

упражненията не свалят кила и сантиметри,но стягат мускула и с времето мекичките сланинки ще се заместят с твърди мускули
но това време е още далеч
така че наблегни на упражнения с гиричките за ръце и рамо-засега с малките- и в първия според теб удачен момент вземи по-тежки-тези по 3-4кила като свалиш бройката повторения до 8 примерно
прави 2 скрипеца-вертикален и хоризонтален
(дано вертикалния не го дърпаш до корема-нагледала съм се на изпълнения)
или ги замени с хребане с дъмбел-ако можеш вземи 10кг но не по-малко от 6-7кг
за мен горната част на тялото при жените трябва да се тренира по-усилено,защото природно не е развита
препоръчвам ти клякане дори без тежест-всякакви видове клякане-пълен-докато ти опре дупето в прасците, с широко поставени стъпала,с тясно поставени,сумо клек,клек до сядане на лежанката,напади- по 15 бройки и няма да можеш да ходиш
от махане с крака на уредите полза няма :)

05.05.12
13:52

Ммм добър съвет. Мисля да го последвам следващият път  в залата. Добре ами лег пресата какво ще кажеш за нея? Скрипеца го придърпвам  над/до гърдите така ме посъветваха едни момчета в залата. Имам и въпрос за Hyper Extensions, помагат ли за паласките, защото  това ми предложиха в залата ?

07.05.12
15:37

за паласките помага само диетата
упражненията само стягат мускула-не се отслабва зонално а като цяло
като качиш мускул навсякъде фигурата ще изглежда много по-симетрично и дори да имаш нещо излишно няма да се вманиачаваш толкова
иначе хиперекстензиите за супер добро упражнение за кръста и бедрата отзад
лег преса прави спокойно вместо клек -редувай ги де-но слагай кила-да не е само празна и по 10-12 бройки
просто не качвай над тези повторемия за нищо-иначе само си товариш ставите а не мускула
просто бъди упорита
тренирам 5 години и чак на четвъртата видях резултата който искам
успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1