Гейнър, но какъв ?

05.09.11
13:33

Здравейте! Реших от началото на учебната година да започвам да качвам. Този път няма да мисля толкова за корема и релефа.. каквото ще да става трябва да се качат поне 2-3 кила. Та решил съм да си взема гейнър и се чудя какъв .. Насочил съм се към няколко. Надявам се да получа мнения от хора които са ги ползвали и имат лични наблюдения.
Ето това са продуктите на които съм се спрял:
Ultimate muscule juise 2600 Този най ми хареса честно казано. Харесва ми съотношението протеин/въглехидрат/мазнини и 1020 калории си е супер сякаш.
PVL Mutant Mass Tози също ми харесва поради същата причина горе долу същото съотношение.
WEIDER MEGA MASS 4000
DYMATIZE-Super-Mass-Gainer За този прочетох не дотам добри мнения в бодибилдинг.ком а и с тези 40 грама захар и 250грама въглехидрат като цяло не ми харесва особенно.

За 2-3 кила отгоре не ти трябва гейнър пич... заложи на храненето. А и каква е тая цел 2-3килограма... аз си постсавям цели 10килограма поне тея 2-3килограма - изпии 2 шишета вода и ще си с 2 единици отгоре на кантара... мисли по мащабно с 2-3 килограма отгоре няма да имаш никъв напредък от към видима мускулна маса или размери.

Вместо гейнер по-добре си вземи сурватъчен протеин и глюкоза на прах  за сутрин и след тренировка,а през деня набивай здраво качествена храна.Препоръчително е и едни витаминки да си вземеш.

05.09.11
20:37

Не мога да наблягам на храненето тъй като не мога да си го позволя по всяко време, университета много ми разкъсва деня и просто няма как да си набавя храна. 2-3 килограма са супер постижение за мен ;) тъй като от 1 година и повече стоя около 70 (+- 1.5 кг). Има разлика в огледалото било то и малка и в сантиметъра но в кантара няма ;) А и искам да ускоря нещата. Та нека да се придържаме към темата за гейнърите ако някой е ползвал някой от тях ще съм благодарен да чуя мнение.

05.09.11
21:32

Сега най вероятно някой ще ти каже да си носиш храна в кутия и да ядеш в междучасието, всички билдери си носят храна в кутия, а ти се излагаш с шейкове :D
Вариантите с декстроза и протеинец са удачни, но само за след тренировка, а за междинни хранения не са най удачния избор. Много от гейнерите също са такива, които са с голям процент захари. Има и гейнери с по комплексни въглехидрати с по малко захари и задължително не трябва да имат креатин. Креатина когато му дойде времето ще го вземеш и него. Най добрия вариянт ако имаш възможност са протеиновите барове и MRP -тата, също така наскоро открих благодарение на този сайт една интересна добавка - http://www.bulkpowders.co.uk/product.php/293/24/aktivated__barley , което си е храна, както и повечето добавки, но някои хора още живеят в някаква заблуда, която се предава от човек на човек в този форум. Тази добавка се прави от ечемик, която дава точно това което ти трябва, бавен въглехидрат, който ако го комбинираш с някакъв протеин става идеално за заместване на някое хранене и за междинно такова.

Правилно все пак си се ориентирал, че за да покачиш килограми ще трябва да увеличиш калорийния прием, защото протеина и да го покачваш и си с бърз метаболизъм, няма как да отлепиш ако не папаш повече калории от въглехидрати (muscle)
Трябва да знаеш, че много от хардгейнерите освен поради недостатъчно приетите калории не могат да качват и поради още една често срещана причина и тя е времето между последното хранене и закуската Ако има голямо разстояние между тези две хранения и също така, не си консумирал правилните храни и количества в последните хранения за деня, ще изпадаш в по голям катаболизъм и това спира или забавя прогреса на трениращия.

06.09.11
10:56

Благодаря много. Точно това търся в гейнъра да има достатъчно протеин и в същото време да не е натъпкан с захари а с някакви по-бавно разграждащи се въглехидрати, затова съм хвърлил и око на този Ultimate muscle juice revolution 2600. Колкото до комбинирането на добавки, просто не ми е удобно да ги меша да стават някакви ужасни каши които да се мъча да погълна и т.н. искам нещо което се взима на 1 път и е приятно. За креатина не държа много, много на него тъй като обикновенно в протеини и гейнъри той е Монохидрат а аз пия по 2-3 кафета на ден.. и малко ми се обезмисля приема на такъв вид креатин. (кафето не мога да го откажа просто деня не е същия без него :D:D).

А за последното казано нещо ами ям нормално хранене (вечеря) към 8-9-9:30 вечерта и преди лягане т.е. около 11:30-12 пия около 150 грама извара (или кофичка обезмаслено мляко зависи какво имам под ръка).

А колкото до комбинирането на добавки за по-дълаг срок мисля ,че след 1вата кутия гейнър мога да прибавя нещо към него, например някакъв креатин етил естер или нещо такова ,но има време ще видим как съм с ресурсите ;)

Мнението беше редактирано от Златислaв на 06.09.11 11:01.

казано от D_Hun7eR на 06.09.11, 10:56:

просто не ми е удобно да ги меша да стават някакви ужасни каши които да се мъча да погълна и т.н. искам нещо което се взима на 1 път и е приятно.

Ами тогава не вдигай тежко.. на другия ден може да имаш мускулна треска и това е неприятно да знаеш ! :)

HE

06.09.11
11:02

казано от D_Hun7eR на 05.09.11, 20:37:

Не мога да наблягам на храненето тъй като не мога да си го позволя по всяко време, университета много ми разкъсва деня и просто няма как да си набавя храна. 2-3 килограма са супер постижение за мен ;) тъй като от 1 година и повече стоя около 70 (+- 1.5 кг).

За тази цел има хранителни заместители с които можеш да заместиш едно хранене. Другия вариант е храна в кутия, но гейнъра мисля, че няма да отговори на изискванията ти.

п.п. Ще се обоснова, та да няма тъпи въпроси от “разбиращи материята”. Първо на всички добавки пише “не е заместител на разнообразното хранене”, второ гейнъра не е замислен да ти даде добре балансирани хранителни веществя, които ще ти даде едно хранене, а повече въглехидрати нужни за покачването на маса с подходящо хранене. Тези кг., които ще качиш от гейнъра ще са предимно мазно /ако храненето не е било на ниво/ и след това при чистенето ще загубиш повече, отколкото си качил.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.09.11 11:14.

06.09.11
15:20

казано от kristiancho на 06.09.11, 11:02:

казано от D_Hun7eR на 06.09.11, 10:56:

просто не ми е удобно да ги меша да стават някакви ужасни каши които да се мъча да погълна и т.н. искам нещо което се взима на 1 път и е приятно.

Ами тогава не вдигай тежко.. на другия ден може да имаш мускулна треска и това е неприятно да знаеш ! :)

Колко проницателно не се бях сетил. Защо да ядем като ще го изсерем ?

Храната няма как да я докарам писах го няколко пъти. А храна в кутия, номера съм го пробвал и освен ,че ми се драйфа от някакви паржоли стояли в чантата ми 3 часа друго не става. Ок де ще пробвам с този Muscle juice и ще споделя какви резултати е имало ;) Благодаря ви за мненията !

Абе не е че не можеш,а по скоро не искаш,тогава не се чуди защо си тъпчеш на 70кг.И аз съм студент,имам си и задачи, напред назад,но си нося кутии с пържоли,кафяв ориз и пълнозърнест хляб,нито пискам,нито драйфам от тях.Дори и лятото за 4-5 часа не съм имал проблеми с кутиите,което обикновено е достатъчно за да нямаш дупка(стига храната която съм сложил да не е била топла и ако кутията е вакумна нп).А има и храни които по-бавно се развалят дори след 7-8 часа:кашкавал,пъстърма има  и вакумни кутии.Като изядеш кутията след 3-4 часа може да прескочиш до някой близък магазин например,като в някои има и топла скара...Но без желание няма как да стане

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 07.09.11 23:29.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1