Комбиниране на креатин с други добавки

02.07.11
14:26

Въпроса ми е креатина(за монохидрат говоря) с кое е по добре да се комбинира с глутамин или аминокиселини.
В момента пия таурин и креатин преди тренировката и креатин след + 1 протеинова вафла.Целта е покачване на мускулна маса.

02.07.11
15:15

Колкото повече неща комбинираш толкова по-добре.Иначе от изброените от теб по-подходящо е с аминито.

TN

02.07.11
16:29

казано от PanteliX на 02.07.11, 14:26:

Въпроса ми е креатина(за монохидрат говоря) с кое е по добре да се комбинира с глутамин или аминокиселини.
В момента пия таурин и креатин преди тренировката и креатин след + 1 протеинова вафла.Целта е покачване на мускулна маса.

Креатинът се комбинира с въглехидрат по принцип,вади си изводите :)

03.07.11
16:04

На повечето опаковки Креатин пише , че има най-добър ефект в комбинация с Глутамин.
Затова според мен Креатин+Глутамин е най-доброто.

03.07.11
19:28

С аминото по-добре.Ако е и с двете-още-по-добре!И не пести глутамина!

TN

03.07.11
20:09

казано от Deuce на 03.07.11, 19:28:

Креатин само с амино ли :? Има ОГРОМНА разлика между креатин+амино и креатин+амино+глутамин , нали се сещаш :)

03.07.11
20:23

казано от The Next на 03.07.11, 20:09:

Креатин само с амино ли :? Има ОГРОМНА разлика между креатин+амино и креатин+амино+глутамин , нали се сещаш :)

Що не вземеш да обясниш “ОГРОМНАТА” разлика, на тез дето не се сещаме?

03.07.11
20:29

Да,обясни ни разликата,аз явно не зацепвам.

TN

03.07.11
20:30

казано от Valdis на 03.07.11, 20:23:

казано от The Next на 03.07.11, 20:09:

Що не вземеш да обясниш “ОГРОМНАТА” разлика, на тез дето не се сещаме?

$

Имаш една класичекса ефективна комбинация - протеинова пудра+креатин+качествен мултивитамин+рибено масло. Ако имаш още пари - вкарай БЦАА, а ако имаш още повече пари вкарай и глутамин, а ако имаш много, много пари, може да си вземеш още повече глутамин и БЦАА.

TN

03.07.11
20:54

казано от GreyKnight на 03.07.11, 20:42:

Имаш една класичекса ефективна комбинация - протеинова пудра+креатин+качествен мултивитамин+рибено масло. Ако имаш още пари - вкарай БЦАА, а ако имаш още повече пари вкарай и глутамин, а ако имаш много, много пари, може да си вземеш още повече глутамин и БЦАА.

Само рибенето масло някак стои,все пак мазнини след тренировка..Но няма значение :)

1во - мазнините не забавят усвояването на протеина
2ро - добавки не се пият само след трен
3то - рибеното масло е изключително важно.

TN

03.07.11
22:48

казано от GreyKnight на 03.07.11, 22:41:

1во - мазнините не забавят усвояването на протеина
2ро - добавки не се пият само след трен
3то - рибеното масло е изключително важно.

Мазнините ЗАБАВЯТ усвояването на протеина,направени са опити и се е разбрало,не се опитвайте да ги подлагате на съмнение .

Аз си ям цели яйцата след тренировка,ама мен не ме интересува усвояването на протеина!

Най-новите проучвания показват точно обратното. Всичко зависи оттова какви ензими преобладават в стомаха и в какво био-химично състояние се намира тялото. След тренировка си в катаболно и тялото иска белтъци, така че се подготвя да усвоява. Както и да е, всеки сам избира. :)

TN

03.07.11
23:05

Тялото иска белтъци,ясно,ама мазнините каква роля играят точно? И кои са тези новите проучвания,че аз не съм в крачка ?

Мазнините и белтъците са отделни макронутриенти, демек им трябват различни ензими за да се усвоят. Проучването го има в университета колумбия. В блога на фитнес храни го има също

TN

04.07.11
09:45

казано от GreyKnight на 04.07.11, 02:18:

Мазнините и белтъците са отделни макронутриенти, демек им трябват различни ензими за да се усвоят. Проучването го има в университета колумбия. В блога на фитнес храни го има също

Я дай да видим проучването/опитите,защото работата ми мирише на фейк.

04.07.11
11:05

Абе наи-добрата комбинация е с таурин и глитамин ...тва е .

05.09.11
10:51

Аз искам да попитам за комбинацията креатин+глутамин+L-карнитин.какво мислите,как да ги приемам

Модерация: Отделната тема, която публикувахте с този въпрос, не е ли достатъчна?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.09.11 10:53.

HE

06.09.11
00:00

казано от tntenev на 05.09.11, 10:51:

Аз искам да попитам за комбинацията креатин+глутамин+L-карнитин.какво мислите,как да ги приемам

Модерация: Отделната тема, която публикувахте с този въпрос, не е ли достатъчна?

На опаковките не пише ли? Като гледам комбинацията - приемай ги след много четене, че явно си купил нещо за, което нищо не знаеш!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1