05.09.11
23:34
Здравейте, според програмата ми трябва да изяждам по 6 белтъка (+1 жълтък) всяка сутрин. Забелязах, че в 4 белтъка има 12гр. протеин, 12 грама протеин се съдържат и точно в 15гр. суроватка. Интересува ме ако заместя 4 белтъка с 15гр.суроватъчен протеин и изям останалите 2 белтъка и жълтъка ще си намаля ли резултатите (в сравнение с ако изяждам 6 нормални белтъка).
И още дали някой е успял да открие течни белтъци да се продават на територията на БГ? Аз дадох поръчка в един сайт, сега гледам е блеклистнат тука... както и да е, обадиха ми се да ми кажат, че такъв продукт нямат въпреки че го рекламираха.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.09.11 08:46.
05.09.11
23:40
Kолкото повече,толкова по-добре,щом е протеин : )
Би ли споделил защо искаш да замениш яйцата си с някаква пудра, че ми стана любопитно. А за тия белтъци, които искаш да си купиш доколко си сигурен, че това вътре ще са 100% белтъци от яйца?
05.09.11
23:50
Ае стига бе,ще изкарате,че всичко дето ядем е само въздух...
казано от Александър Илиев на 05.09.11, 23:50:
Ае стига бе,ще изкарате,че всичко дето ядем е само въздух...
И аз съм гледал големите американски билдери как вместо да си отделят жълтъците и белтъците те направо си наливат от едни пластмасови туби белтъци! Много е практично, но не и за българския пазар. Доста ще оскъпи яйцата и със сигурност ще се намери някой “тарикат търговец”, който вместо яйчни белтъци ще слага нещо друго с подходящите овкусители и накрая ще стане като с киселото мляко и кашкавала. Уж са от мляко ама не точно.
Малко се отклонихме от темата за което се извинявам. Аз лично не бих заменил яйцата и овеса на закуска с нищо друго, не те съветвам и ти да го правиш! Може само да ги отложиш с 1 час и да започнеш деня със сурватка. Това е още по добър вариант независимо от целите ти! Успех!
Мнението беше редактирано от Георги на 08.09.11 08:00.
06.09.11
08:49
Протеинът в яйцата е различен от суроватъчния, което единствено виждам като разлика. Аз яйца сутрин също не ям, защото ми идват тежички - пия шейк и що годе прогресирам.
06.09.11
10:36
казано от Александър Илиев на 05.09.11, 23:40:
Уви, ако имаш калориен лимит не е точно така.
казано от Георги на 05.09.11, 23:45:
Би ли споделил защо искаш да замениш яйцата си с някаква пудра, че ми стана любопитно. А за тия белтъци, които искаш да си купиш доколко си сигурен, че това вътре ще са 100% белтъци от яйца?
Просто много ми идва това количество твърд белтък всеки божи ден. Ще ми се да заменя варените белтъци с течни такива или пък на прах, които да правя на протеинов шейк и да изпивам.
казано от Александър Илиев на 05.09.11, 23:40:
Нямаш представа колко грешиш...
06.09.11
14:28
Доколкото ми е известно, течните белтъци не се намират у нас, поради краткия си срок на годност, съпоставен със сравнително дълогото време за транспортиране от първоизточника. А ако имаш моя проблем, да ти писват бързо яйцата, не е особено решение.
06.09.11
14:55
Ако е яйце с желтък ми е по вкусно, но само варени белтъци наистина бързо втръсват. Какво ти е мнението за яйчен прах от сушени белтъци?
06.09.11
15:02
Нямам мнение, не съм пробвал досега. Това не е ли суровина за хранително-вкусовата промишленост, не се консумира като самостоятелен продукт?
А за яйцата - ако писнат, но няма как да се заменят, го карам само на бъркани такива. Неприятният фактор “белене” отпада (поне).
06.09.11
15:44
Поразучих нещата, да наистина се оказа промишлена суровина. Извинявам се, че повтарям разглеждан вече проблем, но намерих тема, която изчерпва въпроса чак сега:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43725
В крайна сметка май нищо не може да замени яйцето от хладилника. Кофти ми е направо колко поколения жълтъци ще станат зян при това положение.
Мнението беше редактирано от регистрация за триене на 06.09.11 15:46.
Ми като ти е гадно за жълтъците ... яж яйцата цели и намери къде да намалиш мазнините. Разликите в суров белтък и цяло яйце са +2 грама белтъци и + 9 грама мазнини. За 5 яйца, това са 45 грама мазнини, които можеш да премахнеш от друго хранене.
Пък и ако в един ден хапнеш 50 грама мазнини отгоре, сигурен съм, че няма да стане световен катаклизъм.
06.09.11
20:42
Като изключим няколко капки зехтин в обедната и вечерната салата, други мазнини не ям, така че ще ми е трудно да компенсирам, а и доколкото знам многото жълтъци не са съвсем безопасни. Преди закусвах с пълнозърнест хляб и извара, отскоро минах на овесени ядки и белтъци и считам тая закуска за доста по-качествена. Смятам да остана на нея, а жълтъците ще свалям на уличните кучета, че мразя да хвърлям храна в кофата. too bad че течните белтъци са за богатите държави все пак.
казано от Найден Русев на 06.09.11, 20:42:
...няколко капки зехтин в обедната и вечерната салата, други мазнини не ям,...
Те тва ти е грешката! Мисля, че трябва да си преосмислиш храненето! Защо си мислиш,че организма няма нужда от мазнини?
08.09.11
07:49
Найден Русев, няма причина да изхвърляш жълтъците. Факт. Спокойно хапвай яйцата цели.
Правиш МНОГО груба грешка в храненето, щом ограничаваш мазнините до такава степен.
Конкретно на въпроса ти - не, не е проблем да заместваш няколко белтъка със суроватъчен протеин(скоростта им на усвояване е сходна-около час) от време на време. Различават се и по водна задръжка, която при млечните продукти логично е по-голяма, но в твоя случай това едва ли ще е фактор :) . Не съм оптимист, че ще намериш течни белтъци в търговската мрежа у нас (може би единствено ако влезеш в преговори с някое сладкарско ателие ). Купувал съм преди време течни белтъци в тетрапак( от “Метро” в Австрия) , нооо на вкус едва се издържаха(имат някакви добавени консерванти, които по мое мнение значително им променят вкуса и ги правят доста по-...пенливи :) ).
08.09.11
22:37
Мерси, така и ще правя, като ми писне от белтъци в някои сутрини ще ги замествам със суроватъчен протеин, който пък ми е супер вкусен с ванилова есенция.
А за мазнините, забравих че ги има в орехите, а орехи ям в междинните закуски, така че съм ок откъм прием на мазнини. 10х на всички.