Заменими ли са яйцата?

Здравейте, според програмата ми трябва да изяждам по 6 белтъка (+1 жълтък) всяка сутрин. Забелязах, че в 4 белтъка има 12гр. протеин, 12 грама протеин се съдържат и точно в 15гр. суроватка. Интересува ме ако заместя 4 белтъка с 15гр.суроватъчен протеин и изям останалите 2 белтъка и жълтъка ще си намаля ли резултатите (в сравнение с ако изяждам 6 нормални белтъка).

И още дали някой е успял да открие течни белтъци да се продават на територията на БГ? Аз дадох поръчка в един сайт, сега гледам е блеклистнат тука... както и да е, обадиха ми се да ми кажат, че такъв продукт нямат въпреки че го рекламираха.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.09.11 08:46.

Kолкото повече,толкова по-добре,щом е протеин : )

05.09.11
23:45

Би ли споделил защо искаш да замениш яйцата си с някаква пудра, че ми стана любопитно. А за тия белтъци, които искаш да си купиш доколко си сигурен, че това вътре ще са 100% белтъци от яйца?

Ае стига бе,ще изкарате,че всичко дето ядем е само въздух...

06.09.11
00:15

казано от Александър  Илиев на 05.09.11, 23:50:

Ае стига бе,ще изкарате,че всичко дето ядем е само въздух...

И аз съм гледал големите американски билдери как вместо да си отделят жълтъците и белтъците те направо си наливат от едни пластмасови туби белтъци! Много е практично, но не и за българския пазар. Доста ще оскъпи яйцата и със сигурност ще се намери някой “тарикат търговец”, който вместо яйчни белтъци ще слага нещо друго с подходящите овкусители и накрая ще стане като с киселото мляко и кашкавала. Уж са от мляко ама не точно.

Малко се отклонихме от темата за което се извинявам. Аз лично не бих заменил яйцата и овеса на закуска с нищо друго, не те съветвам и ти да го правиш! Може само да ги отложиш с 1 час и да започнеш деня със сурватка. Това е още по добър вариант независимо от целите ти! Успех!

Мнението беше редактирано от Георги на 08.09.11 08:00.

Протеинът в яйцата е различен от суроватъчния, което единствено виждам като разлика. Аз яйца сутрин също не ям, защото ми идват тежички - пия шейк и що годе прогресирам.

казано от Александър  Илиев на 05.09.11, 23:40:

Уви, ако имаш калориен лимит не е точно така.

казано от Георги на 05.09.11, 23:45:

Би ли споделил защо искаш да замениш яйцата си с някаква пудра, че ми стана любопитно. А за тия белтъци, които искаш да си купиш доколко си сигурен, че това вътре ще са 100% белтъци от яйца?

Просто много ми идва това количество твърд белтък всеки божи ден. Ще ми се да заменя варените белтъци с течни такива или пък на прах, които да правя на протеинов шейк и да изпивам.

06.09.11
12:13

казано от Александър  Илиев на 05.09.11, 23:40:

Нямаш представа колко грешиш...

Доколкото ми е известно, течните белтъци не се намират у нас, поради краткия си срок на годност, съпоставен със сравнително дълогото време за транспортиране от първоизточника. А ако имаш моя проблем, да ти писват бързо яйцата, не е особено решение.

Ако е яйце с желтък ми е по вкусно, но само варени белтъци наистина бързо втръсват. Какво ти е мнението за яйчен прах от сушени белтъци?

Нямам мнение, не съм пробвал досега. Това не е ли суровина за хранително-вкусовата промишленост, не се консумира като самостоятелен продукт?

А за яйцата - ако писнат, но няма как да се заменят, го карам само на бъркани такива. Неприятният фактор “белене” отпада (поне).

Поразучих нещата, да наистина се оказа промишлена суровина. Извинявам се, че повтарям разглеждан вече проблем, но намерих тема, която изчерпва въпроса чак сега:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43725
В крайна сметка май нищо не може да замени яйцето от хладилника. Кофти ми е направо колко поколения жълтъци ще станат зян при това положение.

Мнението беше редактирано от регистрация за триене на 06.09.11 15:46.

06.09.11
16:04

Ми като ти е гадно за жълтъците ... яж яйцата цели и намери къде да намалиш мазнините. Разликите в суров белтък и цяло яйце са +2 грама белтъци и + 9 грама мазнини. За 5 яйца, това са 45 грама мазнини, които можеш да премахнеш от друго хранене.

Пък и ако в един ден хапнеш 50 грама мазнини отгоре, сигурен съм, че няма да стане световен катаклизъм.

Като изключим няколко капки зехтин в обедната и вечерната салата, други мазнини не ям, така че ще ми е трудно да компенсирам, а и доколкото знам многото жълтъци не са съвсем безопасни. Преди закусвах с пълнозърнест хляб и извара, отскоро минах на овесени ядки и белтъци и считам тая закуска за доста по-качествена. Смятам да остана на нея, а жълтъците ще свалям на уличните кучета, че мразя да хвърлям храна в кофата. too bad че течните белтъци са за богатите държави все пак.

06.09.11
21:07

казано от Найден Русев на 06.09.11, 20:42:

...няколко капки зехтин в обедната и вечерната салата, други мазнини не ям,...

Те тва ти е грешката! Мисля, че трябва да си преосмислиш храненето! Защо си мислиш,че организма няма нужда от мазнини?

Найден Русев, няма причина да изхвърляш жълтъците. Факт. Спокойно хапвай яйцата цели.
Правиш МНОГО груба грешка в храненето, щом ограничаваш мазнините до такава степен.

08.09.11
13:53

Конкретно на въпроса ти - не, не е проблем да заместваш няколко белтъка със суроватъчен протеин(скоростта им на усвояване е сходна-около час) от време на време. Различават се и по водна задръжка, която при млечните продукти логично е по-голяма, но в твоя случай това едва ли ще е фактор :) . Не съм оптимист, че ще намериш течни белтъци в търговската мрежа у нас (може би единствено ако влезеш в преговори с някое сладкарско ателие ). Купувал съм преди време течни белтъци в тетрапак( от “Метро” в Австрия) , нооо на вкус едва се издържаха(имат някакви добавени консерванти, които по мое мнение значително им променят вкуса и ги правят доста по-...пенливи :) ).

Мерси, така и ще правя, като ми писне от белтъци в някои сутрини ще ги замествам със суроватъчен протеин, който пък ми е супер вкусен с ванилова есенция.
А за мазнините, забравих че ги има в орехите, а орехи ям в междинните закуски, така че съм ок откъм прием на мазнини. 10х на всички.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1