09.06.05
12:45
Имам един сериозен въпрос.Ще започна, обаче, с малко въведение.На 19 съм и съм тренирала катаре 4 години, плуване 3 и разни други за по половин година.От 4 години, обаче не тренирам нищо, защото ученето ме отнесе силно:)
Има приятел, който изглежда страхотно.Тренира всеки ден.Сега е и на някаква диета-урелефявал се бил.Еми то е много хубаво това, но след 2 месеца ще ходим на море.А там започва моят ужас:)
До него съм като безформена фигурка от нещо меко-кал например.Не мога да кажа, че съм дебела, защото съм 164 и съм 52 килограма.Не съм и отпусната.Нямам и целулит.Поне не видим:)Но...определено не съм от мацките със стегнати повдигнати дупета и плоски кореми.Да си кажа честно-абе имам си коремче.С дрехи човек дори може да се обърка, че съм точна от всякъде.Но по бански определено не е същото.Искам да попитам с какви упражнения мога да си стегна дупето и да ми стане такова готско-напърчено и да си направя коремчето наистина стегнато, а не просто прибрано чрез гълтане.
Само да отбележа, че има толкова много видове коремни преси, че дори не знам кои точно за какво са.Аз май имам нужда от всички.Работата е там, че не мога да правя повече от 30.И още нещо.Някои може да попита “защо не питаш гаджето си като е толкова изваян?”:) Аз отговарям:Не го питам, защото той подхожда някак си със снизхождение.И освен това ме кара да ям, защото имах сериозна анемия преди 2 месеца (предполагам не съм напълно излекувана все още)Хемоглобинът ми беше 85, а желязото в кръвта беше 4.4 от 8-нормално.Това вероятно е важно за тези, които имат съвет за мен относно хранене или упражнения.
Е, бх прекалено изчерпателна, затова искам да благодаря на тези, които ще ми обърнат внимание.
Здрасти! :D
Този лаф с “НАПЪРЧЕНО” дупе направо ме уби! :lol: :lol: Да, яко кефещи са си тия дупета... :D
Тренирала си доста време карате казваш... Еми нямаш ли опит от него, как да се храниш и как да тренираш? Нещо не ми е ясно... Аз съм тренирал по-малко и доста познания имам от тренировките и съветите на тренъорите.
Според мен ще е най-добре да започнеш да тренираш 4 пъти в седмицата и похапваш планирано и качествени храни.
Кардио тренировки съчетани с коремни преди и лицеви опори/все пак карате си тренирала... :D / ще са ти напълно адекватни да постигнеш по-качествено телосложение.
Освен това, пак от каратето трябва да знаеш дихателни упражнения, нали така. Прави ги тях + упражнения за разтягане, те сущо действат перфектно при оформянето.
Това за физическата тренировка. ОБаче тя е безсмислена, без добра диета, която да засища нуждите на тялото ти, без излишъци, под формата на “натрупвания” :D
За да се образоваш по този въпрос, чети многото теми във форума, не пропускай и статиите за мъже и жени в сайта. Трябва просто да научиш основните неща за доброто хранене-диети.
Колкото по-бързо научиш нещата, толкова по-бързо ще дойдат и резултатите ти. За 2 месеца можеш да направиш доста добри неща за да се чувстваш и изглеждаш добре.
п.п. И не се вживявай толкова във визията, много от нея си е чиста генетика. Включително и “напърченото дупе” хахаха. :D
Поздрави,
Чао
09.06.05
15:46
Благодаря ти много.
За това, че съм тренирала карате-беше преди 5 години.Била съм на 14.Тогава учехме кати, йокогери-та разни, маегери-та и други разни “герита” :) шегувам се, но наистина помня много малко, колкото да мога да победя някоя нафукана девойка, при евентуален сблъсък на интереси:)(пак шега:)
За храненето.Ами аз от два месеца, три някъде, не ям хляб, въобще.Ям сладко по веднъж седмично.Общо взето 6 дни в седмицата ям основно плодове и зеленчуци + някой друг ориз с гъби, но това е веднъж два пъти седмично.Ям и пилешко месо и пуешко филе.За мазното нямам проблем и без това не го обичам.Но работата е, че наистина ми се прияжда сладко понякога с всичките му там съпътстващи ефекти на виене на свят, спонтанни пристъпи на безумие и освирепяване и т.н.:) :P
Ям през час и половина-два по някой плод и 2-3 пъти дневно саладка от доматки, без олио и с малко сол.
Мисля, че основното е в тренировките.Следващата седмица след края на сесията, ще започна да тренирам, както ми каза 4 пъти седмично.Само се надявам да не ми се отрази както винаги на гръдната обиколка, защото там слабея първо, а тя е моята гордост, с много грижи съм я отгледала:)
Кажи ми някои упражнения за стягане на гърди, за да може поне да не станат като празни мехчета:)
Благодаря отново и много усмивки на теб:)
Ами всъщност тренировките са малка част от това! Основното е диетата!!! Препоръчвам ти да минеш на НВД (нисковъглехидратна) диета (прочети в сайта за нея) и ако имаш въпроси питай! Просто с много въглехидрати трудно ще свалиш, не махай също мазното - мазнините избиват (в смисъл махат ги, не ги убиват :D ) мазнини! Примерно: зехтин, ядки, подобни щуротии! От тренировките питаш за гърди - флайс, изтласкване от лег с дъмбели! Успех! Питай пак гаджето да помага, ако трябва, няма да ти откаже!