06.09.11
00:59
Здравейте :)
Може ли някой да ми препоръча, качествен (течен) л карнитин, на добра цена ? Като казвам добра цена не повече от 30 лв, нямам възможност за повече ... Предполагам, че има теми, но аз не можах да открия, за което много се извинявам. Очаквам отговори. Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от Георги Дарев на 06.09.11 01:06.
06.09.11
08:45
Този L-carnitine е моят избор, по принцип.
Работата е там, че първо е над 30 лв, второ, за тази сума ще вземеш количество карнитин, което едва ли ще има осезаем ефект - да не говорим, че има съфорумци, които не усещат карнитина в каквото и да е количество.
Според мен, ако не можеш да отделиш по-голяма сума, не се спирай на такъв продукт.
Dymatyze,Optimum и този,който ти е предложен в горния пост са най-добрите варианти,но май и 3-те са над 30 лв.
06.09.11
14:07
Инвестирай 30 лева в храна вместо да загубиш 30 лева в добавка.
06.09.11
21:36
Здравейте отново :)
Радвам се за бързите Ви отговори и ще имам 1 наум ... Скоро прочетох за най-чистият Ел карнитин Vitaslim Fitness. Поразрових се в няколко теми - няма много хубави отзиви. Все пак да попитам и в моята тема, става ли да го ползвам като обикновен ел карнитин или няма смисъл. Благодаря Ви отново :)
казано от Георги Дарев на 06.09.11, 21:36:
Радвам се за бързите Ви отговори и ще имам 1 наум ... Скоро прочетох за най-чистият Ел карнитин Vitaslim Fitness. Поразрових се в няколко теми - няма много хубави отзиви. Все пак да попитам и в моята тема, става ли да го ползвам като обикновен ел карнитин или няма смисъл. Благодаря Ви отново :)
Аз ще те светна нещо, дали карнитинът е течен или на прах няма никакво значение (общо взето няма значение и марката), твърдението че течния е по-ефективен е просто маркетингов трик. Ще те светна и нещо друго, по начина по който си задал въпросите си ми става ясно това, че дали ще взимаш карнитин или не, общо взето е все тая, така че послушай съвета, който ти дадоха по-горе и си спести парите.
07.09.11
13:26
Няма смисъл,дозировката вътре е малка
Апропо,в този ценови диапазон е течния карнитин на PureNutrition,който на всичкото отгоре ползва Карнипюр суровина като този на Нау...май за 32 лева съм го мяркал по магазините
1000мг доза,40 дозова опаковка,мисля ти е достатъчно
Пил го миналото лято и останах доволен
Deane, това с карнипюра пак е от маркетинговите номера, все едно да кажеш, че пудра захар се усвоява по-добре от кристалната такава.
07.09.11
13:59
Виж и л-карнитина на биотеч L-carnitine liquid 70 000 Biotech цената му е 32 лв. и вътре са 50 дози по 1,4 гр. в доза.
Ползвал съм продукта, добър е.
07.09.11
14:05
казано от Румен Кръстев на 07.09.11, 13:59:
Виж и л-карнитина на биотеч L-carnitine liquid 70 000 Biotech цената му е 32 лв. и вътре са 50 дози по 1,4 гр. в доза.
Ползвал съм продукта, добър е.
Е точно това мислех да напиша и колегата ме изпревари...
Мдам,може би канрипюр да е маркетингов трик,не зная,знам обаче че дава енергия в НВД режим
Карнитина на Мет РХ примерно,аз не го усещам,никак,същото важи и за този на Пийк
Към автора,може да пробваш съчетания е едно кафе и аспирин преди тренировка,аз скоро отрких това комбо и съм супер доволен от резултатите
07.09.11
23:53
Пробвай карнитина на Carnipure,който е продукт на Lonza Швейцария.Това е най-качественият и чист карнитин.Моят е 500 мл/40 дози от 1 грам в доза.Аз си го купих за 32 лева.
казано от Valdis на 07.09.11, 00:55:
Радвам се за бързите Ви отговори и ще имам 1 наум ... Скоро прочетох за най-чистият Ел карнитин Vitaslim Fitness. Поразрових се в няколко теми - няма много хубави отзиви. Все пак да попитам и в моята тема, става ли да го ползвам като обикновен ел карнитин или няма смисъл. Благодаря Ви отново :)Аз ще те светна нещо, дали карнитинът е течен или на прах няма никакво значение (общо взето няма значение и марката), твърдението че течния е по-ефективен е просто маркетингов трик. Ще те светна и нещо друго, по начина по който си задал въпросите си ми става ясно това, че дали ще взимаш карнитин или не, общо взето е все тая, така че послушай съвета, който ти дадоха по-горе и си спести парите.
Напълно подкрепям казаното с едно малко допълнение, което касае предимно скоростта на усвояване при различните форми карнитин. Течния (както и този на прах) се усвояват по-бързо от капсулната форма, за която си трябват поне 20 мин. за разграждане на капсулата( за мен лично - неудобство) .
За капсулите си прав, дори времето за пълно разтваряне е 30-40мин. Но с правилно разпределение на времето не е проблем и се свиква. И още едно допълнение за тези които са дали 30-40лв. за 40гр. карнитин и си мислят, че са на голяма далавера, вероятно ще им разваля настроението като им кажа, че 1кг L-carnitine се продава на цена около 40-60лв. за килограм ;)
Liquid L carnitine Explode 500ml - 22лв. страшно добър на страхотна цена, пих го когато чистех с НВД и останах с доста добри резултати. :)
CARNI-X 1000 на PURE ще ти влезе в бюджета и е на Лонза.
15.03.13
18:28
Здравейте, Може ли някой да си каже мнението за L-carnitin нa Supra Vit ? Вчера си взех от него , все още не съм започнала да го пия, но тренирам от 2-3 месеца , 3-4 пъти седмично, тежа 51 кг,висока съм 1.65, а целта ми е стягане на ханша и бедрата. прочетох доста за това как се пие, сега се интересувам дали този е ефективен и дали ще ми е от полза :) Благодаря ви за вниманието ....
15.03.13
22:30
Не разбирате ли, че разни карнитини, които са по 1 г. на доза няма да ви свършат никаква работа. Човек трябва да си взима качествени продукти и да ги съобразява според това с какво време разполага. За да е ефективно, трябват по 5-6 грама карнитин на ден. Като пиете по 1-2 дози от по 1 грам освен да си начешете крастата друго няма да направите. От такива дози не очаквайте някакви ефекти. Като си взимате гледайте дозата да е от 2 до 3 грама. Един добър карнитин е този - Carni-x Liquid 100 0000. Скромните 45 лева струва. За 40 дози получавате по 2.5 г. на прием, което ви е повече от достатъчно, ако пиете по 2 дози в дните, когато правите кардио(3 дни в седмицата са напълно достатъчни) и по 1 дозичка в другите дни(когато правите упражнения/фитнес или почивате). Също така е важно да го съобразите с времето си. Ако е на капсули, то 30-40 минути преди тренировка се приема, докато при течния трябват 15 минути, за да се усвои.
Диди, не знам какъв точно си взела на суправит, но в интернет тези, които намирам са по 1 г и 0.5 г. на доза. Това бих казал, че е недостатъчно на доза. Но пък от друга страна ти искаш само да стягаш, тъй че едва ли това е точната добавка за теб. По-скоро един добър хранителен режим и упражнения, и ще стегнеш каквото има.
17.03.13
15:51
Благодаря, аз смятам да започна с 1г. защото не съм приемала до сега. След първия месец най - вероятно ще мина на 2г. Че искам да стягам, да така е , но имам и малко мазнини по бедрата, които са основният ми проблем :) Точно за това се насочих именно към L-carnitine, a и за това че е източник на енергия, благодарение на което ще мога да увеличавам тренировките си от 45 мин. на 1ч. и 30мин. за по голям ефект.
17.03.13
15:56
P.S. Поне от това , което прочетох разбрах че за начинаещи, първоначалната доза от която се започва е 1г. след това се увеличава, като се почива през месец по 1 седмица.
04.04.13
18:51
Заложи на PrimaForce Alcar, ацетил л-карнитин на прах. Много по-добре се усвоява от организма и е в пъти по-ефективен от масово използвания
течен л-карнитин. :)
17.01.14
00:32
Здравейте, преди 4 години тренирах усилено, но имах здравословни проблеми и претърпях няколко операции. С времето докато се възтановявам от всяка следваща операция, напълнях до невероятните 120 кг. 187 см. височина. Значи към 25-ти януари започвам пак да ходя на фитнес и режими, но тази година искам много да ида да уча (студент) , замен е много важно до тогава да отслабна и да се стегна. Хранителния режим, не съм го намерил тъй като не разбирам от тези неща. Ще платя на фитнес инструктор от интернет да ми състави хранителен режим. Но само с това нямам как да отслабна, разбрах от един мои приятел, че течния Л-карнитин спомагал много за изгарянето на мазнините от колкото Л-карнитин/а на хапове. Ще съм благодарен, някой да ми предложи ефикасен Л-карнитин течен. За бюджет не съм мислил, но нещо в рамките на разумното 20-35 лв. Ще съм благодарен за всякаква помощ.
17.01.14
08:28
Здравей, обединих темата ти с тази, тъй като са идентични. Мнението ми по-горе е валидно и за твоя случай.
17.01.14
22:00
казано от Димитър Михайлов на 17.01.14, 08:28:
Здравей, обединих темата ти с тази, тъй като са идентични. Мнението ми по-горе е валидно и за твоя случай.
Здравей, значи предлагаш да взема този Л-карнитин “NOW Foods L-Carnitine Liquid” , няма значение, че е 54 лв. Въпроса ми е ще ми помогне ли да отслабна.? Тъй като тази година ми е много важна да утида студен, трябва да отслабна за 5 месеца с усилени тренировки,добър хранителен режим поне 20-25 кг. Също така да се стегна да мога да издържа изпитите.
20.01.14
12:22
Модерация: Непозволено съдържание! Моля, спазвайте правилата на форума!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.01.14 12:38.
20.01.14
16:09
A какво мислите за карнитините, които се продават в аптеките?
07.02.14
04:48
Може ли да ми кажете дали тези продукти си струват парите и кой от двата да избера Nutrex Research Lipo 6 black или NOW Foods L-carnitine
07.02.14
17:45
Сравняваш два напълно различни продукта.
Лично аз от липото имах ужасно главоболие в продължение на седмици, да не говорим че ми се гадеше, ако го пиех към 4-5 следобед после не можех да спя.. абе тегава работа.
Пия си Л-карнитин и нямам проблеми.
08.02.14
00:10
Мерси за отговора.
казано от Vladimir Stanev на 20.01.14, 16:09:
A какво мислите за карнитините, които се продават в аптеките?
Аз освен аспирин, друго не бих си взел от там. По отношение на течните варианти имам същото мнение. Единствено на прах излиза най-изгодно, качествено и т.н. Алкар или ацетил на бълк