06.09.11
07:45
Здравейте запалянковци на фитнес културата и здравословното хранене, пиша ви относно мой притеснителен личен казус. Напоследък финансовите проблеми ме настигнаха и трябва да ограничавам финасите си дори за храната. По принцип не бих го направил, все пак е здраве, но за цената на образованието смятам, че си заслужава. По същество искам да се запитам до вас дали е възможно с лимит от десет лева на ден да се храня ранообрано възможно най много. Да приемам около три хиляди калории и поне от тях поне двеста и петдесет грама чист протеин. Също така, ако някой може да ме съветва от къде да пазарувам. Знам, че е малко вероятно, но се надявам да оптимизирам ресурсите си възможно най добре. Благодаря предварително, ако кякой се отзове. Лек ден и добри постижения за деня и напред!
06.09.11
10:14
Два въпроса имам:
1. Колко тежиш, за да целиш 250 гр чист протеин дневно?
2. Какви източници на протеин можеш да си набавяш?
06.09.11
10:32
Ти пък..10 лева на ден много ясно,че ще се храниш както трябва..Останалото не съм го прочел,ама 10 лева си и идеал..Гледам поста над моя,искаш 250 гр. протеин,нема да коментирам само ще ти кажа за протеина..5-6 яйца + 500 гр. пилешко + 200-300 гр извара + други продукти от които си набавяш въглехидрати и мазнини. Може и с по-нисък бюджет да се храниш пълноценно.
Идеален си с 300лв на месец за храна. Някои дават и доста повече в това число включвам и себе си, но това си е вманиачаване.
Успех!
06.09.11
13:59
5 айца = 1 лев
1 кг свинско месо = 7,5 лева
1 кг извара = 3,4,5 лева в зависимост от вида модела и т.н.
1 доза протеин = под два лева
ориза, овесени ядки и картофи като източник на въглехидрати
За 10 лева на ден може да се направи що годе прилично хранене.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 06.09.11 13:59.
1 лв. извара (400гр) има към 65-70 гр. протеин + 6 яйца (1.50 някъде) 36 гр протеин =106 + 2 кисели млека (примерно) 24 гр.(горе-долу)=106+24=130 гр протеин за 4.10лв.... (това са си мой изчисления де)
Мнението беше редактирано от Юли на 06.09.11 16:21.
07.09.11
01:50
Благодаря за всички коментари. Наистина повярвах, че няма да е нужно да захвърлям усилията си през годините на зад. Не че успеха ми е голям, но си ми е мил. Знаете как е. Може да си помислите, че е аматьорско и лапешко да се целя в толкова дневен прием, но просто, ако не го правя не се възстановявам и не мога да правя Пълноценни тренировки до този протеинов грамаж съм стигнал с времето. Иначе съм 194 на 103кг. За втория въпрос имам останал бърз суроватъчен на ON около 3kg и казин около 1kg за преди лягане. Но не съм сигурен дали ще мога да си го позволявам за напред.
Благодаря отново за отговорите. Някой дали ще може да ми препоръча от къде да пазарувам за София. И се извинявам, ако текста е малко странен, че пиша от телефон и си е играчка. Поздрави
07.09.11
09:40
казано от Александър Ивайлов на 07.09.11, 01:50:
Някой дали ще може да ми препоръча от къде да пазарувам за София.
http://shop.bb-team.org/