27.05.04
19:24
Прочетох много внимателно всички постове по темата на Divna “Няма ли кой да ми помогне” и бях силно впечатлена от това, което тя прави и от това, което е постигнала. Много й се възхищавам и бих искала да постигна такъв резултат и със себе си. Не знам дали е възможно, но се надявам вие да ми отговорите след като прочетете това, което ще напиша по-долу. Много разчитам на вас! 8) 8)
Ще започна с това, че съм на 44 год. Имам две големи деца, които вече се гледат сами и аз имам достатъчно време за себе си. Ходя на фитнес от 7 месеца 2 - 3 ръти седмично /по 2 часа/, но ефектът не е особено видим. Разбира се, чувствам се много по-добре. В резултат на физическото натоварване на фитнеса спря да ме боли гърбът. Аз работя като секретарка в голяма фирма и по цял ден си стоя на стола и не мога да си напускам кабинета. :roll: Без значение дали шефът ми си е в кабинета или в командировка. Имам много работа но тя е все такава, че съм седнала и няма много физически усилия. Натоварването е най-вече психическо.
Та въпросът ми е следният: Как мислите, възможно ли е на тази възраст да направя някакъв релеф, да стопя подкожната мазнина в областта на корема, ханша и бедрата /която не е много, но ме вбесява/.? :?: :?: :?: Иска ми се краката ми да изглеждат по-добре, да стегна дупето, коремът ми да е плосък. Възможно ли е това или вече е късно? Само като допълнение да кажа, че съм 160 см. висока и съм 50 - 51 кг. Очаквам с нетърпение вашите отговори и съвети! Благодаря предварително! 8) 8) 8)
27.05.04
19:57
Пак ти казвам - само не се отказвай. Всичко е възможно. Има такива които спадат по 50 кила (което аз смятах за невъзможно!) и сега изглеждат добре, така че защо ти да не направиш това което искаш и е доста по-лесно от 50-те кила. Истината е в знанията - колкото повече четеш и се занимаваш с това толкова по-големи резултати ще имаш. Трябва да си отговаряш от научна гледна точка защо трябва да тренираш еди как си, защо трябва да ядеш еди какво си и т.н.
Майка ми тичаше миналата година, лятото. Имаше ефект но не и за нея и тя се отказа. Но носеше едни термопанталони с които тичаше и така сваляше бая целулит! препоръчвам ти и термоколан. Опитай и кажи дали и при теб има ефект!
Помни - Постоянството води до прогрес!
Пък ти си яка мацка значи. Разбира се, че е възможно, но не ти трябва да го правиш това.
Чара на зрелите мацки е точно в неперфектното им тяло. В дребни недостатъци на фона на генетично добра фигура.
Естествено, ти сама решаваш от кой тип да си. Просто ти казвам, че аз харесвам и двата, и спортния и другия.
изобщо не дей го слушай Pepper , ама изобщо (Pepper извинявай), слушай себе си , своите желания и пориви, чувствай и ще намериш пътя, а пък приятелската подкрепа никога не е излишна... :P
та, в залата, в която ходя повечето жени са над 40 години, просто могат да си позволят тази “глезотийка”, честно казано никакъв напредък не виждам при тях, ама и те толкова “работят” имитация на полезност за себе си
сваляш черното, услихваш се и чети нататък: в залата , в която ходя(мале пак се повторих-емоционална превъзбуда) идва една жена на 55 години , идва всеки ден, има време, има няколко магазина... тя за мен върши абсолютни глупости-1 час колело и 2 часа на пътеката, аз такъв буданлък никога няма да направя, направо умирам от скука на колелото, НО е желязна от към мускули, за мен е грозно, не ми харесват такива крака, но е безумно щастлива, че прави нещо за себе си, на нея по добре и действа психогенния фактор, от съзнанието...тя ходи от няколко години, синът й е лекар и й изкарал акъла, че ако не остави цигарите (а тя заклета пушачка)... и тя ги оставя, като за месец качва 13 кг, той й купил хербалайф и др боклуци, които докато пила за месец (200 лв) свалила 4 кг и като ги спряла качила 5 кг..., тогава той (той много ме кефи, в очите ми е за пример за поведение и фигура) й казал, че единственото спаение е спорта
тя се тегли през 20 минути и се кефи как е свалила 1 кг, ама то е само пот-вода и като излезе от залата и изпие 2 чаши вода познай... и този един кг всеки ден си го качва и сваля и си мисли, че и един ден да не дойде прогресивно ще надебелле...глупости на търкалета, ама както си иска така да си действа
та искам да ти кажа тя има това което ти искаш , започнала е по-късно от теб, освен кардиото прави и силови занимания, много преси и т.н.....като отидеш в залата кажи на инструктора какво искаш и говори конкретно с хора които се доближават до желания от теб модел , аз наблюдвам и тези, които не ми харесват, за да знам какво да не правя и се опитвам да вникна в механизмите, кое как и защо става...
да важно е да знаеш какво искаш и да намериш подходящия човек , с който да изградиш стратегия как да го постигнеш и да вложиш всичко от себе си, защото друг вместо теб няма да го направи, да не се отчайваш...резултата винаги закъснява(все ни иска по-бързо да стане и изнасилваме нещата... :oops: )
и много чети, много, информацията е безценен ресурс, особено ако знаеш как да я ползваш
П.П. забравих, и хич да не ти пука за годините, ти си си “ТИ” и на 20 и на 40 и имаш право да искаш да бъдеш себе си и да се чувстваш добре в своята кожа, мисли за себе си, а не за другите и техните възприятия(ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ), ЧУВСТВАЙ СЕБЕ СИ
28.05.04
00:39
Това е идеална възраст за запазване на женствеността непокътната от годините. В предния си пост те посъветвах да приегнеш до L-carnitine, но ще наблегна още веднъж. Претренирането, нискомаслената диета и
L-carnitine могат да доведат до спиране на месечната овулация, ето защо нужно е да консумираш по 50 гр натурални студенопресовани растителни масла в храната си дневно това са 450 ккал, около 80 - 100 гр въглехидрати това са 360 - 400 ккал и поне 70 гр протеин - 280 ккал. Отделно много течности и зеленчуци. Тренировката ти в залата може да бъде от типа:
10 - 15 мин аеробна загрявка
20 минути свободни тежести (ще рече да изпълняваш безопасни основни упражнения - вдигане от лег с тренировъчен партньор, лодка, лег преса, коремни преси на “Римско столче” - бавно със завъртане в края ляв лакът дясно коляно, гръбнака е прав и не е нужно да се изправяш до горе идеята е напрежението)
30 минути кардио тренировка - пътека, колело, въже, аеробика или друг тип натоварване.
Обърни внимание на соевите хранителни продукти, те съдържат естествени фитоестрогени, които ще запазят младостта и женсвеността ти, като забавят и омекотят ефекта на менопазузата в следващите 10 - 15 години.
Здравейте на всички! 8)
Още веднъж искам да ви благодаря на всички, които ми отогворихте на двете теми. Наистина вашите съвети за безценни за мен. Аз до момента съм си ходила ей така като свободен атом на тренировки без да знам нищо. Правила съм каквото ни каже инструктурката и съм се надявала на резултати. Не че ги няма, но не е това, което аз искам. И така и така съм тръгнала да ви занимавам със себе си, ще ви помоля да ми препоръчате литература по въпроса. Ама като за абсолютно начинаещи. Явно и храненето е много важно. Аз ям много малко, но така като се замисля храните, които приемам не са правилните. Ето какво правя: Сутрин не закусвам. Пия кафе (”Негърска пот”, както се изразява големият ми син), на обяд също не обядвам - в много редки случаи хапвам една шопска салата. Следобед пак кафе. Първото сутришно и следобедното кафе са капучино (прясно мляко и нес кафе). След работа ходя на фитнес. Това през ден. Когато не съм на фитнес обикновено с приятелката ми ходим в Хепи и там съм на млечна салата и едно шишче кашкавалчета (5 малки кубчета) с шунка. Ако огладнея по някое време към 21 ч. обикновено хапвам таратор или салата от домати и краставици.
От всичко, което сте ми написали, разбирам, че е важно да променя режима си на хранене. :roll: Също така трябва да променя и начина на трениране. За това ви моля да ми препоръчате някакви книги или сайтове за да мога да почета малко и да се ограмотя по въпроса.
А на Pepper специално искам да кажа, че всичко, което правя го правя за да се харесвам аз, а не някой друг. Въобще смятам, че когато човек прави нещо, трябва да го прави на първо място заради себе си самия, а не заради някой друг.
Та с две думи това, което искам е да стопя подкожните мазнини и да направя едно стегнато тяло и лек релеф. Дано е възможно. Още днес започвам да работя по въпроса. Ако вие се сетите още нещо пишете, ще ви бъда благодарна! :) :)
28.05.04
09:43
http://www.bb-team.org/women/women.php - ако вече не си била погледни, ще научиш още!
Значи ,искам да ти кажа, че сьм малко по-мальк от тебе и изобщо не се отказвай от тренировки.Наистина на тези години ти трябват повече усилия за да поддьржаш добра физика.Много е важно това което ядеш и като ти видях поста за един твой ден,реших да се намеся.Смятам че това което правиш,според мене,не е добре,защото такова хранене,предполага задьржането на мазнини.Още повече ,че на тази вьзраст мета болизма е доста бавен, и по правило жените задьржат мазнини повече от мьжете.Опитай се за последно да се храниш не по-кьсно от 19часа.И виж това кое ти е написал Image, то е абсолютно вярно.От личен опит ти казвам,че всичко е вьзможно,трябва само желание и постоянство,а както виждам от твоя страна то не липсва.Успех :lol: