06.09.11
20:51
Първо не знам дали тук е точният раздел за темата,но ако не е тук,моля да ме извините.
Така,аз съм момче на 20 години,181 сантиметра и тежа 97 килограма,преди съм тренирал фитнес,но бях спрял.
И края на септември ще започвам пак,и мисля да си купа No-Xplode,протейн,и аминокиселини.(Може и креатин да си взема)
Та въпросът ми е,първо да се изчистя или направо да почвам да трупам маса,аз не искам релеф,а искам маса.
Разяснете ми малко кое ще е по-удачният вариант за мен.Благодаря ви предварително
Темата беше редактирана от Светослав Петров на 06.09.11 20:52.
06.09.11
20:58
Ти и сега си тежичък, но ако искаш “маса”, сам си си отговорил на въпроса, който задаваш. Есенно-зимният период не е особено успешен за сваляне на тегло за повечето хора.
06.09.11
21:20
казано от Светослав Петров на 06.09.11, 20:51:
Първо не знам дали тук е точният раздел за темата,но ако не е тук,моля да ме извините.
Така,аз съм момче на 20 години,181 сантиметра и тежа 97 килограма,преди съм тренирал фитнес,но бях спрял.
И края на септември ще започвам пак,и мисля да си купа No-Xplode,протейн,и аминокиселини.(Може и креатин да си взема)Та въпросът ми е,първо да се изчистя или направо да почвам да трупам маса,аз не искам релеф,а искам маса.
Разяснете ми малко кое ще е по-удачният вариант за мен.Благодаря ви предварително
При така зададен въпрос, ще ти отговоря така:
Първо: изготви си хранителен режим.
Второ: изготви си тренировъчен режим.
Трето: Искаш да взимаш нещо - ми поне да се беше научил да го изписваш правилно, какво е това протеЙн, а?
Колко време си “тренирал фитнес”, защото и аз веднъж съм се качвал на кънки, но не съм “тренирал хокей”?
На тоя етап каквото и да си купиш е все тая - от добавки машина не се става и ти няма да си изключение!
Тези 97 кг. са доста далече от мускулна маса, като гледам писанията ти.
И сега последно според това:
казано от Светослав Петров на 06.09.11, 20:51:
преди съм тренирал фитнес,но бях спрял.
И края на септември ще започвам пак
Ме мъчи следния въпрос - бил си спрял, си спрял или септември ще почваш?
Почни да пишеш малко по-разбрано, че с приятелката ми два пъти ти четохме поста ти и аз твърдях, че просто си неграмотен, а тя, че не си Българин, та молбата ми е да кажеш кой от двама ни е прав?
07.09.11
13:39
Pri 181см,и 97 килца,с поне 20% мастна тъкан,ако качиш още 10 ще заприличаш на мечка...или на мутра
Когато бях 108 кила често ме бъркаха с такава,повярвай ми,отвратително е,а и многото маса не е никак добре,трудно се поддържа,тежи ти,затруднява те в по динамични спортове......драма си е
Да не говорим ако е 110 кила мускул да речем,там ще трябва договор с Фармахим да подпишеш за спонсорство :)
Може би,идеята да смъкнеш малко няма да е лоша,пробвай за 2-3 месеца,ако не ти хареса,януари до април имаш мегдан да си ги върнеш
За какво ти е Експоуда?Изчакай с буустерите
Протеин +БСАА чудесно,но креатина и него може да позичакаш,поне за след 6-8 месеца активен сплит,след началните кръгови разбира се
Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 07.09.11 13:59.