Лег, тяга, клек

07.09.11
10:46

здравейте!
14г.,175см.,60кг.,стаж - 2месеца. Реших да почна по тази програма лек, тяга и клек, като целта ми е покачване на сила и маса.
Въпросът ми е как да я оформя коклко серии и повторения, и колко пъти седмично ?
всички мнения са добре дошли!

Темата беше редактирана от vjM96 на 07.09.11 10:48.

В смисъл само тези трите ли смяташ да правиш?

07.09.11
10:50

да

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_texas_method&cr;=
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/who_wants_to_be_a_novice_you_do&cr;=

The workouts to alternate:

Workout A:

Squat, 3 sets x 5 reps using the same weight
Press, 3 x 5 using the same weight
Deadlift, 1 x 5
Chin-ups, 3 x failure, 5 minutes rest between

Workout B:

Squat, 3 x 5 using the same weight
Bench Press, 3 x 5 using the same weight
Power Clean, 5 x 3 using the same weight
(The work sets listed are to be done after the warm-up sets.)

07.09.11
11:54

Колкото и да се добри тези упражнения, само те няма да ти развият и оформят мускулите както трябва !

07.09.11
12:10

тези упражнения натуварват основните групи мускули, примерно ако ги правя 5пъти седмично нямали да има ефект?

07.09.11
12:11

Ако се храниш правилно с тази програма ще имаш много добри резултати след 3-4 месеца.
Обаче не трябва да забравяш,че храната е 80% от всичко ;)

Програмата, която Цеци ти е препоръчал е много добър вариант за начинаещи и среднонапреднали. Аз лично бих сменил обръщанията с гребане, заради изискванията откъм техника, които сам няма да научиш.

07.09.11
12:16

Стажа и годините са ти малко за тъкъв тип тренировка.Направи поне година в залата,нека тялото да свикне с натоварването и тогава можеш да опиташ тази програма.
За сега  просто включи тези движения в програмта си,когато тренираш съответните мускулни група.

казано от Death__ на 07.09.11, 11:54:

Колкото и да се добри тези упражнения, само те няма да ти развият и оформят мускулите както трябва !

най-вече защото нямаме точен и ясен критерии как трябва...

казано от Biad__ на 07.09.11, 12:16:

Стажа и годините са ти малко за тъкъв тип тренировка.Направи поне година в залата,нека тялото да свикне с натоварването и тогава можеш да опиташ тази програма.
За сега  просто включи тези движения в програмта си,когато тренираш съответните мускулни група.

интересното е че Рипето почва хората на такава програм от първия ден. аз съм карл разни хора да тренират по подобна програма от самото начало и някои са имали резултати, нямали са контузии.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 07.09.11 12:21.

07.09.11
14:55

благодаря ви за отделеното време!

07.09.11
22:06

казано от ts.vassilev на 07.09.11, 12:19:

казано от Death__ на 07.09.11, 11:54:

най-вече защото нямаме точен и ясен критерии как трябва...

казано от Biad__ на 07.09.11, 12:16:

интересното е че Рипето почва хората на такава програм от първия ден. аз съм карл разни хора да тренират по подобна програма от самото начало и някои са имали резултати, нямали са контузии.

Той го почва от първият ден,но под негово наблюдение,което е съвсем различно от един начинаещ,който ще започе само.
И едвали има много клиенти на 14 год.Това са доста променливи,които определят резултата от всичко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1