Млекомат - мнения ?

04.09.11
12:49

Здравейте,

Не видях да има писано по въпроса та имате ли мнение за качеството на млякото в млекоматите ? Аз доколкото разбрах не всички са еднакви.. Някой били със сурово мляко други с пастьоризирано не знам... в различните краища зареждат и различно мляко предполагам....
Аз лично се интересувам от млекомата в Пловдив..магазин Лекси на Пещерско шосе дали някой е тествал ? 
Много малко информация има по самите млекомати а в БТВ новините казаха че супер натурално млякото... не се задържа повече от 1 ден... няма сухи млека и сякви добавки ?

DO

04.09.11
12:56

казано от Manigga на 04.09.11, 12:49:

Здравейте,

Не видях да има писано по въпроса та имате ли мнение за качеството на млякото в млекоматите ? Аз доколкото разбрах не всички са еднакви.. Някой били със сурово мляко други с пастьоризирано не знам... в различните краища зареждат и различно мляко предполагам....
Аз лично се интересувам от млекомата в Пловдив..магазин Лекси на Пещерско шосе дали някой е тествал ? 
Много малко информация има по самите млекомати а в БТВ новините казаха че супер натурално млякото... не се задържа повече от 1 ден... няма сухи млека и сякви добавки ?

Млякото е за сукалчета!
Перифразирам отношението на Високомазнинците,че морковите били за зайци не за хора :д
Иначе на въпросът ти - нямам представа,но може да го огледаш за някакви телефони по него..

04.09.11
12:59

Е те от телефоните винаги ще го изкарват супер на потенциален клиент :) Не ми се занимава просто да варя и да пробвам... че рядко пия мляко пък не искам в единичните такива случаи да е някво гадно да си губя времето :)
Уж тук имаше много фенове на “клек и мляко” ли как беше ?

DO

04.09.11
13:01

казано от Manigga на 04.09.11, 12:59:

Е те от телефоните винаги ще го изкарват супер на потенциален клиент :) Не ми се занимава просто да варя и да пробвам... че рядко пия мляко пък не искам в единичните такива случаи да е някво гадно да си губя времето :)
Уж тук имаше много фенове на “клек и мляко” ли как беше ?

Това “клек и мляко” звучи подобаващо колоритно!
Иначе за телефоните ми беше идеята,че може да разбереш дали е сурово или пастьоризирано.А дали е хормонална бомба можеш само да гадаеш (както и за всички останали млечни продукти)

Мнението беше редактирано от donsir на 04.09.11 13:03.

04.09.11
13:46

В тези млекомати имат право да слагат мляко само кравеферми първа категория. Сиреч ДА, би трябвало да е хубаво млякото и без примеси!

04.09.11
16:28

Ще се пробва тогава :) и ще пиша как е

07.09.11
18:21

Днес си взех мляко от млекомата и е наистина много хубаво :) Личи си че е истиско още като се погледне с око има жълтеникъв цвят.... При варенето си се усеща миризмата му.... а като поизстина събра доволно каймак отгоре ! Тва ми е мнението... бие всички готово пакетирани млека по щандовете :)

Хубаво и на автомата до нас е че литъра е 1,30 но колкото стотинки пуснеш толкова мляко ще ти напълни... може и за 50 стотинки майна да си сипеш :>

Мнението беше редактирано от Manigga на 07.09.11 18:33.

Като инженер знам, че в България по Руски модел, се отделят малко пари и внимание за поддържането на всякакъв вид техника, поради което не бих си купил мляко от млекомат.

07.09.11
18:50

казано от Manigga на 07.09.11, 18:21:

Днес си взех мляко от млекомата и е наистина много хубаво :) Личи си че е истиско още като се погледне с око има жълтеникъв цвят.... При варенето си се усеща миризмата му.... а като поизстина събра доволно каймак отгоре ! Тва ми е мнението... бие всички готово пакетирани млека по щандовете :)

Хубаво и на автомата до нас е че литъра е 1,30 но колкото стотинки пуснеш толкова мляко ще ти напълни... може и за 50 стотинки майна да си сипеш :>

Туй трябва да представлява нещо като кибер-крава, нали? :D :D :D

07.09.11
18:52

казано от Иван Шишманов на 07.09.11, 18:49:

Като инженер знам, че в България по Руски модел, се отделят малко пари и внимание за поддържането на всякакъв вид техника, поради което не бих си купил мляко от млекомат.

Това ако се замислиш, реално означава да не купуваш каквто и да е било.

07.09.11
18:56

Не би трябвало да има проблем - доколкото знам експлоатационните характеристики на основните модели, млякото пристига в специални гюмове от мандрата/производителя, а съдовете и млекомата е достатъчно веднъж на денонощие да се промиват със дезинфекционен разтвор. Засега съм пил такова мляко само от млекомата в Стара Загора, но млякото беше отлично. Ходих и да фермата, където го произвеждат и ми показаха - има си строго регламентирани стандарти, утвърдени от РИОКОС (или както се казват сега)

То стандарти и изисквания винаги си е имало и към хранителните продукти и към различните видове машини, проблема е, че никой не ги спазва.

казано от Solomon Kane на 07.09.11, 18:56:

съдовете и млекомата е достатъчно веднъж на денонощие да се промиват със дезинфекционен разтвор

На работа имаме две кафемашини до сега никога не съм виждал/чувал да я промиват или дезинфекцират.

В Русе май такива изгъзици няма :D

07.09.11
19:55

Млякото по принцип си е много чувствителен продукт и ако е по старо то би се пресякло при варенето задължително.... Ако млекомата в който стои също не е почистен от предишното зареждане резултата пак би бил същия - пресичане при варене.... Отделно несвареното мляко няма никаква трайност така че или спазват правилата и го сменят всеки ден с почистване на уреда или го блъскат с химии но твърдят че не го правят пък и да го правят не личи :)

пс. определено е кибер крава :D

Мнението беше редактирано от Manigga на 07.09.11 19:57.

07.09.11
20:22

казано от Иван Шишманов на 07.09.11, 19:07:

На работа имаме две кафемашини до сега никога не съм виждал/чувал да я промиват или дезинфекцират.

така е, но те си рискуват лиценза и биха загубили добри пари. Проверяват ги често. пък и вече е утвърдена практика по централна европа. просто познавам единпредставител на един от големите италиански производители на такива машини. Хубава идея са и млякото си е истинско и на добра цена. Аз като се замися от млеката в кутии май само на oly прявява характеристиките на мляко...а не на млечен продукт. А като си помислиш за колко стотинки се взима литъра от производителя и как става 1.80 при нас...как да не си вземеш от млекомат?

07.09.11
20:25

Това от млекомата няма нищо общо с хубавото домашно мляко, което пия почти всеки ден.
Успех:Р

07.09.11
20:28

казано от Lyubomirr на 07.09.11, 20:25:

Това от млекомата няма нищо общо с хубавото домашно мляко, което пия почти всеки ден.
Успех:Р

Успех и на теб, ама не всички си имаме крава!

10.09.11
18:55

Хех, аз го взимам от бабките на пазара или може би не всички имате пазари?

10.09.11
19:02

Имаме, ама като знам как са захитряли  бабките напоследък едва ли ще рискувам да си купя мляко от подобно място.

10.09.11
20:34

казано от Valdis на 10.09.11, 19:02:

Имаме, ама като знам как са захитряли  бабките напоследък едва ли ще рискувам да си купя мляко от подобно място.

Не е много по темата, ама много точно изказване.Вече ‘’стотен’’ път се патя от такива миловидни бабички с развалени яйца, вкиснато мляко, изгнили орехи и така натък.И всеки път си казвам, че няма да купувам от тях, обаче винаги го правя.Просто не доумявам как  един такъв човек би те излъгал, ама явно вече и това е нормално.Така че не се доверявайте.

KY

11.09.11
12:55

казано от Lyubomirr на 10.09.11, 18:55:

Хех, аз го взимам от бабките на пазара или може би не всички имате пазари?

В днешни дни бабките от пазара спокойно могат да бъдат шефове на катедра по колоидна химия. Говорил съм с познати които преди време са изкупували мляко и са ми разказвали за нашия технически гений. Просто да са ти го разредили с вода е истинско щастие. Не изключвам  и изключения, но те май са по-характерни при междусъседски отношения по селата, защото там хейтърството е на едно “по-висше ниво”.

01.05.12
16:31

В София вече има Млекомати със страхотно истинско прясно мляко - Младост 1А- Пред МОЛ CITY POINT, Пазар Ситняково- Пред управлението, Пазар Иван Вазов

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1