Нелентяйския ми дневник

Темата е заключена.

29.05.11
17:23

Здравейте на всички, малки и големи, тежко и леко трениращи!

Тъй като вече трудно се понасям в опаковката си, реших да си направя дневник в сайта и да потърся съвет оттук оттам и да влезна най-накрая във форма!

Спортната ми активност: 7 години професионално волейбол (до 17г) фитнес година и половина несериозно (до миналия септември). Сега играя волейбол 1-2 пъти седмично футбол и волейбол доста слабо интензивно.

Състоянието ми в момента: 93-96кг (нямам кантар, налучквам малко), ръст 190см. Храненето ми се състои буквално и само от следните елементи: кашкавал, сирене фета, пилешки гърди (някакви опаковани), прясно мляко, от време на време яйца, бадеми, замразени зеленчуци (броколи, карфиол, моркови) и кренвирши (някви немски са, пилешки се водят). Храня се грубо около 2-3 пъти дневно, като храненето ми е се състои от почти винаги само един от елементите (440гр кашкавал (толкова е опаковката), 250гр бадеми, 3-4 яйца, сирене фета(220гр), пилешкия фабрикат (125гр), etc.

Здравословното ми състояние е доста добро като цяло, но имам проблеми с едното коляно. Имам болест, наречена Осгут-шлатер, която не е характерна за моята възраст, но всъщност май просто не е излекувана от преди. Получи се преди много години, но до момента не съм я излекувал и обмислям дори оперативно лечение да потърся.

Какво искам да постигна: да се адаптирам към ВМ-НВД (преди съм го правил и ми понася добре),изчистя подкожните мазнини и достигна около 7-9% мазнини в тялото до септември. Да започна отново фитнес и да влезна в добра физическа форма до 15 юли (ще мога да тренирам най рано на 13ти юни активно).

================================================

ЗА КАКВО ТЪРСЯ ПОМОЩ:
Според вас за ВМ-НВД режим отношението на източници на калории мазнини:белтъчини:въглехидрати = 60%:25%:15% добре ли е? Питам за да мога да си направя сметка и да я публикувам за малко критика =)

================================================

Заемам се да си правя снимки ежеседмично, за да се вижда прогреса/дегреса нагледно =)

Темата беше редактирана от Val M на 29.05.11 19:54.

17.06.11
14:00

Здравейте отново! Тъй като бях в чужбина и нямах никакъв достъп до PC и до нормална храна, се наложи да отложа режима си до този понеделник. От тогава следвам НВ-ВМД, прилагам таблица с храната си за последните 4 дни в мнението (нз дали работи, има я и в галерията ми).

Освен това понеделник и вторник влезнах отново в залата:

Понеделник:
- Гърди (бенч преса с дъмбели, флайс, наклонена бенч преса с дъмбели, кросовър (не съм сигурен дали така се казваше)) всичко по 4 серии - 8-10 повторения)
- Рамо (преса от седеж, разтваряне на дъмбели от стоеж под лек наклон, повдигане на дъмбели встрани при наклон напред) всичко по 3-4 серии - 8-12 повторения

Вторник:
Бицепс (едновременно сгъване с дъмбели от стоеж, редувано чуково сгъване от стоеж, скотово сгъване - редуване на ръцете, придърпване на долен скрипец) всичко по 4-5 серии 6-10 повторения.

Трицепс (разгъване с дъмбели от лег, кик-бек, разгъване на горен скрипец над глава(с гръб към скрипеца)) всичко по 4 серии 8-12 повторения.

Сряда и четвъртък изпуснах заради нереална мускулна треска, днес е затворен фитнеса, но мисля да се накарам да отида до друг.

Въпросите са ми конкретни и следните:

1. Добре ли си разпределям П/В/М спрямо НВ-ВМД?

2. Калориите които сметнах, че ми трябват дневно са около 3000, но успявам да си набавя около 1800-2000 всеки ден, достатъчна ли е разликата за да не влезна в екстремен режим на тялото и да не освобождавам подкожни мазнини изобщо? Интересното е, че се чувствам добре (няма глад), а визуален ефект не очаквам преди 3-4та седмица...

3. Подходящо ли е да си разделя тренировките на гърди/рамо, ръце, гръб/трапец, крака/предмишници докато се адаптирам отново към натоварването в залата?

Благодаря за отделеното време =)

17.06.11
14:51

Далеч си от ВМ-НВД, като гледам. Постарай се да махне тия кренвирши и яж масло и сметана, също маслини, за да си набавяш мазнини. Като цяло %тно не знам кое е по-добре ама гледай въглехидратите да са ти малко да речем до 50гр максимум- условно е разбира се. и протеин поне 1,5гр/кг щот ми се вижда малко яденето.

30.06.11
12:16

Благодаря за съвета, не отговорих за да не спамя.

Във времето от последния пост до сега се фокусирах на сметана (течна и заквасена), масло и сирене, като включвам и малко кашкавал. Държа въглехидратите около и  25-30 грама на ден, мисля че е доволно добре. За съжаление още не тренирам в залата =(

Започнаха да се появяват сериозно белези като потене с миризма на ацетон и други, които според последната статия на сайта са нещо като доказателство, че организма ми работи в кетоза (мисля, че така се казваше). Имам и точни мерки вече за килограми - 90кг, което е с 6 кг по- малко от преди 2 месеца, когато си бях в БГ и се мерих. Предполагам, че поне 2-3 се дължат на режима, защото има и видима разлика.

Въпросите ми този път са следните:

1. Прочетох, че е хубаво да се пие много вода при този режим, колко много точно е много в литри г/д?
2. На колко хранения е добре да се раздели храната през деня?

Поздрави!

казано от Valentin Milanov на 30.06.11, 12:16:

Въпросите ми този път са следните:

1. Прочетох, че е хубаво да се пие много вода при този режим, колко много точно е много в литри г/д?
2. На колко хранения е добре да се раздели храната през деня?

(1) Поне 30 ml за всеки 1 kg телесно тегло. По-добре гони 50 ml/kg.
(2) 5 или 6

Би ли разказал повечко за волейболната си кариера?

01.07.11
00:31

Мерси за отговорите. Колкото до волейбола тренирах 2 години в Септември, 4 в Славия и 1 отново накрая в Септември вкл. и за мъже. След което не играх около 3 години , като от миналата година се състезавам за университетския отбор, но тъй като тренираме само 2 пъти седмично, не мисля изобщо че е нещо сериозно =) Това е накратко =)

Хе, приятно ми е, че си навъртял годинки по залите... до колкото ти е възможно и приятно - не спирай волейбола. Ще ти помогне по пътя към целите, които си поставил пред себе си.

Колкото до фитнеса, по-скоро бих ти препоръчал кръгова програма за 2 месеца (или повече), докато навлезеш в ритъм и тонус.

08.07.11
19:04

Привет отново, мисля да ви последвам съветите за кръговата тренировка - мислех от днеска да влезна в залата, но осъзнах че няма много смисъл ако правя просто нещо. Прочетох няколко материала в сайта за кръговите тренировки и упражненията, но изобщо не се чувствам уверен да си измисля сам програма. Знам, че не давате подобни директни програми в сайта, но все пак ще съм ви много благодарен ако ме насочите дори и само малко =)

ЕДИТ:

Тренирах в петък гръб и малко рамо:
Горен скрипец 4 серии
Чукове 4 серии
Издърпване на дъмбели  4 серии
издърпване на хоризонтален скрипец с тесен хват 3 серии

Преси от седеж с дъмбели 4 серии
Повдигане на ръцете в страни от стоеж (после от седеж и наклон) 4 (3) серии

Имах възможност събота-неделя да прегледам сайта и форума и се поразчета. Харесах си сплита от сайта тук, защото упражненията са ми познати и мисля че спокойно ще мога да “оперирам” без да чакам за уреди или дъмбели. Ще помисля да сменя единия ден може би с алтернативни упражнения, но тая седмица ще я спазвам нея =)

Мнението беше редактирано от Val M на 10.07.11 17:41.

07.09.11
20:57

След вече 2 месеца в залата мисля, че е време за малко обновяване. В момента съм 89кг вече. С ВМ-НВД достигнах около 87кг, но в последната седмица не го поддържам за съжаление. Целта ми обаче си остава сваляне на % мазнини от общото ми тегло под 10% и малко до умерено нарастване в горната част на тялото.

Храненето ми беше организирано по следния начин:
7ч - 200-300гр. течна сметана
12ч - пиле със салата (рядко и картофи)
18ч - сирене с масло, салата краставици
21-22ч - още нещо, обикновено само сирене

1ви въпрос за деня: този режим доближава ли се до ВМ-НВД вече или още се налагат корекции?

До момента тренирах  по програмата в горния ми пост (около 2 месеца) и съм доволен, чувствам се стабилен с тези упражнения, като акцента ми винаги е бил да са максимално чисти, не с възможно най-големите кг. Мисля, че се успях да влезна във форма в залата, което и беше основната цел.

Сега смятам да разделя мускулите по следния начин и да увелича тренировките до 3,5 на седмица:
1 гърди/рамо
2 гръб/трицепс/корем
3 ръце
4 крака (тренирам 1 път на 2 седмици)

По-прецизно първата ми тренировка ще бъде следната:
бенч преса 4х10
избутване на дъмбели от наклон 4х10
кофички 3х10
флайс на пейка 4х10

преса от седеж с дъмбели 4х10
хай-пул 3х10 (целта ми е 4х10)
разтваряне на дъмбели от стоеж 10,8,8 (цел 3х10)
разтваряне на дъмбели от седеж с наклон напред 3х10

2ри въпрос: тренировката за ден 1 изглежда ли добре? Приемам всякакви забележки.

Сутрин може да включваш малко въглехидрати(овесени ядки/трици - ако ти понасят де..., може би 1-2 филийки ръжен хляб?). Имаш 5-6 часови дупки, които ако успееш да намалиш на 3-4 часа ще е по-добре (например 8-11-14-18-21(22) ). Струва ми се, че протеина ти е малко(не си писал колко ядеш като количество, но все пак). Към сиренето/маслото защо не включиш 1-2 яйца ? Така ще имаш още 4-5 яйца дневно, което не е зле :) Не знам как ти понасят рибата, но тя също е доста добър вариант ако обичаш да хапваш - консерви в собствен сос, прясна/замразена на скара(или задушена със зеленчуци).

Колкото до тренировката - нека някой да даде коментар за нея :)

П.П. Успех ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1