07.09.11
16:31
може ли някой да сподели и препоръча по-спецефични упражнения за възстановяване на коремните мускули след секцио, тъй като се получава една спецефична гънка , точно на операцията;нямам наднормено тегло и корем, но тази гънка ме дразни, правя упражнения за корема- повторение на всяко по 30 пъти и коремни преси , различни видове по 50 пъти всяко вече 1г., но все още си личи къде е оперцията, а имам чувството , че там се задържат и повече мазнини;след първото секцио се възстанових бързо и без проблеми, сега нещата вървят по-бавно;
07.09.11
21:30
При 2рото ми дете,за да не си разруши съвсем визията жена ми направи сексио,и се сблъска със същия проблем
Който се оказа много трудно решим в нейния случай,а и тялото след раждания се променя неминуемо,понякога непоправимо за съжаление
Пластиката апропо,не е много скъпа,особено в този случай
07.09.11
23:20
това което страда след оперативна намеса е от една страна инервацията на мускулите(най-много страдат по-дълбоките мускули) и от друга страна са мазнините. от известно време има една теория че дрехите(особено стегнатите и/или откритите пъпове) водят до неравномерно разпределение на мазнините. не съм задълбавал и не ме интересува особено, но виж мускулите са ми страст.
за да се възстановят мускулите трябва да възвърнеш функцията им - дишане и рефлексивна стабилизация най-вече. това се прави с различни упражнения следващи развитието - търкаляне, клякане, тичане. за дишането трябва да свикнеш да дишаш докато правиш упражнения и да ползваш корема си за дишане.
08.09.11
14:17
благодаря за идеите, дали може да ми препоръчате такива упражнения за дишане, търкаляне и т.н. , за подобряване на инервацията на мускулите;знам че има специална йога, която се занимава само с дишане, необходимо ли е това или има вариант за упражнения в домашна обстановка;около самата операция има зона , около 1см., която е по-безчувствена
Мнението беше редактирано от alex26 shar на 08.09.11 14:21.
08.09.11
15:23
http://functionalmovement.com/exercises?position=supine&body=abs
Аз не съм имала секцио, но наскоро имах дълбока прободна рана и освен кожата и мастната тъкан, мускулите ми също бяха пробити. Сега се възстановявам, но ми прави впечатление или пък си внушавам, че мястото около раната има повече мазнина от другата ми страна на същото място. Отделно сигурно новите мускули въобще не са толкова развити като предишните и ще трябва и аз да правя доста упражнения за укрепване.
13.09.11
14:04
да, за мазнините и аз го установих, вече доста време правя упражнения , но ефекта особено след второто секцио е по-малък, отколкото след първото; след първото за 1г.се възстанових напълно