ВВД - изготвяне на меню

08.09.11
17:51

Цял ден се мъча да го направя и не става :@:@:@:@
КБ    2531.255
Белтъчини  : 125 гр
Мазнини    : 83 гр
Въглехидрати : 315 гр
Това трябва да ми е дневният прием, ако може да ми помогнете ще съм супер благодарен ...

Тъкмо направя протеините и мазнините станат супер много, оправя едно изниква друго, направо се нерва,цял ден се мъча :X :@
До тук стигнах в крайна сметка http://dox.bg/files/dw?a=7e217c0feb , ако може да ми напишете с какво да заместя храните за да ми се получи точното ще съм много благодарен :X

08.09.11
18:11

Какъв е този режим бе колега , ужасен е :Х .
За целия ден протеина ти е 50 !
Каква е тази зърнена закуска >....
Свинското добави му въглехидрати ,например боба при него !
От тези 5 има точно три нормални .
и те са :
Яйцата като им добавиш и овес става още по-добре.
Свинското + боба
кашуто + к.мляко като добавиш

08.09.11
18:16

Как ще е 50 я виж ! 95 грама ми е протеина :Х
Зърнената закуска си е перфектна ;) има си 76 грама въглехидрат. За овес да не става дума, още си седи 400 грама в нас.

Мнението беше редактирано от dorianyates Borisov на 08.09.11 18:20.

кво е това ‘’меню’’ по една храна на всяко хранене комбинирай нещата ;)

http://www.bb-team.org/articles/909_visoko-vaglehidratna-dieta-vvd#axzz1XCcFQSob - това прочете ли го ?! виж ся ко трябва да направиш:

1. Смяташ си КБ
2.Определяш си горна граница ( КБ активност+200,300калории ) 3. Приемаш по 2гр. протеин на тегло и получаваш някакво число ( дневния ти прием на протеин е това в грамаж )
3а.Умножаваш полученото число от т.3 по 4 калории ( 1гр протеин = 4 калории )
3б.Протеина ти ( в грамаж ) разделяш на храненията си и получаваш равни количества протеин на всяко хранене
3в. В закуската и след тренировъчното хранене прибавяш повече протеин съответно протеина в другите хранения намалява пропорционално
3г. Сега знаеш в кое хранене колко протеин да приемеш и си подбираш нужните храни
4.Изваждаш калориите от протеина ( точка 3а ) от общите калории които си планирал за деня ( т.2 )
5.В статията за ВВД режима пише ‘’ При ВВД отношението между количествата на мазнините и въглехидратите в храната се движи в порядъка на 20 – 30% : 80 – 70% в полза на въглехидратите.’‘
5а. Тоест от останлите калории изваждаш 30% и получаваш калориите които трябва да получиш от въглехидрати
5б. Полученото число от 5а делиш на 4 ( 1гр въглехидрати са 4 калории ) и получаваш въглехидратите които трябва да приемаш в грамаж
5в. Делиш въглехидратите ( в грамаж ) на храненията и получаваш равни количества въглени на всяко хранене
5г. В закуската и следтренивъчното хранене прибавяш повече въглехидрати и съответно въглените в другите хранения намалят пропорционално
5д. Сега знаеш колко въглени да приемаш на всяко хранене и си избираш храните според това
6. Събираш калориите получени от въглехидрати и протеин
6а. От калорииния ти прием за дена ( точка 2 ) изваждаш калориите от въглените+протеина ( точка 6 )
7. Числото което се получава е приема ти на мазнини в калории ( при точни сметки това трябва да са 30% )
7а. Делиш тези калории на 9 ( 1гр мазнини = 9калории ) и получаваш мазнините които трябва да приемеш в грамаж
7б. Делиш приема си на мазнини ( в грамаж ) на броя на хранения и получаваш равни приеми на мазнини 
7в. В закуската и преди лягане можеш да сложиш повечко мазнини което значи че мазнините от другите хранения намалят
7г. Сега знаеш колко мазнини трябва да приемаш на всяко хранене.
8. Филма ми ще свърши заради теб !

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 08.09.11 19:26.

08.09.11
18:26

Благодаря за отделеното време, но ми казваш нещо което знам, а на мен ми трябва менюто и както виждаш не мога сам да си го направя ;)

Ами какво неможеш не разбирам.... чек да ти дам пример с моето меню..

ВВД: Закуска
Необходими са: 40грама протеин ( животински ), 70грама въглени, 20грама мазнини
Макарони ( 100грама ) - 11.3гр протеин, 68.2гр въглени, 0.8гр мазнини
Сирене ( 100грама ) - 21.5гр протеин, 0.5гр въглени, 18гр мазнини
5 белтъка - 16.2гр протеин, 1.5гр въглени, 0гр мазнини
Общо за храненето: 37.7гр протеин ( животински ), 69.7гр въглени, 18.8гр мазнини

Ето не е перфектно но съм много близо до това което трябва да бъде... в някое друго хранене ще бутна малко повечко и ще наваксам.
След като направиш всичко което написах ще имаш една таблица

храна——белтъчини—-въглени—-мазнини
———    ———-      ————      ———-
———    ———-      ————    ———-

и така нататък

08.09.11
18:47

Пич, ти си като циганска торба как ядеш толкова много и то само за закуска ? Все пак съм на 13 не мога толко много да ям

на е и нужно да ядеш като мен... на теб не ти трябват толкова протеин, въглени и мазнини дадох ти пример... а и макарони със сирене и 5 белтъка мога да изям за 3минути сигурно... вкусно е просто ;)

SP

08.09.11
19:45

казано от dorianyates Borisov на 08.09.11, 18:47:

Пич, ти си като циганска торба как ядеш толкова много и то само за закуска ? Все пак съм на 13 не мога толко много да ям

Кажи го на друг, защото мога да изям 2 пъти повече от това, а съм на 14. Сега по темата. Моя съвет е да почнеш да броиш само протеина и да го докарваш до 2-2.5гр на ТЕЛЕСНО тегло, другото колкото ти е вкусно, но да не е пици, баници и т.н. Все пак си на 13

Примерно ако ти трябва 150 гр протеин, ето от какво бих си го набавил аз

1л прясно мляко - 32гр
10яйца Л размер, т.е. по 70гр някъде(на 100гр е 12гр протеин) - 84гр или айде 80
200гр месо(ако можеш повече, още по-добре) - 40гр

И то стана 150, а може да добавиш още:
100гр сирене - 20
100гр кашкавал - към 30 може да докара
Кисело мляко - кофичката съдържа към 12гр и още и още...

За другото, ето какво имам предвид

Примерно ако сутрин хапваш яйца, добави овес/масло/ориз/макарони/спагети и т.н. Имам предвид, че няма нужда да ги броиш, а просто си хапваш, колкото ти е вкусно. После на следващото хранене месо пак с нещо такова. Важното е да не го комбинираш със сладко.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 08.09.11 19:46.

08.09.11
20:00

Благодаря ти, точно това и ще направя с протеина :) Само трябва да се разбера с баща ми дето казва, че ще се натровя от 10 яйца :| А въглехидратите, как да ги издокарам, айде тия мазнини ще ги оставя те ще си дойдат ..

08.09.11
20:22

Недейте да подценявате въглехидратите...Като не можеш овес, яж макарони, картофи и ориз.

10.09.11
09:57

Мерси на всички, заеби не мога да си направя въглехидратите :@

ПП Оправих се :) Изготвих си менюто :)

Мнението беше редактирано от dorianyates Borisov на 12.09.11 17:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1