Болки в предмишниците

07.09.11
11:58

Здравейте!

От няколко седмици имам една доста неприятна болка в предмишниците, при изпълнение на кофички, вертолет или бицепсово сгъване с щанга. При изпълнението не изпитвам болка, но при оставянето на лоста ме заболяват и двете предмишници. При кофичките се получава същата болка, когато си сваля ръцете от лостовете. Когато правя бицепс с дъмбели нямам този проблем. Някой сблъсквал ли се е с подобна болка? Колебая се дали да си почина цялостно седмица, две или просто да избягвам упражненията при които се получава? Пробвал съм да правя бицепсово сгъване и с крив лост, болката я има отново.

в началото болката започва само когато правиш с прав лост(с крив не боли), после започва да те боли и от кривия лост(с дъмбели не боли), после започва да те боли при всяко стискане, после дори без да стискаш. най-често проблема се получава при хора с предрасположение към това. понякога се оправя като почнеш да тренираш предмишници, понякога с почивка, понякога като си оправиш раменете и гърба.

07.09.11
12:15

Благодаря за бързия отговор!
При мен започна от глупост общо взето след като реших да правя гръб с гърди в суперсерии два пъти в седмицата. Отделно на плажа доста често играехме волейбол, и тогава също ме наболяват, така че предполагам съм ги претоварил твърде много. По принцип не тренирам отделно предмишници и не знам дали има смисъл, но може би най-удачния вариант е да си почина. Наистина е доста неприятна болка и се обажда дори, когато нищо не правя(само на лявата ръка). Болката е локализирана само във флексорите, ако мога така да се изразя.

можеш така да се изразиш. почини си и след 2 седмици ще видим.

07.09.11
15:40

Аз имах същия проблем преди години и те разбирам чудесно за какво говориш. Когато слезех от успоредката след кофички около 40-50 секунди продължавах да я стискам защото ако я пусна болката е непоносима. Същото нещо и на сгъването с правия и кривия лост за бицепс и още няколко упражнения. Един познат тогава културист с доста сериозен опит ме посъветва да започна да си тренирам предмишницата и то сериозно с няколко упражнения. Послушах го и болката отшумя.От тогава не съм спирал да я мачкам без да ме интересува факта, че и с гърба се тормози и т.н. Не съм и имал повече такъв проблем. Съветвам те да опиташ и ти гаранция че проблема ще отшуми ако не на цяло то поне значително само след 10-тина тренировки за предмишница! Не мисля, че почивка е това от което се нуждаеш.

Мнението беше редактирано от Георги на 07.09.11 15:53.

07.09.11
17:09

казано от Георги на 07.09.11, 15:40:

Аз имах същия проблем преди години и те разбирам чудесно за какво говориш. Когато слезех от успоредката след кофички около 40-50 секунди продължавах да я стискам защото ако я пусна болката е непоносима. Същото нещо и на сгъването с правия и кривия лост за бицепс и още няколко упражнения. Един познат тогава културист с доста сериозен опит ме посъветва да започна да си тренирам предмишницата и то сериозно с няколко упражнения. Послушах го и болката отшумя.От тогава не съм спирал да я мачкам без да ме интересува факта, че и с гърба се тормози и т.н. Не съм и имал повече такъв проблем. Съветвам те да опиташ и ти гаранция че проблема ще отшуми ако не на цяло то поне значително само след 10-тина тренировки за предмишница! Не мисля, че почивка е това от което се нуждаеш.

Благодаря за съвета! Със сигурност ще те послушам и ще намеря място за предмишниците в фитнес програмата.

07.09.11
23:59

казано от Overwhelm на 07.09.11, 17:09:

казано от Георги на 07.09.11, 15:40:

Благодаря за съвета! Със сигурност ще те послушам и ще намеря място за предмишниците в фитнес програмата.

И да пишеш след известно време, че мие е интересно да разбера дали съм бил прав!

Мнението беше редактирано от Георги на 08.09.11 07:53.

SP

08.09.11
19:50

Имах такъв проблем на френското. Болеше ме дясната китка и като свършех със серията, стисках лоста 10тина секунди. При мен се беше получило от канадската борба, защото сухожилията ми не са свикнали с натоварването. Отмина ми с почивка и мазане с алга-сан или там както му е името. Това с тренирането на предмишницата помага, защото сухожилията привикват към натоварването и вече не те боли.

08.09.11
21:12

Продължавай, ще ти мине, всеки е минал през това, мен винаги ми се случваше след като бутам за гърди с дъмбели и като сгъвах с прав лост за бицепс, след месец-два болка изведнъж спря.

08.09.11
23:09

Използвай крив лост за бицепсовото сгъване. И когато оставяш щангата,не бързай да разтвориш и издърпаш ръцете. Първо снеми напрежението,спусни я плавно на пода. Не чрез китките на ръцете,а отгоре от предмишниците и дори ръцете нагоре. Като някакви куки. Тях смъкваш надолу дори след като щангата докосне пода и едва след известно време когато са разтоварени напълно,разтваряш дланите и издърпваш ръцете си. Това неприятно усещане е само в пъривте месеци при започване в залата. Нататък ръцете загрубяват и няма проблем дори с по-големи тежести.

11.03.15
12:17

Ей пичове ... бях на трен вчера правих гръб .. всичко точно прибирам се не знам как да съм спал ли какво ставам ей сега .. не мога да си разпъна ръката до край от болка .. точно на сгъвката отгоре..така ме боли направо ужас.Чудя се с какво да се намажа

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1