09.09.11
12:52
Здравейте отново! 2 месеца тренировки по следната програма:
Гърди - Вдигане на щанга от тилен лег - 1x10, 4x6 (Понякога замествам с Флайс+Бутане на дъмбели 3x 6-8)
Бутане на “Хамър” машина за горна част 3x8
Гръб - Дърпане на скрипец с широк хват 3x6
Рамо - Разтваряне с дъмбели от стоеж 2x6
Дърпане щанга до брадата 3x6
Трицепс - Разгъване с дъмбел в две ръце от полулег 4x6
Бицепс - Сгъване с дъмбели от седеж 4x6
Сгъване на права щанга 3x6
Корем - Коремни преси с обратен наклон + тежест - 2 серии, 20 повторения (10 повторения с тежестта и веднага след това 10 къси коремни)
Повдигане на краката от стенд 2x12 (не знам защо като правя упражнението и ме заболява опашката много и просто не мога да правя 3та серия.. Някои ми казват, че това е просто защото съм висок)
Правех тези мускулни групи в един ден и тренирах 3 пъти седмично. Вече се замислям, че е време да сменя програмата с друга, която включва отделните мускулни групи в отделни дни. Моля да ми помогнете и дадете някаква примерна програма :) Много бих искал да включа упражнения като меча тяга, мъртва тяга, гребане с дъмбели и други упражнения, които са доста добри в програмата си. Ако трябва да продължавам по тази програма бих искал да ми кажете колко време още да я карам и да ми дадете все пак пример за една нова. :) Още от днес смятам като отида да я почна :D (Малко инфо: имам само тези 2 месеца стаж във фитнеса).
ПП: Причините ми да искам да си сменя програмата са две. Бях прочел из нета, че ако правим едни и същи упражнения продължително време, тялото се адаптира към тях и с времето губят ефекта си. И другата ми е, че отделно бих искал вече нещо ново. :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 09.09.11 12:56.
09.09.11
15:13
Отиди тук: http://www.bb-team.org/fitness/workouts Маркирай отсрани с какво разполагаш (зала и т.н.), колко можеш да отделиш и виж какво ще ти предложи.
09.09.11
15:24
Крака не правиш ли ?