09.09.11
19:16
То заглавието си го казва г/д. Когато правя разтваряния в страни и разтваряне за задно рамо с дъмбели получавам болка в лявото рамо горната част кадето може да се напипа костта. При други упражнения нямам този проблем.. нито лежанка, нито кофи, нито набирания и воубще каквото и да е не ми предизвиква дискомфорт, но правя ли разтваряне в страни и разтваряне за задно рамо е имало пъти да получавам страшни болки. Та въпроса ми е от какво може да е и какви мерки мога да взема?
Темата беше редактирана от huckleberry на 09.09.11 19:54.
Да загряваш добре, да правиш ротации, да разтягаш след тренировка, да си дадеш малко почивка или просто да не правиш тези упражнения известно време. Праскай си военната преса за сега :)
10.09.11
17:21
То не е като да си чувствам живота празен без разтваряне в страни.. просто ми е интересно от какво може да е, някакъв дисбаланс ли какво.
Ми слаби ротатори, кво може да е...Проблемът е, че колкото силни и големи рамене да имаш, не се ли тренират супра спинатус и субскапуларис, травмата е въпрос на време.
12.09.11
20:30
Почнах да ги правя тия ротациите нагоре, надолу, настрани, въртя там и една кърпа пък ще видим..