объркана, но решена да направи нещо за себе си.

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.09.11
22:07

:Започнах да тренирам за пореден път. И сега си казах , че ще съм постоянна. Започвам като начинаещ с голям ентусиазъм и желание 3 пъти в седмицата фитнес кръгови тренировки и два пъти в седмицата тае бо. Карам и ролери в парка и ходя пеша. Това е движението, работата ми е мн застояла и гледам в свободното време да наваксам от към движение. Най слабо място ми е корема. Имам проблем и с болки в гърба и ми се иска да наблегна на тези части. С храненето съм  зле и тук търся помощ да избера и да организирам най - правилно хранителния си режим. Целта ми е да стана 55 кг. с релефно тяло. Не се плаша от силови тренировки. Като пример ще кажа днес какво съм яла:
сутринта до 12 на обед
0,5кг. сини сливи
половин праскова
обед
100 гр риба с една краставица 16ч

вечеря 21ч

таратор  - 1 чаша
салата
извара - 100гр

днес 2 часа фитнес и ходене. Кажете къде бъркам какво да променя и всякакви съвети :)))Благодаря на всички за съдействието(blush)

Темата беше редактирана от анна анчева на 04.09.11 22:07.

04.09.11
22:20

1. Тренировките са ти много - или махни таебото или 2 фитнес 1 таебо.
2. Храната ми се вижда малко - поне едни 1500 калории гледай да приемаш. И започни с протеин сутринта - яйца, кисело мляко, шейк.

Опиши и тренировката!

04.09.11
22:23

Виждам че имате детенце,да ви е живо и здраво!И в този ред на мисли...нали не очаквате да сте пак на 20 след раждането ?
Казвам ви го това понеже го преживях...жена ми спеше във финеса, ииии.....накрая се наложи пластика тук таме

Недохранвате се мадам,колегата по горе ви е дал добър съвет,послушайте го

04.09.11
22:41

казано от Dean Petrov на 04.09.11, 22:23:

Виждам че имате детенце,да ви е живо и здраво!И в този ред на мисли...нали не очаквате да сте пак на 20 след раждането ?
Казвам ви го това понеже го преживях...жена ми спеше във финеса, ииии.....накрая се наложи пластика тук таме

Недохранвате се мадам,колегата по горе ви е дал добър съвет,послушайте го

Хаха , викаш не може да изглежда като на 20г. след раждане жена ,а ?

П.С Успех в поставените Ви цели.

04.09.11
22:47

30 минутна ски тренажор
  Придърпване на вертикален скрипец с подхват - 3 х 15
  Повдигане на ръце встрани - 3 х 12
  Придърпване на долен скрипец - 3 х 15
  Затваряне на пек-дек машина -  3 х 12
  Трицепсово разгъване на горен скрипец - 2 х 15
  Бедрено сгъване - 3 х 25
  Бедрено разгъване - 3 х 25
  Коремни преси - 3 х 20-30
  10 минути бързо ходене по пътека

05.09.11
21:59

днес 1час ролери
5 лъжици овесени ядки + 50гр сирене+1 лъжичка мед-8ч

400гр сини сливи - 12ч

1ябълка в 2ч

таратор 1 чаша
салата + 50гр сирене за вечеря в 9 часа

Мнението беше редактирано от анна анчева на 05.09.11 21:59.

06.09.11
10:37

казано от анна анчева на 05.09.11, 21:59:

днес 1час ролери
5 лъжици овесени ядки + 50гр сирене+1 лъжичка мед-8ч

400гр сини сливи - 12ч

1ябълка в 2ч

таратор 1 чаша
салата + 50гр сирене за вечеря в 9 часа

Храната ти е малко и предимно от плодове и зеленчуци, които са полезни, но недостатъчни на организма . Опитайсе да разнообразиш и да прибавиш и други храни богати на протеин и мазнини, защото такива определено липсват.

06.09.11
16:58

днес овесени ядки +50 гр сирене 8ч
сини сливи 300гр +1 ябълка  11ч
пиле печено пържола +100гр пържени картофи, неможах да издържа
сега отивам да тренирам
таратор +салата
нищо не ям, а корема ми е подут и е двоен :(
кг и те са нагоре. Помогнете с хранителен режим, който да не е основан на мн месо .
тренировката днес кардио 40 мин велоаргометър - интервално

Мнението беше редактирано от анна анчева на 06.09.11 22:00.

Нищо не ядеш!!!!

07.09.11
22:09

днес сутринта в 7,30 - праскова
      обед пилешка пържола от филе + краставица
      вечеря салата голяма +100 кашкавал и сирене
      1,5 - 2 вода
      3 кафета
      това е за деня :))) 1434ккал

Мнението беше редактирано от анна анчева на 07.09.11 22:27.

07.09.11
22:20

И как издържаш до обяд само на един плод?! Да не би да си на 90-дневната, защото тя е доста зле..

07.09.11
22:25

не съм, но немога да се оправя с храната, как да ги групирам нещата за да отслабна, а да не умирам от глад :(

Сутринта 50-60 грама ядки, 100-200 грама плодчета и 200 грама месо
Обяд 200 грама месо+салата
Вечеря 200 грама месо+салата
Няма да огладнееш :)

08.09.11
22:19

Храна :
сутринта 200гр червено грозде 7,30
  обед кисело мляко култура +4 чаени лъжички фибри -13 ч
  следобед - праскова +ябълка 18ч

Днес тренирова 30 мин - ски тренажор

Хиперекстензии, Гръбни преси - 2* 10
Извивки встрани с дъмбели, кабели или ластици - 2*10
Пек-дек - 3*10 - 5 кг
Повдигане на ръце встрани - 3*10
Повдигане на ръцете напред - 3*10
Раменни преси с дъмбели от седеж - 2*10
Всички с гирички от 2 кг 

вечеря кюфтета печени 2 бр + панирани чушки 2 бр + салатка домат + краставица 100гр

09.09.11
20:45

храна :
Сутринта 7,30 грозде -100гр
кафе + 500мл вода
Обяд 13,30 - кисело мляко 400гр 2% + фибри 2 суп,лъжици
следобед 1 нектарина + 50 гр солети
Вечеря салата + 100 мл ракия

09.09.11
20:53

И аз не ям много, но твоето ми се струва прекалено - лишаваш организма си жизненоважни хранителни вещества.
...солети и фибри...и на този глад - ракия?? :x

Мнението беше редактирано от Margi на 09.09.11 20:53.

10.09.11
03:37

Салата беше около 400 гр + малко печени зеленчуци + сос, даите идея какво да се промени защото, корема и в момента ми е като балон, все едно съм изяла количества :(

Даваме идеи - Меса, ядки, сирена, кашкавали, сметани, картофи, оризи и т.н. Всичко, в което има ХРАНА, а не само вода

10.09.11
11:06

За храната вече са ти казали. А вода пиеш ли? И колко? А тоалетната посещаваш ли редовно? :–) (Това по повод подуването)

10.09.11
18:39

Днес 1 час тае бо, определено ми хареса и разходка из центъра на София :)))
Вода пия от 2-3 л. на ден
Голям проблем е 00
днес храна:
грозде 100 гр
ябълка - 300 гр
пълнозърнести солети 100 гр
кисело мляко 400 - 0,1 % + хуск за сега това
+ 2 кафета + 2 л вода

10.09.11
18:51

Само въглехидрати никакъв протеин и полезни манини.Няма да стане работата така.

10.09.11
18:52

Той коремът ти е подут точно защото нищо не ядеш. Твоето е може би едно от най-лошите менюта които съм виждал в тоя сайт, освен ако не съм пропуснал някой на лунна диета или някаква подобна простотия :D

10.09.11
18:56

казано от анна анчева на 10.09.11, 18:39:

Голям проблем е 00

Повтарям се (shake) , но: бих се учудила, ако с тази храна не е проблем. Този хуск (току що направих справка с гугъл какво представлява ;) )няма та ти помогне, а от друга страна ако се храниш добре, няма да ти е необходим.
При толкова храна, богата на фибри, полезна и пълноценна, е направо престъпление да приемаш изкуствени фибри (headbang)
Няма повече да ти пиша по темата, ако си решила да се самоунищожаваш, продължавай без да обръщаш внимание на комеднтарите.

Ей, жено, събуди се!!!! Как няма да се чувстваш подута като ти ядеш като сомалийче, по 500 калории на ден, без никакви протеини, мазнини... Само захар и вода... ТИ ГЛАДУВАШ!!! И САМА СИ ГО ПРИЧИНЯВАШ, КОЕТО Е НАЙ-ЛОШОТО!!!! Няма как да отслабнеш така, разбери! Все ще си подута, все ще ти е гадно, и най-накрая коремче, проядено от стомашните сокове, а най-накрая атрофирал стомах... Взимай се в ръце! И детето ли така ще храниш? Да стане тлъсто и болнаво...

10.09.11
19:31

О М Г! Тя не ви чете коментарите бе хора!

10.09.11
20:08

Правилно, скъпа, нищо не яж, много тренирай и след няколко дни ще си отчаяна, тъпчеща се жена, която е стопила мускулите си и корема ще е ТРОЕН + никаквото ходене до тоалетната. Постигаш целта. Оп, не беше ли това целта? :)

Ани, и аз съм правила това, което правиш ти сега.... ЩЕ ти споделя от опит:
За да започнеш да ходиш нормално до тоалетна, където да отиват стопените ти мазнини, трябва да започнеш да се храниш. Когато ядеш така, както ти го правиш (глад и неправилен подбор) организма минава в режим на складиране на ВСИЧКО, защото мозъкът получава сигнал ,че рязко е намалял приема на храна и се подготвя за последващ голяма глад. Тоест, за пореден път ще ти кажа и аз - ЯЖ повече, за да си оправиш стомаха.

Като искаш месо - яж печено пиле, печена риба, пържоли печени... (или варени, ама аз лично не обичам варено месо)
Опа, върнах се пак да прочета, ти НЕ искаш месо. Тогава яйца, сирене, извара!
Салати пресни каквито има, плодовете ги ограничи малко за сметка на зеленчуците.
Ядки също. За да не огладняваш закусвай овесени ядки или мюсли, ако са ти гадни овесените ядки като за начало. В кисело мляко, не в сок. Примерно 3 суп. лъжици мюсли в половин кофичка кисело мляко (200 мл) с 1 суп. лъжица мед. Идеална закуска за твоя случай, според мен. Или 2 варени яйца с 2 препечени пълнозърнести филии и някакъв зеленчук, може и малко сирене.
Яж яйца, варени.. яж сирене, извара с краставички. Протеини ти трябват, за да не губиш мускули и на тяхно място да складираш мазнини...
Гледам ,че хубаво си се насочила към фибрите, те са ок. Но с твоя хранителен план , водата ги надува и от това корема ти става балон. Фибрите действат когато са комбинирани правилно с другите храни. А при теб не са и ще продължаваш да не ходиш до 00 и да ти се надува корема.
Тренировките, ако реално по толковап равиш са ти много. Ентусиазма е хубаво нещо, но го разпредели, за да не ти писне бързо и да свалиш наистина това, което искаш. Интересно ми е и на мен дали четеш коментарите изобщо :)

Каквото и да решиш да правиш - успех!

Мнението беше редактирано от Деси R на 10.09.11 20:14.

11.09.11
00:07

Чета и то мн внимателно, днес ходих на пазар и купих извара, сурови ядки, овесени ядки и ще пробвам, утре ще кажа как е минало като за първи ден (wasntme)

11.09.11
13:40

Браво!!!  Дай наистина да те вкараме в правилен режим, ще се справиш! А ние ще помагаме :)

11.09.11
16:26

благодаря много, затова съм тук :)
Днес закуска овесени ядки 50гр + вода + 100гр сирене - 8ч
              сини сливи - 500гр.-11ч

обед - краставица + тиквичка + магданоз+лук - дресинг лимон+ зехтин
      сладкиш -100 гр мама има Рожден ден (blush)
Сега тренировка
      За вечеря съм решила извара + варени яйца като салата само се колебая колко да е като количество, дайте съвет
Вода до сега 1.5l
Без плодове засега ми е мн трудно, защото допреди известно време, бях пристрастена към сладкото

Мнението беше редактирано от анна анчева на 11.09.11 16:49.

11.09.11
18:29

Да е жива и здрава майка ти!
Засега браво за това, че слушаш и закусваш овесени ядки и включи изварата. Но много малко ядеш и това НЕ Е ДОБРЕ. За да отслабнеш, трябва да ядеш, незнам защо не искаш да го разбереш.
Зехтина е супер, тая салата с тиквичка м исе видя странна :) тиквичката пържена ли е или?
Включи ориз и картофи, къде са?
Яж кюфтета, кебапчета, пържоли... Довечера какво ще готви мама за празника? :) Яж месо.
Ако си оставиш мускулите гладни, те ще се самоизядат, месото и протеините като цяло са храна за тях. А мазнините се ползват за енергия и се изгарят, когато имаш мускули, които да се нуждаят от енергия. Както гладуваш в момента, ще си унищожиш мускулите и ще качиш още повече мазнини, защото няма да има кой да изгаря вече натрупаните такива. Яж месо, айца, кисело мляко. Не видях да ядеш кисело мляко, пълномаслено поне по 1 кофичка на ден.
А салатата ти за вечеря не е нужно да е много , ще се надуеш. По принцип трябвада правиш обратното - сутрин да ядеш най-много и най-калорични неща, по обяд и до вечерта балансирано протеини и зеленчуци и за вечеря нещо по-леко и по-малко. Не трябва да се разхождаш гладна. Ще намалиш обиколките на места от това, но както ти казах, ще си качиш мазнини и ще си прецакаш органите.

Тези сини сливи половин кило са ти много. Няма да изпратят храната ти в тоалетната, ако заради това толкова ги ядеш. Яж и други плодове, диня, пъпеш, праскови, ябълки, разнообрази ги тия сливи. Влез в дневниците на няколко други момичета и виж какво ядат като примерно меню, ако ти е трудно да се оправяш сама с храната по план.
Успех!

А аз всъщност казах да намалиш плодовете за сметка на зеленчуците, не само да махаш плодовете. Яж си, просто яж повече зеленчуци - домати, моркови, чушки със сирене и каквото ти хрумне. Дъщеря ти с какво се храни?

Мнението беше редактирано от Деси R на 11.09.11 18:30.

казано от анна анчева на 04.09.11, 22:07:

Благодаря на всички за съдействието(blush)

как би желала хората във форума да ти съдействат?

11.09.11
18:44

казано от Деси R на 11.09.11, 18:29:

Яж кюфтета, кебапчета...Яж месо.

Единствения начин да се намери месо във въпросните произведения, е да си смели сама каймата

11.09.11
19:22

Ами да, аз отивам в месарския и си харесвам месо. Или го взимам за пържолки на скара или ми го мелят там :)
А в интерес на истината при нея и соевите ще са ок :D

11.09.11
21:59

Каймата и аз си мелям сама защото иначе, рискувям да ям тоалетна хартия за жалост. Хората от форума ми помагат дори и само с критиката, тя все пак е градивна да не говоря за съветите и всичко др. Салатата е със сурови тиквички и е много вкусна за моя изненада, за първи път я приготвям. Детето се храни разнообразно, пълноценно, предимно с традиционата българска кухня, това и готвя. Не яде мн като вид плодове и зеленчуци, но пък за сметка на това тези които обича си хапва количества

и за протокола днес вечерята беше 2 варени яйца с 200 гр сирене + 1 краставица
Тренировката беше за крака напади с 5 кг гирички
                              клекове 3 * 20 повторения
                              Бедрено разгъване 3 * 20
                              Бедрено сгъване 3*20
                              Затваряне на бедра на Аддуктор машина 3* 20
                              20 мин ски тренажор

Ако я храниш с традиционна българска кухня = проваляш се много мощно...

12.09.11
22:24

GreyKnight - защо да се провалям ? Аз имам предвид супички, мусака, чушки пълнени и т.н за дете на 4 год. + плодове и зеленчуци + хляб, овесена каша яде също мисля че си е едно добре балансирано меню.
аз днес тае бо

13.09.11
22:10

днес малини за закуска, 2 кафета
бяла риба пане около 200 гр + картофена салата около 100 - обяд
пъпеш 150 гр - следобедна закуска
фрапе
зеленчуци на скара подправени със зехтин + чесън и магданоз 200 - 250 гр + кашкавал + сирене - вечеря
Ролери в парка около час, това е чувствам се сита и доволна:) Със закуската ми е трудно,че бързам за работаи дете на градина, но ще измисля вариант !!! Вода около 2,5 л

Мнението беше редактирано от анна анчева на 13.09.11 22:10.

Браво, напредваш. :)

Българската кухня - много въглехидрати, много захар, без полезни мазнини и животински белтъци... Пълен фейл... Виж как изглежда нацията ни ^^

13.09.11
22:45

GreyKnight - според мен нацията ни се докара до този вид през последните години , от стремежа си за криворазбрана модерна кухня тип САЩ и да не цитирам марки, мое мнение(wasntme)

14.09.11
21:34

закуска 100 гр пъпеш

обяд панирани чушки с кисело мляко и извара - 2 чушки около 300 гр

пъпеш 100

днес 1 час тае бо

вечеря  печени син домат и чушки с чесан и магданоз и зехтин - 300 гр
сирене 200

вода 3 л + 2 кафета

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1