29.08.11
21:51
Здравейте,започнах 2 месеца на кръгови тренировки ,след това преминах на 10х10 системата от Oranje днес я свърших (качил съм 3 кг.)
Сега как да продължа ? Бихте ли ми препоръчали някой 3 или 4 дневен сплит за покачване на мускулна маса.
Благодаря.
31.08.11
14:28
Аз ти препоръчвам да се върнеш обратно в правия път, там където би трябвало да бъдеш сега - Качвайте маса веднага след 4-тата седмица!
31.08.11
14:34
дай нещо по-подробно за 10х10 къде качи, сантиметри, работни килограми някви субективни фактори, усещания от системата а-у :)
06.09.11
22:46
Ми честно да ти кажа не съм си мерил мерките ...само килограмите.
Поиграх си малко и си съставих един 4 дневен сплит за покачване на ММ.
пон - Гърди ,предно и средно рамо
вт - Гръб , задно рамо , трапец
ср - почивка
чет - крака
пет - бицепс , трицепс , предмишница
Какво ще кажете за упражненията?
Понеделник:
Гърди:
Лежанка - 4x8
Полулег с дъмбели - 4х8
Обратен лег - 4х8
Пек-Дек - 4х8
Предно и Средно рамо:
Раменна преса с щанга пред врат - 3х8
Хеликоптер - 3х8
Вторник:
Гръб:
Набирания - 4хОтказ
Придърпване на долен скрипец - 3x8
Гребане с дъмбел - 3х8
Разтваряне за задно рамо - 3х8
Повдигане на щанга за трапец - 3х10
Сряда Почивка
Четвъртък:
Крака:
Клекове - 3х10
Бедрено разгъване - 3х10
Сгъване - 3х10
Прасец - 3х10
Петък:
Ръце:
Тесен хват - 3х8
Френско - 3х8
Разгъване на горен скрипец - 3х8
Бицепсово сгъване с щанга - 3x8
Бицепсово сгъване с дъмбели - 3x8
Скотово - 3х8
Предмишница - 3х10
Така измислих програмата,ако имате желание помогнете да я направя както трябва ;)
За гръб махни тоя скрипец и сложи една тяга,а за ръце вместо лег с тесен хват включи кофи.Също гърдите,тия 16 серии са много,остави ги 12,по 4 за всяка част на гърдите.
Мнението беше редактирано от asd . на 07.09.11 00:32.
казано от grN grN на 29.08.11, 21:51:
Здравейте,започнах 2 месеца на кръгови тренировки ,след това преминах на 10х10 системата от Oranje днес я свърших (качил съм 3 кг.)
Сега как да продължа ? Бихте ли ми препоръчали някой 3 или 4 дневен сплит за покачване на мускулна маса.
Благодаря.
с тези темпове, след година ще си минал всички протоколи (вкл. за професионалисти) и би трябвало да си готов за поне за арнолд класик, ако не за олимпията ;) :)
много, ама много бързаш и след време ще береш ядове заради това ... бих предположил, че след година ще пуснеш тема - “застой - какво да правя” ;)
08.09.11
10:39
FRANKO не бързам за абсолютно никъде,когато влезнах във фитнеса ми казаха да правя 2 седмици кръгова ,но аз питах тук във форума и ми казаха да я правя към 2 месеца ,правих я. Когато я свърших трябваше да мина на нещо друго видях 10х10 системата и изрично питах Oranje дали става за моя случай,той каза Да. Сега след нея мисля ,че трябва сплит,ако не е така посъветвай ме как да тренирам. :)
махни 1упр за гърди
сложи още нещо за гръб (по възможност да е със свободна тежест)
махни разгъване и сгъване и сложи напади и римска тяга
имай предвид, че за един сплит се иска време за да разбереш дали работи
11.09.11
21:39
Ясно,а като за мойто ниво по 3дневен или 4 дневен сплит да карам ?
12.09.11
10:04
Мерси.Последен въпрос,по принцип съм сериозен,но така стана,че направих седмица и половина -две .. почивка,има ли проблем ако почна на сплита..