казано от junkhead на 31.08.11, 17:39:
За бетон, ако ще дупчиш тавана :) Вземи си и здрави анкери.
Ами аз взех анкери на ф14, но се връщам леко посърнал от Бриколаж, защото търсейки си бургията за бетон един пич ме видя, че държа анкерите и ме пита какво ще правя с тях. Когато му обясних, той се позасмя и ми каза, че момиченцето му (15-20кг лапе) отскубва анкера, на който е закачено дебело въже за катерене... Каза ми, че ми трябват поне 4 анкера на всяка халка да му се невиди. Това първо ми оскъпява яко, второ малко не ми се ще да нашаря тавана с 8 дупки (да не кажа 12-16, защото някъде мога да надъня арматура).
Дайте съвет!
Принципно имам частично решение на проблема - пред нас има лост, а на тавана си имам една греда, която бих могъл да ползвам - тогава анкерите отпадат. Малко ми е задушно на тавана обаче. Предстои ми ремонт на апартамента до 2 седмици и ще попитам и майсторите какво мислят по въпроса.
казано от Стели на 31.08.11, 20:55:
Има ли смисъл от ръкавици?? С мазоли е по-секси ;)
Не на мен пречат, жената мрънка :D .
Аз си бях направил лост за набиране с 1 анкер, 90кг съм и се набирах на него около 1 година. От кипинг набиранията се разхлаби дупката и падна накрая :D Но не знам с какво Фи е бил, мисля че по 4 е пресилено :?
Ами 1 анкер една П образна планка като в долната част на П минаваше един болт и там закачах карабинер с лоста. Проблема беше, че лоста се люлееше и може би затова падна анкера, разби се мазилката от клатенето.
Нямах търпение да стана и да отида в училището да пробвам халките. Голяма работа са, но и аз съм голяма лама още. Набиранията са много приятни заради свободното въртене на халките и направих 5х6 (още не ме пуснала МТ от по-онзи ден). За съжаление за друго на този етап не мога да мисля, освен да правя the support :D Не помирисах и половин кофичка, защото чувствам нестабилността (явно кофите ще ги правя на успоредката на този етап). Затова започнах с the support като се опитвам да се задържа максимално време в що годе правилна позиция (според инструкциите). Препотих се здраво за има-няма 20 минути :) За днес това бе тренировката.
Малко за вчера - купих си витамини (Еко гриин НАУ), Окси мега на Контролд и кутийка с 13-те вкуса на Синтракс Нектар с 50% отстъпка от Хелтстор. Другата добавка, която ползвам са Фул Спектрум Минерали пак на НАУ.
Храната вчера:
1.Закуска - пълнбозърнести фусили 70 гр с ок.100гр сирене, масло и супена лъжица мед (направо нагънах от купата, защото бързах и не мерих с везната)
2.Втора закуска - доза Нектар(карибиън кулър - много свеж кокосов вкус)
3.Обяд - чушки с доматен сос, шунка (ок.100гр) и сирене (ок.50гр) - на снимката е началната порция, после си добавях още :)
4.Вечеря - ходихме с жената да дегустираме менюто за сватбата в хотела - та общо взето изядох 1 салата цезар, плато с мезета, свинско с картофи, моркови, карфиол и броколи, парче торта (жертвах се в името на сватбата и хапнах малко сладко :) ). Отвикнал съм да ям толкова много и ми стана тежко...
Течности - 1 кафе, 1 малка бира, 3л вода
Тренировка - не, поради още силната МТ
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.09.11 11:28.
казано от Стоянчо на 23.08.11, 16:46:
Българският чувал е готино пособие и преди време се бях навил да го поръчам от един шведски сайт, но излизаше доста дебело (ок.250$ без доставката). Намаляваха ми цената с 30%, ако купя 5броя, но нямаше как да ги продам после въпреки по-добрата цена (у нас хората не са много платежоспособни). Имах възможност да опитам една хоум-мейд-ка, но не беше добре направена и по краищата телта, с която бе захваната гумата бе пробила облицовката и ми пораздра кожата. Иначе, да, приятно се тренира, защото като замисъл е удобен уред за суингове, клекове, въртене.
виж в нета за теками от ст. загора - 50 лв. някъде.
Да, един колега го спомена :
казано от Мак Сим на 30.08.11, 12:48:
казано от Стоянчо на 23.08.11, 16:46:
Българският чувал е готино пособие и преди време се бях навил да го поръчам от един шведски сайт, но излизаше доста дебело (ок.250$ без доставката). Намаляваха ми цената с 30%, ако купя 5броя, но нямаше как да ги продам после въпреки по-добрата цена (у нас хората не са много платежоспособни).
да почерпиш евентуално... :
http://tekami.eu/2009-11-17-16-11-58.html
За анкерите - ако е хубава плочата и самия анкер няма да имаш дертове. Около 45кг ми е боксовия чувал и не е мръднал. Пристягал съм анкера веднъж за една година. Вися се на него(45кг+текущите ми 80кг=125кг) - няма проблем, а чувала е на 1 анкер(ф14)!
Ако искаш искаш на сигурно, направи си две планки с куки за всяка халка, всяка планка х2 анкера за тавана и си гарантираш спокоен сън :)
тва сега го видях... имам и стойка за чувал и лост, затва от опит
Колегата горе правилно ти е казал. 14-ка няма да мръдне. Лоста ми е с пет анкера осмици, стойката за чувала с пет - деветки. Лоста - правя и бърпита с набиране, т.е. не е да не го товаря динамично, не е мръднал. Пича от бриколаж, на който детето му измъква анкери с ръце, мое да отиде в България търси талант или да го пуска по панаирите за пари...Тва ми напомня за оная от Черна котка, бял котарак дето вадеше пирони с гъз... Дупките на планките и в плочата може да ги правиш с бургия номер по-голям, няма проблем за стягането на анкера. Ако се пак се притесняваш дали ще стегне, поне на планките или винкели или както си решил да ти е системата. Тва се прави, тъй като трудно се нацелват особено, ако са на по голямо разстояние. Ти си прецени или който ще ти го слага.
Пристягал съм анкера веднъж за една година.
колега, една или две контрагайки и заспива форевър. поздрави
Благодаря за съветите! Твърдо съм решен да ги сложа, въпрос на време е.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.09.11 17:47.
Виждам че вече са се изказали хората но и аз да го направя понеже видях че питаш с какъв свредел се дупчи а нещо ми убягна отговор... та ако анкерите са с фи14 съответно се дупчи със свредел също фи14 а не 1 номер по голям както някой се изказа :D
Само за инфо аз моите халки ги боднах с фи12 анкери и люлеещи се 100кг на една халка се издържаха без проблем.. Този тест премина през всеки анкер по отделно ( 4 боднах да имам разнообразие от позиции) и нито 1 не поддаде.. така че ако бетона ти е хубав тези 14-ки анкери сигурно по 200 кила ще държат без проблем..( на 1)
казано от Стоянчо на 23.08.11, 11:16:
Мисля да закрепя халките си по начинът, показан във видеото с анкер болтове, но нямам идея дали се продават подобни у нас.
То момчето от клипа е българин :) А и то родопско одеало има ли другаде :D
Ето ги и моите :P
Мнението беше редактирано от Manigga на 02.09.11 18:20.
Благодаря ти, окуражи ме! ;)
Онзи ден:
1.Закуска - 70гр пълнозърнести фусили, супена лъжица мед, синъо сирене 130гр (снимка)
2.Втора закуска - доза Нектар ягодов мус с мляко - един от най-силните им вкусове
3.Обяд - чушки с доматен сос, сирене и салам Бургас на Маджаров (снимка)
4.Вечеря - KFC - парче пиле, 2 крила, 2 бонфилета, 1 царевица
Вчера:
1.Закуска - Доза Нектар - капучино с мляко - не ми е любим вкус, но докарва вкуса на кафе на 100%
2.Обяд - чушки с доматен сос, сирене и филе елена
3.Вечеря - свъртях една от манджите, често срещана в заведенията - запечени картофи (4бр), гъби, шунка (300гр), кисели краставички (6бр) и кофичка сметана “на баба” (снимка)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.09.11 11:30.
Днес станах в 09.00, пих доза Нектар - роудсайд лемънейд (свежо) и подпалих с халките. Първо се дръпнах 5х6, а после идеята ми бе да практикувам The support, с цел заякване и последващи кофички в скоро време. Направих 2 серии по 10-15 секунди и реших да пробвам все пак кофички :) Е, успях и направих 4 серии по 4-5 повторения. Ръцете ми треперят, стабилизирайки и честно казано от това треперене не мога да кажа къде усетих да влизат кофите :)
Полека-лека ще започвам да заучавам и L-sit, като първо мисля да започна със свити колене.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.09.11 11:36.
ЕРГЕНСКОТО МИ ПАРТИ!!!!! :D
Преди нея:
1.10.00 - доза нектар
халки - 3х6 набирания; 4х5 кофи
11.00 - 1 банан
12.30 - порция от вчерашната ми вечеря
17.30 - доза нектар
от тук натам съм в ръцете на компанията :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.09.11 19:25.
МАХМОРЛУК
(вчера менюто ми се допълва от 1 овчарска салата, език в масло, сач с мешани меса и .... 1 голяма ракия, 1 голяма бира, 6 големи уискита, 2 шота...
The Hangover пасти да яде :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.09.11 19:05.
Така, повъзстанових се... Вчерашният ден бе от тези, в които си казвам “повече така няма да се напивам!!!”. Все пак ще го опиша:
На любителите на уискито, сърдечно препоръчвам Уиски бар-а в Студентски град. Легнал съм си към 05.00 на кирка :D
1.В 10.30 се събудих, но като си отворих очите виждах цветни петна, а походката до тоалетната крещеше да си лягам обратно.
2.Следващото събуждане бе в 12.30, но състоянието ми си бе все същото - пиян, със зверски махморлук. Въпреки това се вдигнах и изпих доза Нектар, витамини, минерали, 2 алка зелцера, 1гр витамин C и мушнах нещо дюнерообразно, поръчано от KFC. Взех си и леден душ, но не помогна особено. Към 15.00 пак заспах.
3.В 18.30 най-накрая имахме успешен опит - махморлукът бе отслабнал, но напомняше за себе си. Поръчах голяма пица “Куатро формаджи” и изядох половината й - мисля 350гр.
4.Към 23.00 вече бях в прилично състояние и ми се отвори апетита - изядох 100гр суджук Орехите и 2 печени чушки.
Течности - 5л вода целенасочено
Тренировка - само ми мина през ума :D
Днес:
1.10.30 - 70гр пълнозърнести фусили, със 100гр сирене и препълнена супена мед + витамини и минерали
2.16.00 - дюнероподобен Макдоналдс с печено пиле
3.18.00 - доза Нектар
4.20.30 - 150гр пражка шунка, богата салата и 2 филийки ръжен Вита.
Течности - 2л.
Тренировка - не се чувствах готов, но утре твърдо съм на халките!!!!!!!!!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.09.11 20:45.
Станах и се метнах на халките - пускам клипче с 6 грешни повторения от миналия път (да се вижда от къде тръгвам). Днес правих 10 серии с по 4 по-правилни повторения - извивам леко халките навън, което намалява “пилешките крилца” и “изгарянето”. Правих и лицеви опори на халките - клипчето е от днес - тук изненади няма, чувствам се стабилен - 5х10 повторения.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.09.11 11:19.
06.09.11
11:34
Абе като за човек на твойте килограми - Голямо Браво и то като се има в предвид, че си в началото на употребата им. А иначе тези цайса играят ролята на лепенка Ремус в пернишкия тунинг нали :D - вдига бицепса с 2-3см ! (muscle)
Хех сега виждам и халките които си направил.... абе сега ще почнат бъзици с намек ‘’меки китки’’ ама много ти се кефя Стоянчо.. не заради физическите данни и постижения ами заради успеха ти в живота - млад почти успял човек претендиращ скоро да стане успял изцяло човек :) ( жена, стабилни доходи и любов към спорта - какво повече да иска един мъж ) :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.09.11 11:38.
@kristiancho - Благодаря ти за добрите думи! Винаги е хубаво да чуеш нещо позитивно :) Цаките са необходими, защото в училището яко пече :) (е, помагат и за последното повторение ;) ). Впрочем аз нося очила много често, защото очите ми се зачервяват от слънцето. Принципно обичам да се развивам и да опитвам нови неща - плановете ми включват, живот и здраве, след 1-2 години да си купя хубав боксов чувал, bulgarian bag и някои други пособия, но ще си ги добавям постепенно. Сега ми трябва време за да усъвършенствам тренировките със собствено тегло, т.е. искам да стигна едно прилично ниво.
П.П. доходите още не мога да ги нарека стабилни, но не се оплаквам :) Сватбата е в събота :) Oтносно любовта към спорта - докато съм жив и здрав, ще спортувам!
П.П.2: пробвах L-s(h)it :D , но стигам до момента, в който краката са почти успоредни с пода и успявам да задържа така 2-3 секунди, т.е. малко е рано (сигурно е от значение, че го пробвах в края на тренировката, когато раменете вече ги чувствам поуморени). В други ден ще опитам съпорт със свити към корема колене за време - подстъпите към Л-сит + набирания.
П.П.3: изчистването върви добре, 101кг съм, като вече падам надолу със 100-200гр :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.09.11 11:59.
Тази статия може да ти бъде полезна - The Big L - борбата не е лесна, но пък победата накрая е много сладка :).
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.09.11 12:41.
казано от karpi на 06.09.11, 12:07:
Тази статия може да ти бъде полезна - The Big L - борбата не е лесна, но пък победата накрая е много сладка :).
Благодаря, прочетох я. Дава основни насоки :)
Хехееее , бат’ Стоянчо , поздравления и честито за халките - добра инвестиция си направил (даже перфектна) :) Виждам на клиповете с лицевите опори и кофичките добре се справяш като начинаещ в халките , браво :)
Относно L-sit-a - е , това е може би любимото ми упражнение :) Чувството , когато го правя е много готино , а и е много ефективно :) Щом можеш да задържиш за 2-3 секунди , това е супер :) Мъчи го постоянно и ще повишиш времето супер бързо :) Аз когато го учих L-sit-a просто с всеки изминал ден задържах повече и повече. За два месеца не толкова сериозно наблягане на това движение повиших от 0 на 50 секунди L-sit .
Успех с bodyweight тренирането , ще следя дневника ти :)
06.09.11
13:08
Айде мотивирай се яко (rock) и сори за спама.
06.09.11
17:52
тва го има по торентите ако ти се търси.
Да, вече ми дадоха линк :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.09.11 17:56.
Тъй като сватбата ми е в събота, тренировките отпадат до другия понеделник. Храната е 3 пъти дневно, държа въглехидратите сравнително ниски, увеличил съм протеина с 1-2 дози Нектар дневно. Днес:
1.Закуска - 2 сандвича Вита с пражка шунка 150гр и 40гр кашкавал + 1 кафе, витамини, минерали, омеги
2.Обяд - 8 крила KFC и 1 голяма царевица
3.следобедна закуска - доза нектар
4.Вечеря - 3 яйца на очи, 100гр салам Бургас (дояде ми се), 1 розов домат, 2 печени чушки в салатата
По-късно ще мушна още 1 доза нектар.
Смея да кажа, че от халките във вторник, днес още усещам треска в гърдите и рамото въпреки сравнително добрата храна. Много ми се тренира, но гледам да пестя сили :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.09.11 20:21.
10.09.11
08:41
ииииихххуууууууууууу!
10.09.11
09:17
Яж, куме, пий на тебe е ред,
на тебе е ред, куме, да си най-отпред.
Тая година - венчавка,
а догодина, куме, кръщавка.
(inlove)
11.09.11
22:14
http://www.youtube.com/watch?v=0Cj8jDjpkzY
Много добра снимка! Като изтрезнееш чакаме и останалите.
пп: и много красива булка си си намерил
Мнението беше редактирано от Fallen на 11.09.11 22:16.
Менюто ми вчера:
1.08.00 - 2 сандвича с филийки вита и 150гр шунка + кафе, вит, мин
2.12.00 - 200гр уиски, 100гр кашу
3.14.30 - няколко хапки (кетъринг) и 100гр 40 годишен коняк Курвоазие
4.20.00-03.00 - 2 бутилки бяо вино, салата, мезета, много малко свинско от вечерята и много малко торта
Течности - освен алкохола, ок.2л вода
Тренировка - утре ;)