12.09.11
12:56
Здравейте драги фитнес маниаци.Надявам се да ми помогнете с някои савета защото за първи път ще ходя във фитнес зала.Малко да ви запозная с мен.На 15 съм тежа 80 кг и съм висок 175.От вече около половин месец тичам като последната ми тренировка продължи 28 мин.Така слушал съм,че ако се тренира с тежести преди кардиото има по голямо горене на мазнините след тренировка.Така искам да ви попитам първо как да започна.Искам да се орелефя и смятам че тренировката с тежести ще ми помогне.По колко повторения,по колко упражнения на МГ и така нататак.И има ли значение какви упраженения ще избера за тази мускулна група.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 12.09.11 13:01.
12.09.11
13:51
Ще ти препоръчам да започнеш с четене по въпроса, като забравиш моментално всички “съвети” от “разбирачи”.
Тук ще си съставиш тренировъчен режим според целите / http://www.bb-team.org/fitness/workouts /, но не забравяй, че си начинаещ /в това няма нищо лошо и всеки от нас е бил такъв преди малко или много време/. Не се хвърляй на разни сложни сплитове, а за начало /първите два месеца/ почни кръгова тренировка, след това ще си съставиш /пак според горния линк/ някоя три дневна програма.
Следващия момент е хранителния режим - той е прекия виновник за “релеф”. Именно според хранителния режим ще качваш или чистиш. Тук можеш да направиш нещо по въпроса - http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
Един последен съвет - не се хвърляй веднага на хранителните добавки. В началото, когато започваш с тренировките, тялото ти има потенциал или иначе казано, първите месеци ще имаш добър напредък, в последствие нещата ще се забавят и ще стигнеш един период на застой. Точно тогава ще е момента да започнеш с базови хранителни добавки и да разбереш кое и как работи при теб. Периода на застой може да се преодолява и с различни тренировъчни методики, както и заиграване с храненето в случай, че не държиш на хранителните добавки.
Направи си дневник ако нямаш, така ще споделяш тренировките и храненето, а хората, които четат дневника ти, ще ти помагат и ще дават съвети.
Успех.