11.09.11
19:22
Здравейте !
В последно време често се случва да ми е отпаднало,да нямам достатъчно сили ... Тренирам доста интензивно,спа по 8-9 часа и ям доста стабилно,ето един примерен ден (давам възможно най-добрия вариант,но 90% от дните са такива,ако е по-различно,е нещо малко и по-скоро незначително):
сутрин-4 яйца,2-3 филии пълнозърнест хляб и 3-4 чаени лъжици мед
обяд-300-350 гр свински котлети/200-250 гр. пилешко филе с варени картофи и 2 препечени филии хляб
следобед-300-350 гр свински котлети/200-250 гр. пилешко филе с 2-3-4 филии пълнозърнест хляб
вечер-1 скумрия/1 пакет пуешко филе (120гр) с варени картофи.Знам,че тези пакетчета пуешко филе не са много оферта,но се случва 2-3 пъти в седмица максимум,понеже все пак не си готвя сам..все още..
Между следобеда и вечерята пия 1 доза матричен протеин,преди и след тренировка пия по 7 грама БЦАА,след тренировката и вечер преди лягане пия по 6-7гр глутамин (БЦАА-то всъщност вчера свърши).
Може би всичко изглежда добре,но мисля че тялото ми не мисли така,според мене отпадналостта се дължи на тоталната липса на витамини.Скоро свършва и глутамина и ще остане само протеина за още 30-40 дена.След няколко дена смятам да си купя витамини,ензими (предвид големите ми порции храна) и рибено масло.В това се състои и въпросът ми-правилно ли съм се ориентирал към новите добавки?И как е по-добре да си взема витамините-комплексни или по отделно (понеже съм чел,че взаимно някои минерали и витамини си пречели,не знам дали е вярно..).Рибеното масло и ензимите са ясни,но се колебая в избора на третото.
Също така имам въпрос и за магнезия-купих си магнезий на прах,веднага след тренировка ли да го пия и той прече ли си примерно с глутамина,който пия след края на тренировката (забравих да спомена,че тренирам футбол).И може ли да продължавам да си пия магнезия след тренировка,дори и да си взема комплексен витамино-минерален продъкт?
Още преди да съм ти прочел целия коментар си мислех, че може би е от витамините и ти го спомена по долу. Много спортуващи хора подценяват ролята на витамините и минералите и грешат. Аз лично си пия Animal pak целогодишно. Даже ако съм болен или се почувствам отпаднал взимам и по 2 пакета дневно. От време на време го спирам, но в никакъв случай не оставам без витамини просто си взимам по слабички(някаква дайли формула). Не е възможно просто да си набавиш всичко от храната.
11.09.11
21:52
Хубаво е да се пият витамини, в това няма спор ... НО ... с мярка! Предозирането с витамини е много опасно и трябва да се внимава. Особено пък с тези по-силните витамини от сорта на Анимал Пак, Монстър 100 и т.н. - почивката е задължителна! Доста хора също не обръщат внимание и на факта, че витамини (особено Б-комплекс) има в почти всички продукти (особено азотни буустери и т.н.) и много лесно може да предозирате, без дори да се усетите :)
11.09.11
23:43
Вкарай зеленчуци и плодове в тоя режим...
12.09.11
12:00
Никой не може да ти каже от какви точно добавки има нужда тялото ти, трябват много прецизни изследвания и някой който да ги разчете, но най-лесно ми се вижда да спреш хляба и месото с неизвестен прозход- луканки, филета...
казано от Joyplovdiv на 12.09.11, 12:00:
Никой не може да ти каже от какви точно добавки има нужда тялото ти, трябват много прецизни изследвания и някой който да ги разчете, но най-лесно ми се вижда да спреш хляба и месото с неизвестен прозход- луканки, филета...
За луканките съм съгласен, но за филетата нещо май си в грешка...
12.09.11
22:22
А водица пийваш ли ?
Луканки (колбаси) не ям,а филета от тези вакуумираните и то рядко.Водя пия стабилно.Мисля да пробвам с комбинирани витамини и минерали,рибено масло и ензими.Предпочитах варианта с приемането на отделни витамини и минерали,а не комбиниран продукт,но не съм сигурен,че ще уцеля правилните съотношения.
И все пак някой може ли да ми каже кой е по-добрият вариант-комплексни витамини или по отделно всичко (в този ред на мисли Now ADAM добър вариант ли са + рибено масло + ензими ? ) ?
Също така кое е най-доброто време за прием на магнезий-след тренировка или по някое друго време ? И вярно ли е,че когато се приема магнезий,в период от 20-30 мин преди/след него не се приема нищо друго ?