Шареното дневниче на Поли

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте!
Аз съм Поли, на 20 години и половина, студент, художник (или поне бъдещ), работя като аниматор на деца. Висока съм 155 и тежа около 48 кг. (ще кача още снимки скоро).
Като малка в училище съм се занимавала с различни спортове, но с нищо особено сериозно и за много време.
Сега - от декември месец тренирам по-организирано във фитнес, като имах и една огромна пауза от януари до април, където се занимавах предимно с упражнения вкъщи със собствено тегло. От скоро отново тренирам в зала, от време на време упражнявам разни  поддръжки и акробатики с партньор, както и стойки на ремъци, на няколко пъти съм правила crossfit комплекси при Юли и с екипа нa Live to lift.

Желаните резултати са: повече мобилност в ставите и гъвкавост, сила, и най-важното - спокойствието от наличието на добро здраве! :)

Последните ми по-големи тренировки бяха от 5 до 8 август с екипа на LIve to Lift в Приморско, където имахме по няколко тренировки дневно (2 или 3), които за съжаление ги нямам записани, како менюто се състоеше от качествена храна, приготвена от самите нас. :)

П.П. на снимката аз съм върхът, а това е първи опит за човешка пирамида :)

Мир и любов за всички!

Темата беше редактирана от Поликсена Стаматова на 11.08.11 14:35.

11.08.11
14:27

Добре дошла. Снимката е супер, само ми се струва, че основата на пирамидата леко поддава ;)
Ще следя с интерес :)

11.08.11
14:28

Здравей, Поли, прекрасно пишеш, благодаря ти. Добре дошла, с радост ще те чета и ще обменяме опит и впечатления от тренировките :-)

казано от Margaritka на 11.08.11, 14:27:

Добре дошла. Снимката е супер, само ми се струва, че основата на пирамидата леко поддава ;)
Ще следя с интерес :)

Благодаря за посрещането.
Основата ни е малко накриво, но се усетихме чак като гледахме снимката :) другият път ще внимаваме повече. :)

11.08
Разтяжки и по 10 TGU на ръка, стойки на стена.

12.08

Мачкане, разтяжки и упражнения за мобилност на ставите;
Малко гребане с 16 кг.пудовка, малко бягане, малко TGU, много любов :)

13.08

50 разтягащи навеждания Хортон ( крака разтворени на ширината на таза и прави, изправен гръб и ръце прибрани до торса)
5 х 10 лицеви опори
50 навеждания Хортон

Мнението беше редактирано от Поликсена Стаматова на 19.08.11 00:00.

Къде се изгуби :P Тренировки, TGU-та няма ли ?  А и защо не пишеш с какво се храниш (devil)

Тъй като тия дни се скъсвам от тренировки:

14,08
храна:
24 часа глад  (от 23 часа на 13 до 23 на 1-ти)
23 часа - импровизация за пържени типови хлепчета, малко кисело мляко, банан, краставица, мед, масло

15,08
храна:
1/2 кофичка кисело мляко, 2 банана, около половин пакет бисквити Закуска (до 16 часа)
към 18 часа домашен гювеч, шоколадов бонбон - два, печена пиперка
на вечеря от около 21 до 23 - обилна вечеря от пилешки пържоли, домашни картофи соте, салата от домати и краставици, шишчета от пилешко месо и гъби, домашна торта с банани и ябълки, малко шоколад, 2 чаши кола, 1 чаша натурален сок, 2-3 чаши вода, печена пиперка, 1/2 лютива чушка, грозде, кашкавал, саламчета

малеей..бая нещо съм изяла..направо незнам къде съм напъхала всичко :D

16,08
закуска около 10,30 - 11 часа - около 50 гр. домашна торта, малко грозде,
обяд (около 13.30 часа) - пилешко шишче с гъби, мешана салата, малко сиренце, кашкавал, половин печена пиперка,
ок 16 часа кафе, малко грозде
след обяд (около 19 часа) - около 50 гр. салам, страгали, кафе, хапка сиренце
вечеря (22 часа) - няколко парчета диня, 2 кашкавалки (принцеси с кашкавал)

след 36 часа вкъщи се чувствам пълна отвътре с храна :D

тренировките почти отсъстват - тук тъме някоя разтяжка или някое TGU, 12 часа работа, размятане на 2-3 годишни дечица, 6 часа път с влак :)

Мнението беше редактирано от Поликсена Стаматова на 16.08.11 22:08.

16.08.11
22:51

аххх...и ти си заразена...
е вече няма как...и аз ще пробвам това гладуване....

16.08.11
23:02

Нещо съм пропуснал, може би..
Каква е тази история с гладуването по 24 часа, последващо преяждане на зърнен режим(каквото зърнат очите ти)?
Някаква тежка IF разновидност? Може ли малко повече информация?

А и честит дневник.
Страхотна стойка. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 16.08.11 23:02.

BU

16.08.11
23:11

Ако не друго,гладуването връща удоволствието от храната.

Храната е много разновидна като естество, но не е в големи количества, като някой от споменатите храни присъстват в количеството на трохички :) Всеки който ме познава знае че не съм от най-обемноядните. Последната написана храна е в повече, защото съм при родителите ми и храната е в повече..но от утре я спирам на половина, че се чувствам пренаситена с храна. Нямам проблеми с преяждането, тъй като бягам от подобни неща, а удоволствието от храната винаги е на макс :)
24 часовото гладуване е нещо ново, което от няколко години имам идеята да превърна в навик, но едва тази седмица беше първата стъпка. Гладуването действа прочистващо на организма, когато няма храна в организма бъбреците започват да изхвърлят токсините. При мен желанието е да изхвърля боклуците, които за пореден път склоних да пия заради един лекар :)

17.08

100 TGU (по 50 на страна)

храна

кифла с мармалад, 2 праскови, банан, 1/2 снакс :P
грозде, шоколадови бонбони, мляко с какао
мешана салата, 3 кюфтета,

поли, може ли да обясниш малко по-подробно какво представляват (разтягащите) Хорнер навеждания?

схемата на хорнер не се ли ползва за решаване на уравнения(и разлагане на полиноми) от степен по-висока от втора?
http://stancho.roncho.net/HighMath/Hor/Hor.html

да, цецо, за това се ползва. както и за да измъчва учениците в училище :D
предполагам Поли обаче е имала друго впредвид

хех че съм забляна.. Хортон са навежданията, не Хорнер :)
ето клипче с някой разтяжки за танцьори, вътре е и навеждането. :)
Lester Horton technique

Здравейте, последните дни ..както и предните не са от най-натоварените ми..
Храната ми се състои от домашно приготвени гозби и купища шоколад и подобни захарни глупости, тъй че предпочитам да не си водя точен отчет.

Тренировките също почти отсъстват. Днешната (20,08) се състои от няколкочасова игра с шестгодишният ми братовчед, който определено знае как да ти източи енергията. :) Ето и снимки от източването!

казано от Поликсена Стаматова на 18.08.11, 23:59:

хех че съм забляна.. Хортон са навежданията, не Хорнер :)
ето клипче с някой разтяжки за танцьори, вътре е и навеждането. :)
Lester Horton technique

Техниката  Horton е направление в съвременния танц :) това на клипчето е техния ексзерсиз - както в Класическия балет си имат екзерсис с плиета, деми-плиета, фон-дюта и т.н.  В техниката Horton екзерсиза е това. Много ми допада като движения и като визия на всички Horton танцьори, които съм виждал :)
Цецо ти какво мислиш за клипчето ?

клипчето е me gusta.

П.П. от известно време проявявам повече интерес към упражненията на танцорките, но все още не е набрало критична маса.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 21.08.11 10:02.

21.08.11
10:04

хахах , Поли-обемноядната :))

относно гладуването-в последните месеци при мен се оформиха отчетливи дни с МНОГО храна , и отчетливи с почти НИКАКВА. това тялото си го наглася според нуждите , и аз се чувствам перфектно !

казано от dennym на 21.08.11, 10:04:

хахах , Поли-обемноядната :))

относно гладуването-в последните месеци при мен се оформиха отчетливи дни с МНОГО храна , и отчетливи с почти НИКАКВА. това тялото си го наглася според нуждите , и аз се чувствам перфектно !

И аз съм така от години.. От както се помня не мога да се насилвам да ям повече, отколкото ми се яде, и затова си имам и аз такива цикли на постоянен глад и постоянна липса на глад, които на свой ред са равни периоди от време.

24.08
храна:
8.30 - грозде (100 гр)
10 - кафе
12.30 - 2 кебапчета + пържени картофки
16 - кафе
19 - грозде ( 100 гр)
23.45 - опит за магданозени кюфтета = каша от неуспешен опит + 50 гр. домат и крем карамел :)

Вижте какво намерих днес.. http://www.razkritia.com/111711/гадостите-в-храните-за-които-не-бихте/

05.09.11
17:47

казано от Поликсена Стаматова на 05.09.11, 17:34:

Вижте какво намерих днес.. http://www.razkritia.com/111711/гадостите-в-храните-за-които-не-бихте/

Е, защо да са гадости...това са неща, които всеки интересуващ се от това с какво се храни би трябвало да знае.
Естествено е в желираните бонбони да има трупове :D кой не знае от какво се прави желатина???
Не е никаква тайна за любителите на Копи Луак от къде идва. То и затова е най-скъпото кафе на планетата, добивът му е изключително малък, но пък аромата му е несравним, вкуса също. :)
А за останалите неща от статията...ами така работи хранителната индустрия - използва се възможно най-лесния и евтин начин за производство, дори и ако това означава в готовия продукт да са вложени фъшкии (в буквалния смисъл).

http://vbox7.com/play:11591de4b7
Едно интересно клипче, което ми попадна преди малко :)

Здравейте, след кратко отсъствие от моя страна, съм готова да ви зарадвам с интересни неща.
За момента тренировките едва набират сила, но нещата при мен (местене от стара работа на нова) започнаха да се нормализират, та тренировките ще присъстват вече все по-често. Вчерашните вечерни изпълнения бяха 8 рунда (от по 20 сек. с 10 сек. почивка) максимален брой клекове, като тук се активира спортната злоба и средно повторенията бяха към 19 на рунд. После правих разтяжка .. по 2.5 мин., но не мога да ви кажа как се води тая разтяжка (тук асистента ми ще допълни) :D.

Храната през денят бе:
по обяд - свинска вратна пържола с домати и краставици и 1 биричка, 1 шоколад Фин млечен;
по-късно 7-8 смокини, и малко грозде
вечеря: смесица от малко крем карамел и шоколадов мус на корем

От днес: предизвикателство без захар! Очаквайте скоро повече разяснения ;)

09.09.11
12:10

казано от Поликсена Стаматова на 09.09.11, 11:38:

Вчерашните вечерни изпълнения бяха 8 рунда (от по 20 сек. с 10 сек. почивка) максимален брой клекове, като тук се активира спортната злоба и средно повторенията бяха към 19 на рунд. После правих разтяжка .. по 2.5 мин., но не мога да ви кажа как се води тая разтяжка (тук асистента ми ще допълни) :D.

Teзи 8 рунда с клекове, само със собствено тегло ли са или има и добавена тежест ?

Само собствено тегло. :)

Ей това ти е  2:30 мин. разтяжката  : http://www.youtube.com/watch?v=gUUWeZtRklY
Направо се отказвай с това предизвикателство - ясно е че ще те бия :D

казано от KETLOT на 09.09.11, 23:26:

Ей това ти е  2:30 мин. разтяжката  : http://www.youtube.com/watch?v=gUUWeZtRklY
Направо се отказвай с това предизвикателство - ясно е че ще те бия :D

Най-добре се смее този, който се смее на края :) :* моето изключение днес е Банан :)

12.09.2011
Мъкнене на лаптоп и дамска чанта (oколо 8 - 10кг общо) по няколко километра (всеки ден)
вечерта: набирания: 3,5,3

13,09,2011
днес ходихме в НСА
тяга : 40/6 50/3 60/5 50/3 40/14
лег : 17,5/6 22.5/5, 17,5/13
Бицепс : 3х 17,5/5

Храната : домашно грозде, кайма, кюфтета, кебапчета и др. :D

п.п. Тук наблягам на факта, че имам нов личен рекорд на тяга - 60 кг., при лично тегло окол 48 ;)

Давай Поли! Скоро да вдигаш повече от Данчо (giggle)

:D хаха Нов рекорд с направо с 5-ца :D
Ники, нищо чудно скоро наистина да вдига повече от мен като относителна сила ...

Здравейте!

18,09
Днес ми беше денят на максовете:
през денят малко суингове със 16 кг. пудовчица

800 м. джогинг
котешки гръб, гъзени мостове
клек: 2х4@20; 3@30; 3х1@45; 1@50; 1@55; 2х1@60 (днес ми бе първата тренировка на клек :))
лег: 4@20; 3@20; 2@25; 1@30; 2х0@35
тяга: 3@50; 1@60; 1@70

лично тегло: 48 кг. с дрехите :)

Голямо БРАВО !!! 8-) За нула време си отнесла Данчо :D

21,09 (преди 5 мин)

100 суинга - 3,30 мин. (без да си давам много зор, колкото и миналият път)

Клек: 20кг/10; 30кг/6; 40кг./3; 30кг./6; 20кг/10
лег: 20 кг./6; 30кг./3; 30кг;/7; 25кг/10; 20кг./15
външна ротация: 3х10 (на всяка ръка)
набирания: 3; 2; 3; 2; 1;

23.09.11
11:21

Сладур (sun)

24.09.2011

тяга: 50/6, 60/3; 65/5; 55/6; 45/12;
лег: 25/5; 25/5; 25/5; 25/5; 25/5;
гребане с дъмбел: 16/5, 16/5; 16/5
трапец raise 3x10 на ръка (не съм сигурна дали се казва/пише така, тренерът пише грозно :))

25,09,2011
граплинг :)

28,09,2011

клек: 20/10; 30/6; 40/3; 30/10; 20/10
набирания: 3х3;3х2;
лежанка с дъмбели 10/5 (във всяка ръка), 4х8/5 (във всяка ръка)
trap three rise с 1,1 кг, 3х10 на всяка ръка
ренегатско гребане: 3х8/5

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1