27.05.04
13:14
Като застана в поза двоен бицепс отпред не ми се очертават много бицепсите - какво упражнение трябва да правя, дали да сменя хвата (защото това май е дългата глава на бицепса а тя се натоварва от друг ъгъл)?
Също така не мога да изчистя частта около лакътя от мазнини - там си имам повечко генетично. Тук също търся решение на проблема!
27.05.04
13:28
Ами поне доколкото те разбрах не ти се вижда ясно върха на бицепса(може и аз да не съм те разбрал правилно). Ами прави с гира на скотовата пейка за връх. Хващаш я с неутрален хват. Прави повечко повторения и би трябвало да се оформи. Успех!!
27.05.04
20:06
Супер ефикасно упражнение за бицепса е набирането на лост.
Така е и не разбирам защо почти никои не го прави. Жалко, че на мен не ми остава време ( и сили също ) да го правя.
27.05.04
20:16
Ready ами точно заради това никой не го прави. Защото то освен бицепса обхваща и редица други мускули и ако го направим в началото на тренировката няма да имаме сили за пълноценна тренировка, а за края на тренировката също не можем да го оставим, защото само по себе си изисква доста сила. Не знам защо, но на мен не ми се нрави това упражнение не искам да ви настройвам негативно към него, но аз не го правя и не мисля да го включвам в програмата си за бицепс. От скоро почнах да правя бицепс на скрипеца и ми се отразява повече от СТРАХОТНО. Просто от много време не бях имал мускулна на бицепса и се чудех какво да правя вече и откакто правя това упражнение имам след всяка тренировка. А и машините са за предпочитане за оформяне, защото държат мускулна в постоянно напрежение. Преценката е ваша кое упражнение ще изберете важно е да чувстваш, че имаш ефект и правиш “нещо”
Макс, проблема ти е или от дългата глава (както казва Лошото момче), или от късата, която в поза “Двоен бицепс отпред” сочи публиката :)
В този случай изглежда все едно има някакво празно място между върха на бицепса и трицепса. За късата глава мога да препоръчам всякакви варианто на сгъване с лист с хват, по-голям от ширината на раменете и сгъване с дъмбели, като на върха на повторението супинираш предмишницата и изцеждаш. Супинацията можеш да приложиш и при скотово с дъмбел, но никога с прекалено тежък!
Успех!
За тази част бих ти препорьчал сгьване с прав лост с хват по-широк от раменете и прави всички упр.с дьмбели в спиниран хват.Още за маса пра ви “разпьнат на крьст”.To се прави като сгьване с дьмбели от седеж ,само че накрая завьрташ китките навьн все едно си разпьнат на крьст.Страхотно напомпва та зи глава на бицепса :wink:
[quote author=“mile”]Още за маса пра ви “разпьнат на крьст”.To се прави като сгьване с дьмбели от седеж ,само че накрая завьрташ китките навьн все едно си разпьнат на крьст.Страхотно напомпва та зи глава на бицепса :wink:
Twa ne6to ne go razbrah bi li dal malko info kak se pravi to4no!