13.09.11
20:08
Здравейте,
Днеска ми хрумна да измеря % мазнините си и отидохме с няколко приятелчета.Първо застанах на машината(съжалявам забравих просто как се наричаше)и ме измерва с 24% подкожни мазнини.После застава 1 приятелче,което тренира от около 5-6 месеца само че неговия метаболизъм е доста бързичак и трудно качва излишни килограми.Та него машината го изкарва с 19.7% , което е адски абсурдно.Вярно аз съм този с повече мазнини,защото съм 10кг отгоре му ,но все пак не мисля че е такав неговия процент.Ще постна негова снимка да видим дали аз не съм наясно или има някъква грешка?
Другият ми въпрос е отностно измерването на раменния пояс.Как по-точно трябва да стане,в пълен покой или при максимално издишване,или вдишване и от каде точно трябва да мине метъра,понеже в сатията за “антропометрични измервания” не пише нищо отностно него?
И последният ми въпрос е ако трябва да ядете 40-50 грама въглехидрати преди лягане с каква храна бихте ги приели?
П.П. Машината с която се измервахме като въвеждане на години нямаше такива под 20 ,т.е бяха от 20 до 99 и ние все пак решихме да пробваме с най-малкото число.За първи път се качвам на такова нещо.
Темата беше редактирана от Daniel Dimitrov на 13.09.11 20:09.
13.09.11
21:15
Това е абсурдно... Тоя пич е около 13-14%, а може и по-малко, но просто съдя по корема.
ПП: Само да вмъкна нещо. Научи го да кляка. Да си скъса гъза от клякане, че краката ще му се счупят.
13.09.11
21:19
Разгледай този линк. Има интересни снимки и сам ще можеш да се убедиш, че числата, които е показала машината са “леко” завишени.
Предполагам е някоя машина на принципа на биоимпеданса. Електрически импулс се пуска през тялото ти. Понеже през различните тъкани токът минава с различна скорост, според забавянето на импулса машината успява да определи количеството на различните тъкани.
Проблема е, че при различна влажност на кожата, при различно количество вода в тялото ти, в зависимост от самия уред (дали има ръкохватки или няма)...и такива малки нещица, резултатите могат да варират от земята до небето.
Тази статия сигурно ще ти е интересна - Калиперометрия или електронно измерване на мазнини?.
Относно въглехидратите съществуват прекалено много “ако”-та. Като започнеш от типа на хранителния режим, който спазваш и целта ти, чак до това дали тренировката ти е била преди 1 час или преди 8 часа. Ако внесеш допълнителни константи в уравнението, ще можем да съкратим променливите. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.09.11 21:20.
13.09.11
22:14
Доста интересни линкове...мисля че щеше да е по-добре да попитам че тогава да дейтвам както в повечето случаи става,ама на да си мисля че било просто... =D . Mерси за инфото поизясних си го долу горе.
А отностно въглехидратите то те ще са като последно хранене 30-60 мин преди ляганe.Също така се пада следтренировъчно хранене понеже ще се наложи да тренирам късно вечер.Засега само си мислех за някакъв плод с извара и кисело мляко,но като трябва да имам предвит че и е преди лягане незнам кое ще е по-добрия вариант.Карам меню на ВВД.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 13.09.11 22:53.
Да, наистина е много добър сайта.
Това беше много добро
http://www.leighpeele.com/wp-content/uploads/2010/02/10-percent-body-fat-male-pictures1.jpg
Наистина хубаво сайтче аз мислех че съм над 20 а ще се излезе че съм около 14% според него
14.09.11
08:15
казано от Daniel Dimitrov на 13.09.11, 22:14:
А отностно въглехидратите то те ще са като последно хранене 30-60 мин преди ляганe.Също така се пада следтренировъчно хранене понеже ще се наложи да тренирам късно вечер.Засега само си мислех за някакъв плод с извара и кисело мляко,но като трябва да имам предвит че и е преди лягане незнам кое ще е по-добрия вариант.Карам меню на ВВД.
В този случай няма какво да се замисляш. След като си на ВВД предполагам искаш да понатрупаш малко телесни килца. Тъй като храненето ще е единствено за “златния прозорец”, а и ще е точно след тренировка, опитай да приемеш най-голям процент от калориите за деня с него. Въглехидратите да са около 1 до 1.5гр./активно тегло, микс от висок и умерен/нисък ГИ. Нещо от сорта на бял ориз + грах/царевица/боб, варени или печени картофи + грах/царевица/боб и др. Можеш и плод да добавиш към тях. Аз така бих постъпил. :)