Задушаване на тиган?

14.09.11
15:00

Много обичам да си правя какво ли не на тиган, само че без да го пържа, за да е по-здравословно. Без никаква мазнина мога да успея да приготвя продуктите (сирене, кашкавал, извара, зеленчуци и т.н.) без да загорят, има и много вода от доматите да речем, става си като супа, която се нагорещява на тигана и зеленчуците се задушават, а водата се изпарява и ги махам от котлона.

Само че така води ли се, че са задушени или пак са си пържени, само че без мазнина?

Без мазнина няма пържене.

Няколко капки зехтин за готвене няма да обърнат каруцата на хранителния режим според мен. Пък и ще спестят изгорял тиган.

14.09.11
15:14

Няма изгоряло, аз съм специалист :)

Значи е добро това приготвяне на продуктите - в тиган, без мазнина - и не губят хранителната си стойност?

Аз за по-здравословно готвене от това не мога да се сетя?

Може да опиташ с варене, разбира се, зависи и какво приготвяш.

14.09.11
15:25

Понеже видях, че споменаваш домати, та да вметна - топлинната им обработка въобще не е желателна. :)
За останалите продукти можеш да пробваш варене на пара - вкусът на зеленчуците става невероятен.

14.09.11
15:29

Мерси, значи махам доматите от тигана, останалите зеленчуци на практика ги варя... Само че не в затворена тенджера, ами в отворен тиган. Вода и зеленчуци... Това класира ли се за варене и добро приготвяне? Вкусът им е почти същия като от задушените.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1