14.09.11
15:00
Много обичам да си правя какво ли не на тиган, само че без да го пържа, за да е по-здравословно. Без никаква мазнина мога да успея да приготвя продуктите (сирене, кашкавал, извара, зеленчуци и т.н.) без да загорят, има и много вода от доматите да речем, става си като супа, която се нагорещява на тигана и зеленчуците се задушават, а водата се изпарява и ги махам от котлона.
Само че така води ли се, че са задушени или пак са си пържени, само че без мазнина?
14.09.11
15:06
#1
Без мазнина няма пържене.
14.09.11
15:12
#2
Няколко капки зехтин за готвене няма да обърнат каруцата на хранителния режим според мен. Пък и ще спестят изгорял тиган.
Няма изгоряло, аз съм специалист :)
Значи е добро това приготвяне на продуктите - в тиган, без мазнина - и не губят хранителната си стойност?
Аз за по-здравословно готвене от това не мога да се сетя?
Понеже видях, че споменаваш домати, та да вметна - топлинната им обработка въобще не е желателна. :)
За останалите продукти можеш да пробваш варене на пара - вкусът на зеленчуците става невероятен.