Тренировки след операция от дискова херния

14.09.11
16:15

Мина повече от месец от операцията ми от дискова херния на ниво L 5 S 1 - днес за първи ден бях на басейна - нямам оплаквания.
Чувствам се добре и искам да започна някакво движение, освен препоръчителната гимнастика за гръбнака.
Имам крос тренажор, който до сега прашасваше, дали е удачен за кардио тренировка ?
Не ми казвайте да питам лекар.В България относно рехабилитация и указания към болните сме меко казано на светлинни години от цивилизованият свят.

според мен не е подходящо да караш кростренажор, защото поощрява движение в пояса. по-удачен вариант е ходенето, но според мен за други “кардио упражнения”(кростренажор, пътека, колело че дори и дълго ходене) е рано. подходящи за водната гимнастика и както ти го нарече “препоръчителната гимнастика за гръбнака.”

14.09.11
17:15

Водната гимнастика може да бъде доста натоварваща.
Лично изпитано след посещение при Мария Шпицер.
Наистина искам да направя нещо повече от това, което ми казват лекарите, защото ме е страх от повторение и нови хернии.
Как да укрепна само от плуване.
Няма да стане.
Плувам само бруст и то издържам 2 км, излизам от басейна и все едно не съм правила нищо.

никъде не съм казал дали е натоварваща или не - каквата си я направиш, такава ще бъде. всеки може да отиде и да те смаже от тренировка, но си има девойки(предимно) които специализират водна гимнастика при следоперативни колене, защо да няма и за кръстове. не съм казвал че само с плуване ще стане и съм далече от тая мисъл. благодаря за вниманието.

14.09.11
19:02

И аз не мисля, че крос тренажорът е добра идея.
С дискова херния съм и аз, но без операция, и си спомням как дългото ходене ми блокираше кръста.
Бих заложила на плуването и гимнастиката на този етап, щом 2 км. не ти стигат, направи ги 4.
Като мине още време, ще разшириш обхвата на спортните дейности и ще укрепиш кръста. Сега е рано за нещо повече, мисля. Твърде уязвима си.

дали няма да е по-добре от 2 да ги направи 2,5? и после 3 и т.н.

14.09.11
20:30

Хи, Цецо, това беше образно казано. Ако някой може да дозира натоварването, то това е тя самата. Иначе, разбира се, че плавният преход към по - големи натоварвания е за предпочитане...

14.09.11
21:16

Реших да се обърна към персонален треньор, ще видим той какво ще препоръча.
Поставила съм си за цел повече никога да не изживея това, което преживях последните три месеца.
Болници, операции - излезнах с 8 кг надолу за 7 дни - такива болки изживях.
И всичко от застоял начин на живот и много стрес.
Благодаря и на двамата за коментарите.

Мнението беше редактирано от Marchela на 14.09.11 21:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1