14.09.11
11:15
Здравейте !
разгледах форума и прочетох доста интересни теми и статии.Много полезна информация за мен.
Ще ви разкажа накратко каква е и моята цел .
От доста години тренирам не професионално , а по-скоро използвам спорта като вид релакс .Действа ми разтоварващо и тонизиращо .
Ходила съм на тае-бо , аеробика , тичам в парка .
Естествено проблемите с килограмите започнаха по време и след бременността ми.Започнах отново да тренирам по-редовно след като дъщеря ми стана на 1 год, започнах и работа и напрежението и натовареният график ми подействаха добре.
Проблемът ми е ,че свалям максимум 4-5 до 6 кг и след това ги качвам.
Може би от нездравословното ми хранене ,непрекъснатите диети и режими на които съм подложена .
Старая се да се храня здравословно и да не прекалявам със забранените храни .
Смятам да започна да посещавам фитнес. Ще сменя тренировките малко .Забелязвам ,че бягането натоварва доста ставите и колената ми .
Купих си велоаргометър и карам редовно в къщи.
Ще се радвам ако ме посъветвате по какъв начин , със здравословен режим и тренировки редовни в залата мога да сваля заветните 10 кг.
Благодаря ви предварително много !
Замени диетите с хранителен режим,който да спазваш всеки ден.Следи дневниците на колежките си,макар и с различен метаболизъм и характеристики те са описали кое работи при тях.Относно ставите най-невинния начин да им помогнеш е като приемаш омега-3 и витамин C.Успех в начинанието.
14.09.11
17:26
Strelok91 e прав , замени диетите с хранителен режим , наблягай на водата , колкото повече вода толкова по-бърз метаболизъм и толкова по-малко подкожни мазнини. Предполагам проблемите с тичането ще отшумят с течение на времето - като за начало може да започнеш да тичаш по 10 мин. през ден. :)
Поздрави !!!
17.09.11
09:42
Благодаря ви за съветите .
може би правя няколко грешки те са ,че не пия много вода и сутрин нямам време да закуся и това забавя метаболизма .
Започвам да поправям тези грешки.
казано от Mirena Dimitrova на 17.09.11, 09:42:
сутрин нямам време да закуся и това забавя метаболизма
Аз не закусвам от 15 години и метаболизма ми не се е забавил изобщо :D
Не че го препоръчвам, но има хора, които се чувстват значително по-добре без закуска. Ако хапна нещо след ставане, след това ми е тежко до вечерта. Има и такива, които нищо не могат да свършат ако не са закусили. Разбери ти към кои спадаш. :)
казано от Margaritka на 17.09.11, 20:42:
казано от Mirena Dimitrova на 17.09.11, 09:42:
сутрин нямам време да закуся и това забавя метаболизма
Аз не закусвам от 15 години и метаболизма ми не се е забавил изобщо :D
Не че го препоръчвам, но има хора, които се чувстват значително по-добре без закуска. Ако хапна нещо след ставане, след това ми е тежко до вечерта. Има и такива, които нищо не могат да свършат ако не са закусили. Разбери ти към кои спадаш. :)
Подкрепям мнението на Марги! Аз съм от точно противоположния тип - не закуся ли целия ден ми е крив. После може и да не се яде, но закуската е задължителен табиет при мен. Иначе ми е нервно целодневно. Най-добре е да се слуша инвдивидуалния глас на организма. Но пък аз мога да не вечерям и да си легна. Никога не ставям през нощта от глад. Има хора, които не могат да заспят ако са гладни.
20.09.11
15:19
Аз също не закусвам.Просто споделих, че това може би е грешка . Нали има една поговорка : закуската изяш сам , обяда сподели с приятел , а вечерята дай на врага !
Преди време закусвах плод до обяд и се чувствах добре.Спазвах 90 дневният режим на хранене .
Сега се старая да ям качествена храна , да се движа всеки ден и да спортувам.
Миналата седмица например тренирах в домашни условия , играх упражненията на Синди 2 дена , карах велоаргометър 3 дни и ходих да бягам на Гребната база .
Вчера например направих 45 мин . бързо ходене , коремни преси в къщи .
Днес съм решила да карам колело.Кантара ми отчете 2 кг.разлика , което не е много но все пак си е резултат.Удовлетворение получавам и от чувството , че дрехите ми вече не са така полепнали по мен.
Ще ви пиша скоро отново .
22.09.11
10:22
Какви упражнения ще ми препоръчате за стягане и оформяне на бюст ?
10.11.11
11:35
Здравейте !
Мина почти месец от последната ми публикация тук.
Бих се похвалила с някой дребни неща ,като например видима разлика в моя силует, дрехите започнаха да ми стоят като закачалка , нямам този вълчи апетит.редовните занимания със спорт ме мотивират повече ,особено тичането и разходките в парка след работния ми ден. Много редовно си карам и велоаргометъра !
Тренировките са ми следните :
понеделник - 45 мин лек крос в парка около 16,30 часа
- коремни преси 3 серии по 20 за горна част около 19,00 часа
- коремни преси 3 серии по 20 за долна част
вторник - 60 мин велоаргометър
- упражнинея за ръце и гърди около 19,00 часа
сряда - като понеделник
четвъртък - като вротник ,но с упражнения за крака
петък - като сряда
събота като четвъртък
неделя почивен ден
Упражненията са разкъсани по този начин защото се съобразявам с това че взимам детето от градина и при хубаво време се разхождаме преди да се приберем.
Хранителния режим ,ако може да се нарече така е в общи линии разделно хранене . Не се лишавам от нещо сладко или забранено ,но ги избягвам . Подволявам си ги в рамките на нормалното и не прекалявам с тях.
Започнах да пия http://www.biotechusa-bg.com/product_info2.php?products_id=188 ,който може би подтиска апетита ми , но кантара определено не показва това което искам.
Всички забелязват стройното тяло , видимо намалени килограми , но кантара не мърда .
Разяснете ми ако греша някъде и какво бих променила за да отчете кантара тези желани 6 кг.
Поздрави на всички и очаквам с нетърпение вашите мнения
А какво е по важно за теб: да виждаш и усешташ намаляване на обиколките при непроменени килограми, или намаление на килограмите, но запазване на мерките?
Понякога цифрите които показва кантара не са всичко. Аз преди бях 54кг, а сега съм с 3-4 отгоре, но определено изглеждам по-слаба и по-добре оформена отколкото с по ниските килограми.
Ако това което виждаш в огледалото ти харесва, няма защо да прибягваш до услугите на кантара.
И това кардио не ти ли е много? не ти ли писва един час вело? Аз бих откачила освен ако не е под формата на спинниг с хубава музика и различни движения.
10.11.11
14:59
Рали , права си ,че е по -важно как изглеждаш ,а не това което сочи кантара , но се чудя възможно ли е това?
Кардиото не ми е скучно и аз обичам по -интензивните тренировки и през това време слушам музика или пък гледам нещо интересно по телевизията и не се отегчавам . Когато си с малко дете има моменти ,когато иска нещо дали й се пие вода или пък иска една играчка от детската , затова увеличих времето , че се налага от време на време да прекъсна .
По отношение на тичането в парка , то ма зарежда с енергия ,след като си бил затворен в офиса близо 8 часа имам нужда от природа и въздух.Именно затова не обичам и пътеките във фитнеса ,предпочитам парка.
10.11.11
23:48
По принцип е възможно да си едни и същи килограми като цифра, но да имаш коренна разлика в обиколки и визия.
Всичко идва от това от какво точно са тези килограми.
08.01.12
13:28
аз преди бях 55 и бях леко закръглена, почнах да тренирам, първо качих малко килограми и после обратно ги свалих, но това вече си беше мускулна маса
29.01.12
18:45
Отново съм тук с вас. Не съм преставала да следя темите ,но не писах дълго време.
Тичането в парка за момента е забравено , много студено е и след 2 такива тренировки се отзовах с антибиотици и висока температура.
Тази седмица отново реших ,че времето е подходящо ,но в момента съм със зачервено гърло.
Затова наблягам на карането на велоергометър и коремни преси. Току що приключих и моята тренировка .
Утре отново .
Започнах и 90 дневната диета .