10.06.05
13:39
Вече около седмица чета и препрочитам множеството теми за кретина и другите добавки.Научих много нещо,но все още имам въпроси.Научих,че креатина е хранителна добавка,която повишава енергията и издръжливостта на мускулите и се съдържа 95% в скелетните мускули,но чуда се дали няма някакво отрицателно действие върху сърцето-да задържа вода в мускула,да удебелява стените му и следователно да намалява обема на камерите(както при клембутерола)и други негативи-забавяне или дори спиране на растежа,рак при продължителна употреба...?Това е основния ми въпрос.Притеснявам се за здравето си,защото не си струва за едни мускули да имаш проблеми със сърцето( и други важни органи) на 25 години.
Не съм пил друг път хранителни добавки(включително креатин)така че сега съм се навил да опитам комбинация от продуктите на Nutrim на креатин с някакъв mix от протеини и аминокиселини.Избрал съм си 100 г креатинмонохидрат и 1000 г HI-Fit Special.
Креатина горе-долу се оринтираха как да го пия и с какво:
-зареждаща фаза - 15г (3х5г) 4 или 5 дни преди и след тренировка и вечер преди лягане.
-поддържане - 5г преди тренировка за сила и издръжливост и сега се чудя дали и след тренировка 5г за възстановяване.Не че се скъпя ами се притеснявам основно от отрицателните му ефекти!
Това за около месец и половина два.
За този вид mix,който съм си избрал не намерих много информация как е най-удачно да се приема.Ако някой е пробвал с някакъв друг mix и е доволен може да сподели.Разчитам на препоръки от ваша страна за приемането му.
Tribulus terrestris (Бабини зъби)-видях,че го има в mix-а ама ако може малко повече информация за неговите действия и противодействия.Видях,че има тема за това,но пише само за дозировката и нищо за ефекта му.
Висок съм към 1.80м,70кг.
PS.Към марката Nutrim ме ориентира един мой познат.Нямам(все още) впечатления от нея.Идеята като цяло ми е да позаформя някакво релефче за лятото за около 1 и половина 2 месеца.
11.06.05
01:09
Е креатина като го пиеш 2-3 месеца нищо няма да ти стане.Наистина не е добре да се пие продължително,защото просто организма ти ще привикне с него и няма да го смята за нищо.Аз лично имам отрицателно мнение за креатина просто защото задържа вода и ако после не пия още някакви добавки ще се върна във същото положение като преди да го пия креатина.
Бабиния зъб е трибестан.Засилва “добива” на тестостерон.Има информация и във форума,доста има и във сайта прочети и си прецени за себе си.