16.09.11
15:31
Bench press 5RM = Hang clean 5RM = Rear foot elevated split squat 5 RM
If my guys can do that, I know they’re working hard in all areas. If they’re exceeding the bench in the hang clean and RFESS, all the better. I always tell my guys, “If you are going to suck at one lift, suck at the bench. It’s the least important.”
Our last standard?
Bench Press 1 RM = Chin-up 1 RM
The chin-up is the combination of bodyweight plus the weight on the dip belt. If you can do this, you’re unlikely to get a shoulder injury and are also quite strong. Our average player will do 1 chin-up in a test situation with 90-120 pounds attached.
Здравейте,може ли малко помощ с превода на тези няколко абзаца.
Като цяло мога да си преведа термините,но смисал като цяло ми обягва.RM=RepMax ?
Това е цялата статия.
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/5_great_lessons
Темата беше редактирана от Biad__ на 16.09.11 15:31.
16.09.11
15:35
RM си е rep max - повторение/я с максимална тежест.
При тия сравнения на упражнения явно сравняват килограми.
Bench Press 1 RM = Chin-up 1 RM
Този стандарт смисълът му според мен е:
Ако правиш с 90 кг едно повторение да можеш да правиш едно набиране тесен хват с допълнителна тежест от (90-теглото ти) кг.
Мнението беше редактирано от entwickler на 16.09.11 15:40.
Ето ти превод на целия абзац (и моят английски и зле, не претендирам за дословна точност):
Лежанка за 5 повторения = Обръщане (от стоеж) за 5 повторения = Rear foot elevated split squat (това не знам как се води на български).
http://www.youtube.com/watch?v=yO1Im9EvAtA
Ако моите хора могат това, знам, че работят усърдно във всички направления. Ако ги надвишат, в сравнение с лежанката, още по-добре.
Аз винаги казвам на моите хора ” Ако трябва да сте зле на някое движение, нека това е лежанката, тя е най-малко важната от всички”.
Последния ни стандарт?
Лежанка (макс) = Набиране (макс)
Набирането е комбинация от собственото тегло + добавената тежест на колана. Ако можете това, е малко вероятно да имате проблеми с травми в раменете и освен това ще сте доста силни. Нашите играчи от средно ниво в тестови условия правят едно набиране с 90-120 паунда (40-55 кг) добавена тежест.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.09.11 15:55.
Благодаря,за превода общо взето като смисал на друмите всичко ми беше ясно,по-скоро малко като пояснение към равенствата се чудех какво означава.
Ето малко проблемно изчречение.
Аз го разбирам така 1 RM Bench Press=1RM chin-up,като комбинация на лично тегло+допълнителната тежест.
Тоест На лега имаме 100 кг,трениращият тежи 70,1RM набиране с 30кг допълнителна тежест.
Но не съм сигурен дали е точно така,това обаче съвпада с примера им от 90-120 pounds допълнителна тежест.
Също как се тълкува 5RM? Щом е макс няма да е серия...
Мнението беше редактирано от Biad__ на 16.09.11 16:01.
5 RM e 5 repetition maximum или максималната тежест за 5 повторения.
П.П. Аз лично не си представям да обърна 120 кг :D
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.09.11 16:25.