Изсипване?

12.04.10
07:15

Здравейте! От снощи изпитвам болки в долната дясна част на корема до към десния тестис. Болката е остра и се появява от време на време. Четох тази тема, но за щастие освен болката нямам другите симптоми. Като легна за малко болката отминава. Дали става въпрос за херния или за нещо друго? Играх малко мач преди това, но освен някои по-резки движения не съм се натоварвал кой знае колко, нито съм вдигал нещо тежко...

12.04.10
07:46

Може да е разтежение от мача, а може и херния. Ако не отшумява, отиваш на лекар и той ще определи какво ти има.

12.04.10
08:05

Симптомите, които говорят за наличието на херния са болка или дискомфорт и локален оток по повърхността на стомаха или около слабините. Епигастралната, пъпната, язвената, лумбалната, вътрешната и Шпигеловата хернията възникват в тези части на стомаха, които са анатомично или структурно по-слаби. С изключение на вътрешните хернии (в самия стомах), всички останали се разпознават като болезнена бучка или оток, който причинява дискомфорт. Вътрешните хернии са трудни за откриване. Тъй като заболяването няма външно проявление, диагностицирането му е възможно едва тогава, когато червата преминат през отвора в стомаха.

Т.е трябва да се обърнеш към доктор специалист.Може да е “вътрешна херния”.А може и да е някакво разтежение но....

12.04.10
08:25

Имап такъв проблем, доктора ми каза, че са разтегнати лимфни връзки предразполагащи към появата на херния. Трябвало да спра фитнеса, за да не излезе хернията. Направих малко почивка, може би не бях ходил на фитнес един месец, след това си започнах пак, но по-леко и не правих упражнения, които да натоварват мястото на болката. Постепенно спря да ме боли и започнах да си тренирам пълноценно. Това се беше случило преди 2 години. Сега тази болка се появява, но много много рядко и вече не се притеснявам особенно, явно е отминала и съм се разминал. Най-вероятно твоя проблем е същия. :)

12.04.10
18:38

NoTolerance, надявам се да не е нищо сериозно. Сега ме боли само десния тестис при допир. Беше ми се случило същото преди година-две, след като малко се бях надценил да прескачам едни неща, но отмина на два-три дни. Сега гледам да не се напрягам, а ако не отмине до ден-два ще търся доктор.

Прочетох някъде, че понякога можело при възпалено гърло да се предаде по кръвен път, което ми звучи меко казано абсурдно, но пък от събота вечерта ме боли гърлото и хипохондрията ме хвана. Май трябва да спра да чета из форумите.

FI

15.04.10
08:36

да попитам само нали след вдигане на тежко и съмнения за херния колко време след натоварването се подува и почва да се вижда и да попитам още възможно ли е да е просто разтегнат лимфен възел иле нещо от тоя сорт?

15.04.10
10:07

Както казах, на мен ми беше просто проблем с лимфния възел, така че може и при вас да е така. Но бих ви предложил да посетите лекар, за да не стане белята докато сте вв фитнеса и да се чудят хората какво да ви правят...

Иначе на мен болката ми се появи вечерта, може би 7-8 часа след тренировка. :)

FI

15.04.10
16:35

за болката разбрах ами отока кога се появява веднага ли или с настъпване на болката или след ден два три ?

15.04.10
18:32

На мен болката ми мина вчера. За сега нямам никакви проблеми. Вероятно просто съм се разтегнал.

17.09.11
21:25

Имам абсолютно същия проблем като теб .Значи проблема ми се появи днес попринцип правя с 45 кг си правя 3 серии по 10 повторения със зор до долу удрям ги в гърдите и качвам нагоре(този път направих 1 с тях ).Та скочих на 50 1 серия после 55 ,после 60 кг направих си ги 7 с голям зор усещах ,че ми тежат ,но продължих избщо не се сетих за този проблем.По време на вдигане на тези килограми дяснатами ръка изоставаше и дори неможах да ги кача на кукичката там.Та въпроса ми е може ли от толкожа малко килограми да се изсипя и какво да правя какво стана с теб karamazov?Моляте обясни ми какво точно се случи на 2-рия 3-тия 4-тия ден и по-подобен начин ли получи тези болки?Моля ви ,ако някой е имай проблем като моя да обясни какво се е случило с него ,защото съм доста уплашен на 18 години съм това ми е 3-тия месец в залата и не искам да имам такъв проблем от малък.

Мнението беше редактирано от gfdgdfgfd на 17.09.11 21:35.

17.09.11
21:38

Легни си на първо време, можеш да подложиш и одеало или възглавница под сгъвката на краката - по-комфортно е, а и ще ти пречи да се въртиш.
Утре отиди на лекар.

Неделя - Пирогов работи, а в големите многопрофилни болници би трябвало да имат дежурни. Говори с родители си или използвай гугъл и телефон,за да разбереш къде е най-близкото читаво място, където да те прегледат.

Мнението беше редактирано от 6th на 17.09.11 21:38.

17.09.11
22:34

казано от Aleksander Ganchev на 17.09.11, 21:25:

Имам абсолютно същия проблем като теб .Значи проблема ми се появи днес попринцип правя с 45 кг си правя 3 серии по 10 повторения със зор до долу удрям ги в гърдите и качвам нагоре(този път направих 1 с тях ).Та скочих на 50 1 серия после 55 ,после 60 кг направих си ги 7 с голям зор усещах ,че ми тежат ,но продължих избщо не се сетих за този проблем.... на 18 години съм това ми е 3-тия месец в залата и не искам да имам такъв проблем от малък.

Ама това какво е? За лег ли става въпрос? Да се надяваме,че нищо не е станало. Все пак 60 кг не са чак “толкова малко” за човек с 3 месеца в зала. Освен това скачаш от 45 почти направо на 60 кг. Чети в сайта (”Упражнения”) за техниката на дишането,която е много важна за предпазване от сакатлък  :) Че не трябва да се задържа много дишането и кога е правилно да се вдишва и издишва. Прегледай се на някой хирург,ако проблемът си остава. Може би все пак е било моментен дискомфорт без сериозни последствия.
Едно момче тук получи преди 2 години херния от тяга и после се оперира по коледните празници. Иначе е много силен и започнал тягата направо от 100 кг,сравнително много за собственото му тегло и опита му от 2-3 седмици. Не знам дали това не сложи край на тренировките му изобщо.

много хубави съвети. такова нещо може да се случи със всякакви килограми, включително и от кихане. отиди на лекар.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1