Пушене и влияние върху тренировката?

17.09.11
21:18

Въпроса може да е писнал на много хора, но има значение за мен .. пуша от 4-5 години почти и тренирам фитнес от 2 години г/д но сякаш заради тия цигари не постигам кой знае какъв успех, едно че заради тях не огладнявам много, второ че за бягане и въпрос не може да става, ако спра цигарите има ли по голям шанс да дръпна някой друг килограм нагоре и да няма такъв застой докато ги пушех?

изобщо защо питаш ... много ясно, че трябва да разкараш тези лайна от тялото си... може да качиш килограми ( ще чувстваш повечко глад ) може и да не качиш килограми... но дори и да качиш какво ?! С правилен начин на живот и необходимата спортна активност нещата ще се наредят.

17.09.11
21:24

Вредни са, без тях най-вероятно ще ти е по-добре, особено откъм дишане при по-продължителни тренировки.
Повечето спиращи цигарите, качват килограми, някакви. По една или друга причина.

За килограмите, прогреса и т.н., наблегни на храненето и тренировките си.
Не вярвам в тютюнопушенето да е най-големият ти проблем.

17.09.11
21:24

Цигарите се ползват като добро оправдание за липсата на форма, мотивация и т.н., но всъщност не са чак толкова добро такова. И с тях и без тях, само от теб си зависи дали ще качиш “някой друг килограм”. Със сигурност обаче нищо няма да загубиш ако ги спреш.

казано от kristiancho на 17.09.11, 21:21:

изобщо защо питаш ... много ясно, че трябва да разкараш тези лайна от тялото си...

Много остро, мой човек, а трима пушачи сме те обградили. :)
Не за друго, ама непушач да говори за вредите от цигарите ми се вижда като наш набор да говори за комунизъм.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.09.11 21:27.

17.09.11
21:27

казано от 6th на 17.09.11, 21:24:

Вредни са, без тях най-вероятно ще ти е по-добре, особено откъм дишане при по-продължителни тренировки.
Повечето спиращи цигарите, качват килограми, някакви. По една или друга причина.

За килограмите, прогреса и т.н., наблегни на храненето и тренировките си.
Не вярвам в тютюнопушенето да е най-големият ти проблем.

Не казвам че е най-големия, но в началото първата и втората година по 1-2 кутий на седмица, обаче последната година с 1 кутия едвам изкарвах цял ден, до там ми е проблема че явно заради тия цигари мога да карам няколко дена без да ям само и само да пуша, просто зависимост от тия боклуци и заради това не идват големи резултати от фитнеса със сиг.

17.09.11
21:32

Пич, просто предпочиташ да си даваш парите за цигари вместо за храна. Това ти е проблема, а не, че ти убиват апетита, или че тялото ти не чувства глад.
Нямаш апетит защото нямаш навик да се храниш, съответно научаваш определени хормони, които отговарят за глад и ситост, да не функционират. Както когато очите ти се адаптират към тъмното и не можеш да ги ползваш добре на светло, както се раждаме в тоя свят с перфектно дишане в последствие го забравяме, функционираща епифизна жлеза артофира и т.н. ДОРИ да пушиш, това НЯМА да те спре да постигнеш нещо. Би попречило, да. Понякога дори много. Спри ги и можеш само да спечелиш, но дори да не ги спреш знай - не там се крие причината за проблемите с визията.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.09.11 21:33.

17.09.11
21:35

казано от Thrashmetal на 17.09.11, 21:32:

Пич, просто предпочиташ да си даваш парите за цигари вместо за храна. Това ти е проблема, а не, че ти убиват апетита, или че тялото ти не чувства глад.
Нямаш апетит защото нямаш навик да се храниш, съответно научаваш определени хормони, които отговарят за глад и ситост, да не функционират. Както когато очите ти се адаптират към тъмното и не можеш да ги ползваш добре на светло, както се раждаме в тоя свят с перфектно дишане в последствие го забравяме, функционираща епифизна жлеза артофира и т.н. ДОРИ да пушиш, това НЯМА да те спре да постигнеш нещо. Би попречило, да. Понякога дори много. Спри ги и можеш само да спечелиш, но дори да не ги спреш знай - не там се крие причината за проблемите с визията.

В част от това което написа има вярно, това е явно че ако даваха тия пари вместо за цигари за ядене положението щеше да е друго, но сега съм си казал че ги спирам ! И не е това главния ми проблем за резултатите, това е един от проблемите, другия е че може би не съм бил толкова сериозен, или че не съм се хранил както трябва.. айде мс и успех.

казано от Thrashmetal на 17.09.11, 21:24:

Много остро, мой човек, а трима пушачи сме те обградили. :)
Не за друго, ама непушач да говори за вредите от цигарите ми се вижда като наш набор да говори за комунизъм.

Елате повече :D и ти не си си рязал сам ръката но предполагам знаеш, че не е хубаво нали така ;) Това, че не си пробвал нещо незначи, че не трябва да имаш мнение по-въпроса... особенно за нещо които са доказани като вредата от наркотиците, алкохола, цигарите и прочие...

Май само Андрей Слабаков остана на фронта да защитава цигарите и пушачите. Бях слушал Гонзо, че през цялата си кариера е пушил и това не му е пречило да е добър футболист. :)

Според мен никой, освен продаващите цигари, не е видял нещо хубаво от тях. Ако можеш да ги спреш, спри ги - дай парите си за нещо по-полезно.

18.09.11
00:31

Губя фокус от цигарите та гледам да не пуша 2-3 часа преди да посетя залата, а и повече се задъхвам. Иначе може и да пречат донякъде на освояването на хранителните вещества по някакъв начин, но тук изобщо не съм сигурен за какво говоря.. имам някакви бегли спомени от нещо четено отдавна..

Т. Тодорова

19.10.11
13:22

Аз съм в процес на спиране,защото се изплаших много.
Правя тренировки с тежести,интервали и кардио - по програма.Пушейки няколко часа (примерно,час-два) преди тренировка,съм си разваляла всичките идеи за ползотворно спортуване.Прилошава ми,не мога да дишам,повръщала съм много пъти.Последната капка бяха едни зверски бодежи в сърдечната област - откъм гърдите и от задната страна - които ме държаха няколко дни и се уплаших,че може да си пукна заради тия лайна (без извинение).
Вече втора седмица не си купуваме цигари с мъжа ми.Пушим по една-две през няколко дни (крада ги от баща ми :) ).
Веднага усещам разликата ,въпреки че паля чат-пат.Не ми липсват изобщо,дори през деня не се сещам,че съм пушач.Вечер,ако ми доскучае и не си намеря занимание,тогава започвам да ги търся - от келешлък и бездействие.
От чисто химическа гледна точка,подозирам ,че всички сме чели това-онова - нищо добро,нищо полезно.Освен това - смърдят.Чудя се как съм дънила до тоя момент по ЦЯЛА КУТИЯ !!!  дневно ,как съм си давала парите и как съм смърдяла на тая гнус.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.10.11 13:22.

19.10.11
21:33

казано от Димитър Михайлов на 17.09.11, 22:03:

Май само Андрей Слабаков остана на фронта да защитава цигарите и пушачите. Бях слушал Гонзо, че през цялата си кариера е пушил и това не му е пречило да е добър футболист. :)

Значи пушенето му е попречило със сигурност- да се види какъв футболист е :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1