17.09.11
21:18
Въпроса може да е писнал на много хора, но има значение за мен .. пуша от 4-5 години почти и тренирам фитнес от 2 години г/д но сякаш заради тия цигари не постигам кой знае какъв успех, едно че заради тях не огладнявам много, второ че за бягане и въпрос не може да става, ако спра цигарите има ли по голям шанс да дръпна някой друг килограм нагоре и да няма такъв застой докато ги пушех?
17.09.11
21:21
изобщо защо питаш ... много ясно, че трябва да разкараш тези лайна от тялото си... може да качиш килограми ( ще чувстваш повечко глад ) може и да не качиш килограми... но дори и да качиш какво ?! С правилен начин на живот и необходимата спортна активност нещата ще се наредят.
Вредни са, без тях най-вероятно ще ти е по-добре, особено откъм дишане при по-продължителни тренировки.
Повечето спиращи цигарите, качват килограми, някакви. По една или друга причина.
За килограмите, прогреса и т.н., наблегни на храненето и тренировките си.
Не вярвам в тютюнопушенето да е най-големият ти проблем.
Цигарите се ползват като добро оправдание за липсата на форма, мотивация и т.н., но всъщност не са чак толкова добро такова. И с тях и без тях, само от теб си зависи дали ще качиш “някой друг килограм”. Със сигурност обаче нищо няма да загубиш ако ги спреш.
казано от kristiancho на 17.09.11, 21:21:
изобщо защо питаш ... много ясно, че трябва да разкараш тези лайна от тялото си...
Много остро, мой човек, а трима пушачи сме те обградили. :)
Не за друго, ама непушач да говори за вредите от цигарите ми се вижда като наш набор да говори за комунизъм.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.09.11 21:27.
17.09.11
21:27
казано от 6th на 17.09.11, 21:24:
Вредни са, без тях най-вероятно ще ти е по-добре, особено откъм дишане при по-продължителни тренировки.
Повечето спиращи цигарите, качват килограми, някакви. По една или друга причина.За килограмите, прогреса и т.н., наблегни на храненето и тренировките си.
Не вярвам в тютюнопушенето да е най-големият ти проблем.
Не казвам че е най-големия, но в началото първата и втората година по 1-2 кутий на седмица, обаче последната година с 1 кутия едвам изкарвах цял ден, до там ми е проблема че явно заради тия цигари мога да карам няколко дена без да ям само и само да пуша, просто зависимост от тия боклуци и заради това не идват големи резултати от фитнеса със сиг.
Пич, просто предпочиташ да си даваш парите за цигари вместо за храна. Това ти е проблема, а не, че ти убиват апетита, или че тялото ти не чувства глад.
Нямаш апетит защото нямаш навик да се храниш, съответно научаваш определени хормони, които отговарят за глад и ситост, да не функционират. Както когато очите ти се адаптират към тъмното и не можеш да ги ползваш добре на светло, както се раждаме в тоя свят с перфектно дишане в последствие го забравяме, функционираща епифизна жлеза артофира и т.н. ДОРИ да пушиш, това НЯМА да те спре да постигнеш нещо. Би попречило, да. Понякога дори много. Спри ги и можеш само да спечелиш, но дори да не ги спреш знай - не там се крие причината за проблемите с визията.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.09.11 21:33.
17.09.11
21:35
казано от Thrashmetal на 17.09.11, 21:32:
Пич, просто предпочиташ да си даваш парите за цигари вместо за храна. Това ти е проблема, а не, че ти убиват апетита, или че тялото ти не чувства глад.
Нямаш апетит защото нямаш навик да се храниш, съответно научаваш определени хормони, които отговарят за глад и ситост, да не функционират. Както когато очите ти се адаптират към тъмното и не можеш да ги ползваш добре на светло, както се раждаме в тоя свят с перфектно дишане в последствие го забравяме, функционираща епифизна жлеза артофира и т.н. ДОРИ да пушиш, това НЯМА да те спре да постигнеш нещо. Би попречило, да. Понякога дори много. Спри ги и можеш само да спечелиш, но дори да не ги спреш знай - не там се крие причината за проблемите с визията.
В част от това което написа има вярно, това е явно че ако даваха тия пари вместо за цигари за ядене положението щеше да е друго, но сега съм си казал че ги спирам ! И не е това главния ми проблем за резултатите, това е един от проблемите, другия е че може би не съм бил толкова сериозен, или че не съм се хранил както трябва.. айде мс и успех.
17.09.11
21:37
казано от Thrashmetal на 17.09.11, 21:24:
Много остро, мой човек, а трима пушачи сме те обградили. :)
Не за друго, ама непушач да говори за вредите от цигарите ми се вижда като наш набор да говори за комунизъм.
Елате повече :D и ти не си си рязал сам ръката но предполагам знаеш, че не е хубаво нали така ;) Това, че не си пробвал нещо незначи, че не трябва да имаш мнение по-въпроса... особенно за нещо които са доказани като вредата от наркотиците, алкохола, цигарите и прочие...
17.09.11
22:03
Май само Андрей Слабаков остана на фронта да защитава цигарите и пушачите. Бях слушал Гонзо, че през цялата си кариера е пушил и това не му е пречило да е добър футболист. :)
Според мен никой, освен продаващите цигари, не е видял нещо хубаво от тях. Ако можеш да ги спреш, спри ги - дай парите си за нещо по-полезно.
18.09.11
00:31
Губя фокус от цигарите та гледам да не пуша 2-3 часа преди да посетя залата, а и повече се задъхвам. Иначе може и да пречат донякъде на освояването на хранителните вещества по някакъв начин, но тук изобщо не съм сигурен за какво говоря.. имам някакви бегли спомени от нещо четено отдавна..
19.10.11
13:22
Аз съм в процес на спиране,защото се изплаших много.
Правя тренировки с тежести,интервали и кардио - по програма.Пушейки няколко часа (примерно,час-два) преди тренировка,съм си разваляла всичките идеи за ползотворно спортуване.Прилошава ми,не мога да дишам,повръщала съм много пъти.Последната капка бяха едни зверски бодежи в сърдечната област - откъм гърдите и от задната страна - които ме държаха няколко дни и се уплаших,че може да си пукна заради тия лайна (без извинение).
Вече втора седмица не си купуваме цигари с мъжа ми.Пушим по една-две през няколко дни (крада ги от баща ми :) ).
Веднага усещам разликата ,въпреки че паля чат-пат.Не ми липсват изобщо,дори през деня не се сещам,че съм пушач.Вечер,ако ми доскучае и не си намеря занимание,тогава започвам да ги търся - от келешлък и бездействие.
От чисто химическа гледна точка,подозирам ,че всички сме чели това-онова - нищо добро,нищо полезно.Освен това - смърдят.Чудя се как съм дънила до тоя момент по ЦЯЛА КУТИЯ !!! дневно ,как съм си давала парите и как съм смърдяла на тая гнус.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.10.11 13:22.
19.10.11
21:33
казано от Димитър Михайлов на 17.09.11, 22:03:
Май само Андрей Слабаков остана на фронта да защитава цигарите и пушачите. Бях слушал Гонзо, че през цялата си кариера е пушил и това не му е пречило да е добър футболист. :)
Значи пушенето му е попречило със сигурност- да се види какъв футболист е :D