Прободни болки в десния бицепс

CA

19.09.11
14:30

От сутринта имам болки в десния бицепс. Болката е прободна и кратка, но е доста интензивна. В минутата получавам по 1-2 спазъма.
От какво може да се дължи. Бицепс не съм играл от 9 дни, не е претоварен ...

19.09.11
15:26

Бицепса, както повечето мускули не се натоварва само, когато го тренираш отделно и изолирано, а когато тренираш и други мускулни групи, примерно гръб. Най-вероятно е претоварване на ЦНС-а. Може да пробваш и с магнезий, той помага при мускулни крампи.
Също така зависи къде те боли, ако е долу към лакътя, може да бъде и сухожилие, може да получиш там разтежение примерно при мъртва тяга...
Въпросът ти е много общ и затова отговора е по-общ.
Според мен си почини, вземи си от аптеката магнезий и примерно го мажи с нещо. Ако не се оправи до 1 седмица на доктор. ;)

CA

19.09.11
17:34

болките са в горната част, най-остро е по средата. Ще пробвам да го мажа с нещо и с магнезий и да видим!

19.09.11
17:40

казано от Capolavoro на 19.09.11, 17:34:

болките са в горната част, най-остро е по средата. Ще пробвам да го мажа с нещо и с магнезий и да видим!

Ммм, тогава може да е от рамото. И в двата случая си почини. Особено, ако е рамото, то участва доста активно в много от упражненията. Но случвало ми се е да имам такива, като описаните от теб болки и са отшумявали с почивка. ;)
Понякога дори не усещаме как се пренатоварваме(не случайно не ползвам думата “претренираме”). ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1