19.09.11
19:09
Значи бицепса ми нормално е 37.5см (тоест в нетренировъчен ден). Одеве за първи път се сетих да го измеря непосредствено след тренировка - 40см. Нормално ли е такъв спад, като се има предвид че упражненията за бицепс ми се падат веднъж на 3 до 5 дни?
И още нещо - по колко тежести махате след всяка серия с цел запазване на повторенията? Например дъмбели от тилен лег вдигам 2х16кг 15 повторения, 3 серии. След всяка серия махам 4 диска по 1.25кг, за да мога да запазя 15 повторения. Но ми се струва, че махам много, ама нямам по-малки дискове...
19.09.11
19:15
ми нормално след тренировка размера да е по-голям не виждам изобщо нищо мистериозно... това колко кг да махаш на всяка серия.. хм при всеки е различно като цяло каква ти е идеята да запазваш повторенията ?! Правиш 16 повторения - защо ?
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 19.09.11 19:15.
19.09.11
19:24
Това с бицепса в тренировъчен ден и нетренировъчен не знам какъв е смисъла от питане след като е логично.
А отностно въпрос 2 съм чувал няколко варианта от които 2 пирамиди:
Едната - започване с по-леки килограми с удължена серия и съответно при следващите серии покачване на работно тегло с по-скъсени серии от предходните.
Втората - започване с голяма работна тежест (при добра загрявка) с къса серия,след което при всяка следваща серия понижаване на тежеста и увеличаване на повторенията.
И другото което ми е известно е - избор на еднаква тежест с която ще можеш да изпълниш дадени повторения/серии в дадено темпо без отнемане и прибавяне на тежеста.
Твоя вариант определено не ми е известен.
Поздрави!
19.09.11
20:05
Абе то логично, но ми се стори че разликата в натоварен и ненатоварен ден трябва да е по малка от 2+ сантиметра при положение, че тренирам редовно. Ама това си е лаишко мнение де, аматьор съм.
Нормално тренирам с 6-7 повторения. В момента след известно прекъсване тренирам с по 13-15 повторения за чистене на мазнини, след два три месеца ще смъкна пак на седем повторения. Но без значение дали са 7 или 15 винаги схемата ми е била последното повторение да е до отказ. За следващата серия смъквам малко тежест, така че последното пак да е горе долу до отказ. И така всяка серия, всяко последно повторение да е до или почти до отказ като обаче се запазва бройката. Говорил съм с по-напреднали от мен и съм чел една такава американска програма, че това е най добрия начин да разкъсаш мускула на макс и съответно за най-добър обем после. Не мога да сравнявам с други системи обаче, не съм ги пробвал.
19.09.11
20:32
В т.нар. “свалящи серии” намалението на тежестта трябва да бъде с около 15% или по-точно - 18%, т.е. ако работиш с 100кг и решиш да намалиш, защото ти е било тежко, слагаш 82.5-85кг и продължаваш.