11.06.05
21:46
Имаше ли такава тема преди малко време...? Не мога да я намеря, ако има моля дайте линк.
———————————————-
По същество.
Интересуват ме вашите методи за загрявка и повдигане на “тонуса”/тоест ако сте прекалено лениви, как се настройвате, физически, за работа/ преди тренировка. Подчертавам МЕТОДИ, моля тези които не загряват или явно не наблягат на този елемент, се въздържат от коментар.
Споделете какви упражнения използвате за загрявка на глезени, колена, таз, кръст, рамене.
Ако имате “подръчен” линк за пълна, качествени загрявка моля да го дадете.
Особено ме интересува загрявка преди аеробно натоварване. И при тренировки за взривност също така.
Благодаря ви за отзивчивотта.
11.06.05
21:58
Аз се подготвям за тренировка още преди да тръгна от вкъщи, тъй като ентусиазма за предстоящата тренировка ме е обзел вече. ;) Лекичко се разтягам, но съвсем леко. Колкото да изпукам, ако съм се схванал. След това с бодра стъпка ходя 10 мин до залата.
Разгрявакта ми включва най-различни махове на ръце като отделям по специално внимание на китките, лактите и рамената(също и кръста, че често ми е схванат сутрин). След това взимам 2 дъмбела по 5 килограма и започвам да ги въртя, след това 10-15 повт. за рамо(докато не го усетя да е ок), за бицепс, за трапец, за трицепс. Тези работи без да спирам. След това пак махам наляво-надясно ръцете, клякам няколко пъти и съм готов с началната загрявка.
За всяка мускулна група, която тренирам правя по 2-3 серии загряващи с по-леки тежести.
Това е общо взето.
[quote author=“MiRaCuLiX”]http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=6829
Темата за стречтчинга за какво ми беше?
Говоря за ставно мускулна загрявка, предилмо.
Относно сухожилията, как практикувате, конкретно?
11.06.05
23:43
аз карам велото и/или ходя бързо на пътеката за общо не повече от 6-8 минути. След това с първите серии на упражненията го давам с доста леко. това е.