Дискова херния

19.09.11
23:42

Здравейте на всички!
В момента съм на 25 години преди 5 години ме оперираха от дискова херния.След операцията не тренирах 2 години след това отново започнах като досега си тренирам вече 3 години по4ти без прекъсвания(с изключение на миналото лято което не прекарах в БГ и просто нямах възможност).
Чувам някой познати който след операция отново имат проблеми след около 5-6 години хора който не се занимават с фитнес.
Като си спомня какви болки бяха  който на никой не пожелавам.
Въпроса ми е ако продължавам с фитнеса  има ли по голям риск за възвръщане на травмата,по принцип гледам да не правя натоварващите  упражнения  кръста със сериозно килограми,но упражненията който смятам че са изолирани си ги правя.
Ако има някой с опит моля да сподели говоря да е прекарал същата травма и след години да си продължава да тренира.
След операцията рядко ме е болял кръста но е имало случай в който съм го усещал(макар че мисля че повечето хора дори и без дискова херния  усещат  понякога болки  в кръста).

Това ти е проблема,че не тренираш кръста,а си с дискова херния.Звучи ти странно,но повярвай ми,така е.Засилваш останала мускулатура с изолиращи упражнения,а опора е кръста и в случая той ти е слаб,какво следва според теб от това ? Познавам хора с дискова херния,дори бих казал хернии,защо обхващат различни сегменти,които правят тяга с 160кг и клек с 120кг серии.Основната ти цел е да развиещ един стабилен мускулен поясен корсет,да имаш силна коремна и гръбна мускулатура,а ти вече ще си видиш кои мускули са това и как да ги натоварваш правилно,най-добре да работиш със специалист.Но пак ти казвам,голяма грешка е да изолираш кръста.

20.09.11
16:56

Аз имам дискова херния на кръста, както и такава на врата. Тази на кръста я оправих без операция, по описания от колегата по-горе начин, ползвайки треньор с големи познания (Лазар Радков). С тази на врата нямам успех и вече 3 месеца се боря с нея. Отскоро пак тренирам, но ще ми се наложи операция. Херниите в поясната област водят до рецедив след операцията в над 80% от случаите. Това поне ми казаха няколкото неврохирузи, с които съм се консултирал. Ако обаче укрепиш мускулите в долната част на гърба и коремната област, проблеми няма да имаш. Но задължително със специалист.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1