Добър ли е хранителният ми режим?

Местя тук мнението на Виктория Николаева.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 20.09.11 20:35.

20.09.11
18:09

Здравейте,реших и аз да напиша менюто си от последните дни.На 17 години съм, висока 1.68-9 ,49 кг,бях около 56кг преди месец и половина.Старая да се храня здравословно или поне да променя хранителните си навици.Да уточня че не ям месо и никога през живота си не съм опитвала.. единствено кюфте и то печено

Ето го и менюто:
Закуска 7.00 : Активиа 0.5%+ ябълка,1 с.л мед
Обяд към 13.00 ( след училище) : Картофена супа със салата от краставици
Следобедна закуска към 17 часа : Препечена филийка хляб без брашно и 200 грама кисело мляко, или някакъв плод
Ако огладнея по-късно ям зеленчук или няколко лъжици мляко

Закуска: Мюсли с ябълка и канела на НЕСТЛЕ с кисело или прясно мляко и портокал / друг вариант е филийка намазана със жълтък(белтъци не ям)
Обяд: Салата без значение каква или Супа ( боб или леща)/Друг вариант е кюфте печено с 1 филийка хляб без брашно и домат
Следобедна закуска: Фреш портокал или грейпфрут,кисело мляко с бисквити Житен дар (4-5)
Общо калориите за деня са около 600 :)))

Да уточня че спрях бял хляб,всичко тестено,сладко, fast food-a,всякакви боклуци в пакетчетата, Наблягам на плодове,зеленчуци,млечни продукти,пия по 2.5-3 литра вода на ден задължително,правя упражнения (скачане на въже,каране на велоергометър,коремни преси)и така свалих около 6 кг за месец и 20 дни :)))

Мнението беше редактирано от Вики на 20.09.11 18:21.

20.09.11
20:38

Само не ми стана ясно какви са ти целите? :)

600 калории дневно не само не е здравословно, а е чисто безумие. Няма нито един макронутриент (белтъчини, въглехидрати, мазнини), който да е в достатъчни количества. Спряла си всичко сладко, но хапваш Активия, бисквити и мюсли? Погледни им етикетите... Това хранене е трагично.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.09.11 20:54.

Хранителният ти режим не ми се струва особено подходящ като се има впредвид тези 600 калории на ден както каза Кольо Пияндето !

SP

20.09.11
20:53

казано от Bojidar Yagodin на 20.09.11, 20:41:

Хранителният ти режим не ми се струва особено подходящ като се има впредвид тези 600 калории на ден както каза Кольо Пияндето !

Ако беше само до калориите...

казано от SportFreak на 20.09.11, 20:53:

Ако беше само до калориите...

Именно - няма как един така тотално дебалансиран хранителен режим да бъде здравословен. Енергията идва почти изцяло от въглехидрати, белтъчините и мазнините са в зоната на статистическата грешка.

20.09.11
21:54

Първо това беше менюто за 1-2 дни,второ целта ми е да сваля още 3 кг и след това да ги запазя... Колкото до белтъците, те се съдържат главно в месото,а аз като не ям такова гледам да ям повече млечни продукти.. А и гледам да не оставам гладна така че това което приемам ми стига.. Просто реших да споделя :)

20.09.11
22:00

казано от Кольо Пияндето на 20.09.11, 20:39:

600 калории дневно не само не е здравословно, а е чисто безумие. Няма нито един макронутриент (белтъчини, въглехидрати, мазнини), който да е в достатъчни количества. Спряла си всичко сладко, но хапваш Активия, бисквити и мюсли? Погледни им етикетите... Това хранене е трагично.

Активия ям в ограничени количества,бисквити(житен дар - по 1 на ден) а в мюслите няма захар...

20.09.11
22:08

Да свалиш какво? С този начин на хранене мускулите, колкото ги имаш ще отидат на кино. Аз съм висока колкото теб и се целя към 53-4, ти си 49 и искаш още 3 да свалиш? Не разбирам защо.
То критериите за красота и себеусещане са различни разбира се, но това към анорексия отива. Що не качиш някоя снимка да видим какво имаш толкова за сваляне. :)

И си оправи храната както ти казват момчетата!

20.09.11
22:10

Подкрепям горните коментари...и добре си споделила - с 600ккал всеки ще свали за отрицателно време :) - по един шоколад на ден , да речем :) ....
...и съм потресена...когато бях на 16 и аз свалих 7-8 кила с подобно меню(от 50 на 42)... последва анорексия , булимия , аменорея ...все красоти...
Задържах ги доста (с глад и повръщане), ама като паднах на 35 ми беше най-весело(по-ниска съм от теб)
Даже калориите ми бяха около 800 и тренирах с тежести ....а и хапвах месо...но основно хляб бонус и солети в даскало...и кренвирши...Активия също :)
Кюфте ?!?
1.69м на 49кг ?!? - може и да не ти харесва резултата , но това е защото нямаш мускули предполагам?!? Сваляне не ти трябва ?!?Нещата не опират до килограми - мускулите тежат повече/изглеждат по-добре/горят повече калории и на 55кг може да изглеждаш в пъти по-добре :)
Менюто е под всякаква критика , като избор на продукти , калории , “хранене” до 17.00 ?!? Не е задължително да консумираш месо , ама с това кюфте ме обърка...
Започни да тренираш горната част на тялото задължително...не става дума да развиваш големи/грозни мускулести ръце и гръб(което е невъзможно)...
Хубаво , сбъркала си (според мен) ...изчистила си с кардио и глад(лошо) - започни да трупаш мускули(няма начин да станат огромни) със силови тренировки и да се храниш!!! С минимум 2000ккал на ден... Кюфтето какво е...купешко/кайма/мляно месо от месарски?!?Само жълтък?!?Логика?!?
Правила съм подобна грешка , та не те съдя...
Склонна ли си да промениш това извратено меню?
Колко често тренираш ?
Снимка? ...не е от значение - храната ти е трагична , въпреки че те разбирам...
Храната не е само калории...
Малко съм болна , та се извинявам за объркания пост... (yawn)

20.09.11
22:13

казано от Moonray на 20.09.11, 22:08:

Да свалиш какво? С този начин на хранене мускулите, колкото ги имаш ще отидат на кино. Аз съм висока колкото теб и се целя към 53-4, ти си 49 и искаш още 3 да свалиш? Не разбирам защо.
То критериите за красота и себеусещане са различни разбира се, но това към анорексия отива. Що не качиш някоя снимка да видим какво имаш толкова за сваляне. :)

И си оправи храната както ти казват момчетата!

Просто съм решила че искам да сваля още 2-3 кг максимум .. Обясних също че тренирам.15 мин скачане на въже,коремни преси,15-20 велоергометър и още около 15-20 упражненията на Синди Крауфорд

20.09.11
22:17

казано от mayasy на 20.09.11, 22:10:

Подкрепям горните коментари...и добре си споделила - с 600ккал всеки ще свали за отрицателно време :) - по един шоколад на ден , да речем :) ....
...и съм потресена...когато бях на 16 и аз свалих 7-8 кила с подобно меню(от 50 на 42)... последва анорексия , булимия , аменорея ...все красоти...
Задържах ги доста (с глад и повръщане), ама като паднах на 35 ми беше най-весело(по-ниска съм от теб)
Даже калориите ми бяха около 800 и тренирах с тежести ....а и хапвах месо...но основно хляб бонус и солети в даскало...и кренвирши...Активия също :)
Кюфте ?!?
1.69м на 49кг ?!? - може и да не ти харесва резултата , но това е защото нямаш мускули предполагам?!? Сваляне не ти трябва ?!?Нещата не опират до килограми - мускулите тежат повече/изглеждат по-добре/горят повече калории и на 55кг може да изглеждаш в пъти по-добре :)
Менюто е под всякаква критика , като избор на продукти , калории , “хранене” до 17.00 ?!? Не е задължително да консумираш месо , ама с това кюфте ме обърка...
Започни да тренираш горната част на тялото задължително...не става дума да развиваш големи/грозни мускулести ръце и гръб(което е невъзможно)...
Хубаво , сбъркала си (според мен) ...изчистила си с кардио и глад(лошо) - започни да трупаш мускули(няма начин да станат огромни) със силови тренировки и да се храниш!!! С минимум 2000ккал на ден... Кюфтето какво е...купешко/кайма/мляно месо от месарски?!?Само жълтък?!?Логика?!?
Правила съм подобна грешка , та не те съдя...
Склонна ли си да промениш това извратено меню?
Колко често тренираш ?
Снимка? ...не е от значение - храната ти е трагична , въпреки че те разбирам...
Храната не е само калории...
Малко съм болна , та се извинявам за объркания пост... (yawn)

Първо, за жълтъка.Ям само него защото белтъка ми е гнусен не го обичам.Второ, не съм гладувала никога през живота си не смятам и да го правя.Трето, тренирам всеки ден.Четвърто, кюфтето е от мляно месо.На мен също ми е трудно да си избера меню тъй като има много малко храни които обичам.По-лесно би ми било да изброя това което ям отколкото това което не.От малка съм така и знам че ми вреди неяденето на месо най-вече,но не мога да го променя..

20.09.11
22:26

Ами...аз мисля че изглеждаш страхотно, честно да си призная. Мъжете да се произнесат разбира се, но моето мнение е че няма нужда да сваляш и грам. Напротив -яж по-нормално* и вкарай малко силови тренировки - ще се стегнеш за нула време ако се чувстваш отпусната.
Работата е там, че ако не промениш режима си не само ще си скини-фет, но и страхотни проблеми ще си направиш. Нашата Mayasy дава много смислени съвети (само не знам кога ще почне сама да се вслушва в тях :) ) послушай я, защото повярвай ми не искаш да преживееш това, през което е минала тя.

*Под по-нормално имам предвид РБД като състав, 4-5-6 хранения на ден, сметни си калориите, но не по-малко от 1700.

20.09.11
22:29

Благодаря ви :)

20.09.11
22:42

Здравей, добре дошла :) Успех с целите :)

Хранителния ти режим няма да коментирам, понеже каквото имам да кажа, вече са го казали преди мен. Направи ми впечатление обаче, че опровеграваш всяка забележка (според мен - до една основателни), която са ти направили по хранителния режим, след което казваш “реших просто да споделя”. В тази връзка - тук споделяме, за да търсим помощ и съвет, аз лично те съветвам първо да решиш ти търсиш ли такива, ако да - прочети каквото са ти написали, осмисли и виж какво би могло да ти е полезно, ако не - не виждам смисъл от споделянето ти ;) Казвам го с най-добри намерения ;)

Успех отново :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.09.11 22:46.

20.09.11
22:44

Те, момичетата и момчетата, са се постарали да кажат каквото има да се каже, но на мен ми се струва, че не възприемаш картинката цялостно.

Първо - минимумът, за да функционира организмът ти що - годе нормално, са около 1200 калории. От храна. Всичко надолу означава здравословни проблеми. Хормонални и прочие. Ако тренираш, ти трябват повече калории така или иначе.
Второ - включи полезни мазнини в менюто. Тъкмо ще вдигнеш калориите.
Трето - започни и да вечеряш.
Четвърто - ако не послушаш, ще си понесеш последствията. Но необходимо ли е да рушиш здравето си от суета и изкривени представи за себе си...

В твоя пост срещнах думата “здравословно”. Ако се придържаш към плана по - горе, изхвърли тази думичка от активния си речник.

Успех.

20.09.11
22:46

Неяденето на месо не ти вреди - хапваш леща/боб/млечни/кюфте(странно - всъщност хапваш месо :) ) :) За жълтъка разбирам - като малка и аз хвърлях белтъците :D - не са ми вкусни :) 600ккал са много малко...ако са били само за тези 2 дни - ок...
Тренирането всеки ден не е препоръчително , но зависи и в какво се изразява :)
Опиши тренировките и стандартните менюта(не от вчера и днес) :) Може да започнеш и дневник...
Но на този ръст(и с тази снимка :P ) нямаш нужда от сваляне :) Ако тренираш със свободни тежести и собствено тегло / храниш се балансирано с 3 пъти повече калории , на същите 49 кг бедрото и талията ти може да са с по няколко сантиметра по-малко(всички там искат да свалят...за това го вметвам :D ) и съответно да се стремиш към 55 :)
Нямаш нужда от корекции , стига да не се поддържаш със 600ккал + кардио всеки ден :)
Поздрави (sun)
П.п. Moonray , мерси :) въпреки неадекватните ми писания (sun)

20.09.11
23:00

Всъщност не искам да се целя към 55,защото аз бях 56 и реших да сваля нямах кой знае колко голяма нужда но така се харесвам определено повече.Тренировките са леки аз съм си мързелче :Д Карам малко велоегрометър,Скачам на въже около 500 пъти и правя коремните преси от упр на Синди Крауфорд.Относно това което ям най-често е : мляко,сирене,кашкавал почти всеки ден,супички доста,черен хляб,обожавам картофите(без тях не мога да живея), по много плодове и зеленчуци,обожавам също кренвирши,кюфтенца рядко :Д

MF

20.09.11
23:25

Като чета подобни менюта, имам чувството, че за ден изяждам храната на 3 момичета.
Моля ви, хранете се, та да не чувствам вина за нечий чужд празен стомах. :D

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 20.09.11 23:26.

21.09.11
07:08

Ще може ли някой да ми предложи здравословен хранителен режим,тъй като имаше доста отрицателни мнение за моя :)

21.09.11
08:39

Сигурен съм, че дамите могат да ти предложат, но си на 17 и мисля, че ще е чудесно ако сама си го изградиш. Вече ти казаха за РБД http://www.bb-team.org/articles/911_forma-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1YYuo0Rrx - Идеята е да приемаш по 1,5-2 гр белтъчини на кг активно тегло - тоест при тебе около 75-80гр. Всеки грам белтък е 4 ккал-тоест от тях ще приемаш 320 ккал. Въглехидратите са по 4 ккал на грам също, а мазнините са по 9 ккал. Идва въпросът колко калории са ти нужни за да поддържаш теглото си - http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum#axzz1YYuo0Rrx - тук смяташ по формулата за жени и умножаваш по съответния коефициент, в зависимост от броя физически натоварвания. Получените калории са ти необходими за поддържане на тегло(ако толкова искаш да сваляш още-извади 200-300 ккал). От получената сума вадиш 320 ккал за белтъчините и получената сума делиш на 2 - 1/2 за въглехидрати и 1/2 за мазнини. Едната половинка делиш на 4 за брой въглехидрати на ден, а другата на 9 за мазнините и пишеш какво и как си сметнала тук.

Изглежда дълго и трудно, но не е. Повярвай по-лесно щеше да ми е просто да ти ги сметна като ти имам тегло, ръст, години, но мисля че ще е по-добре за теб ти да го направиш.

Успех и чакам да видя какво си сметнала.

21.09.11
14:05

Май не ми излязоха сметките :Д Получих за въглехидрати 184 а за мазнини 81.7 :Д

21.09.11
14:23

:) Важното е, че си опитала. http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum#axzz1YYuo0Rrx на база тегло,ръст и възраст се получава 1350 -трябва да го умножиш по някой от коефициентите за да видим колко ккал са ти нужни за поддържане на тегло. Направи го и напиши тук получените ккал и как точно си сметнала белт,въгл и мазн.

21.09.11
14:29

казано от Toma Tomov на 21.09.11, 14:23:

:) Важното е, че си опитала. http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum#axzz1YYuo0Rrx на база тегло,ръст и възраст се получава 1350 -трябва да го умножиш по някой от коефициентите за да видим колко ккал са ти нужни за поддържане на тегло. Направи го и напиши тук получените ккал и как точно си сметнала белт,въгл и мазн.

http://bgreceptite.com/kalkulator-kalorii-rn56.htm мисля че с този сайт се получава доста по-лесно.Ето резултата:

Нужди за поддържане на текущото тегло 2092 ккал
Въглехидрати 1150
Протеини 313
Мазнини 627

Дневни нужди, за да отслабнете с 1 кг на седмица:
Калории  992
Въглехидрати (55%)  545
Протеини (15%)  148
Мазнини (30%)      297

21.09.11
14:35

казано от Victoria Nikolaeva на 21.09.11, 14:29:

казано от Toma Tomov на 21.09.11, 14:23:

http://bgreceptite.com/kalkulator-kalorii-rn56.htm мисля че с този сайт се получава доста по-лесно.Ето резултата:

Нужди за поддържане на текущото тегло 2092 ккал
Въглехидрати 1150
Протеини 313
Мазнини 627

Дневни нужди, за да отслабнете с 1 кг на седмица:
Калории  992
Въглехидрати (55%)  545
Протеини (15%)  148
Мазнини (30%)      297

Ти май сама искаш да излъжеш себе си :) Как точно ги сметна 992 калории за да отслабваш? Защото аз си поиграх малко и ако не извършваш никакво движение пак ти трябват около 1200ккал.
А ти ттренираш все пак нещо.
И аз ще ти кажа, че си в много грешна посока, и съм сигурна , че ако продължиш по поетият път и 10 килограма да свалиш пак няма да се харесваш и ще имаш паласки.

21.09.11
14:37

еми аз си написах данните и то ми излезе :Д

21.09.11
14:38

1.Стойностите посочени от теб са калории от съответните макронутриенти(блет,въгл,мазнини)-делиш въгл на 4 и се получава 287гр, протеини на 4 и се получава 78,5 гр.(както виждаш от горния ми пост явно ги усещам нещата и без твоя специален сайт :) ) за мазнините се дели на 9 и се получава 70 гр, - това са белт,въгл и мазн, които да приемаш дневно за да поддържаш теглото си
2. В никакъв случай при отслабване не намалявай калориите на 50%
3. Намали приеманите калории с 20% а не с 50% !!!!

21.09.11
14:38

казано от Victoria Nikolaeva на 21.09.11, 14:37:

еми аз си написах данните и то ми излезе :Д

Пробвай пак, защото и аз направих същото ;) Написах твоите данни :)

21.09.11
14:40

Погледни поста ми за РБД и не си играй с някви анонимни сайтове !

21.09.11
14:55

Благодаря ви :) Ще направя опит да се придържам към менюто ;д

21.09.11
15:04

Кое меню-та ние още не сме сметнали колко белтъци,въгл и мазнини са ти нужни ?!?

21.09.11
15:09

казано от Toma Tomov на 21.09.11, 15:04:

Кое меню-та ние още не сме сметнали колко белтъци,въгл и мазнини са ти нужни ?!?

Е, ти пък :D

TO

21.09.11
18:22

На снимката която си сложила изглеждаш повече от страхотно ! Вярно е,че не мога да те видя така както ти се виждаш пред огледалото без дрехи,но това е мнението ми от видяното. 2-3кг ако найстина са 2-3кг не са някаква фрапантна разлика,но ако не си съставиш менюто по-добре ще загубиш мускул,а не мазнините за които се съмнявам,че ги има,но все пак...
И най-важното гледай да се чувстваш добре в тялото си,ако отслабнеш прекалено много може да имаш проблеми и да ти е неприятно,такаче внимавай и ако стане така недей да стискаш зъби само за да си 45кг например.
Успех в целите ти. :)

21.09.11
18:24

Мерсии :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1