Силова след аеробна

12.06.05
12:49

Повечето хора правят кардио след силова трен. А на мен ми е чудно какъв ще е ефекта, ако се прави след аеробна тренировка, силова такава?

И още нещо, как би следвало да се подходи по “захранването”. Как трябва да стане? Нещо такова: 1 час лека аеробна, изяждаш нещо, после 40 минс силова, по 1 мускулна група.

Какво би следвало да се консумира. Аз го виждам така: Яко банани! Или примерно- мляко с мед/повечко така...

Какво ще кажете?  :D

Мерси.

12.06.05
13:16

Според мен т’ва е тъпо,щото като се умориш от аеробната и после правиш силова нема да можеш да вдигаш толкова много,въобще нема да се чувстваш,както трябва.А иначе преди аеробната яко въглехидрати,к’вито и да са нема кой знае к’во значение.Но според мен самата комбинация на става.

12.06.05
13:24

[quote author=“BabaVanga”]Според мен т’ва е тъпо,щото като се умориш от аеробната и после правиш силова нема да можеш да вдигаш толкова много,въобще нема да се чувстваш,както трябва.А иначе преди аеробната яко въглехидрати,к’вито и да са нема кой знае к’во значение.Но според мен самата комбинация на става.

ПРавил съм подобни експерименти и след аеробна съм правил дори по-големи силови постижения. Че е нестадартна комбинацията ми е ясно. Ама ме интересува, как да я направя максимално поносима.
/говоря за запазване и качване на кг/

12.06.05
15:46

Преди аеробната средно- и дълговерижни въглехидрати + протеин който се усвоява бавно - примерно една купа добре напълнена с овес, мляко и мед. И това най-малко 60-90 мин преди трен. След аеробиката около 30г прости въгл. и малко протеин може. А тренировката след това най-добре да е силова, а не културистична, като 40 мин са добро време. След това естествено протеин+прости въгл. Ако вземаш и аминок. 15-20 мин преди аеробиката и си пушка:))

DM

12.06.05
21:07

Това е контрапродуктивно
няма смисъл
освен ако не искаш някакви особени цели да постигнеш

12.06.05
21:52

[quote author=“nSeal”]Преди аеробната средно- и дълговерижни въглехидрати + протеин който се усвоява бавно - примерно една купа добре напълнена с овес, мляко и мед. И това най-малко 60-90 мин преди трен. След аеробиката около 30г прости въгл. и малко протеин може. А тренировката след това най-добре да е силова, а не културистична, като 40 мин са добро време. След това естествено протеин+прости въгл. Ако вземаш и аминок. 15-20 мин преди аеробиката и си пушка:))

Да и аз така ги виждам нещата... Добре, че ме подсети за амоняка.
[quote author=“DJ MADMAN”]Това е контрапродуктивно
няма смисъл
освен ако не искаш някакви особени цели да постигнеш

Че няма да е върло продуктивно, откъм хипертрофия ми я пределно ясно. Но, определено ми се налага да го правя и да, целта ми е особена. :)

Мерси за вниманието.

12.06.05
21:57

Когато се храните през деня мускулите и черният дроб складират гликоген от въглехидратите за в бъдещи натоварвания (най-общо казано). Когато започнеш с аеробика преди силовата си тренировка. Първото нещо което се изразходва като енергия е гликогена, и чак след това започваш да гориш мазнини. Ако след това направиш силова тренировка, тя няма да е толкова ефективна в следствие на изчерпания гликоген. Ако направиш обратното обаче, ще можеш напълно ефективно да тренираш на макс с минимален катаболен ефект, а след това да направиш аеробика, при което няма да е нужно да чакаш гликогена да се изчерпи, а направо ще гориш мазнини.

12.06.05
22:06

[quote author=”Чукундур”]Когато се храните през деня мускулите и черният дроб складират гликоген от въглехидратите за в бъдещи натоварвания (най-общо казано). Когато започнеш с аеробика преди силовата си тренировка. Първото нещо което се изразходва като енергия е гликогена, и чак след това започваш да гориш мазнини. Ако след това направиш силова тренировка, тя няма да е толкова ефективна в следствие на изчерпания гликоген. Ако направиш обратното обаче, ще можеш напълно ефективно да тренираш на макс с минимален катаболен ефект, а след това да направиш аеробика, при което няма да е нужно да чакаш гликогена да се изчерпи, а направо ще гориш мазнини.

Може и така да опитам.

А в такъв случай, какво по-конкретно да направя, че да доставям необходимата енергия, че да не катоболизирам?

Питам, защото мазнините са ми супер нисък процент и като ги няма...

12.06.05
22:16

Аеробиката не се прави само да се горят мазнини. В основен период тя се практикува за подържане на метаболизма на високо ниво.

12.06.05
22:24

[quote author=”Чукундур”]Аеробиката не се прави само да се горят мазнини. В основен период тя се практикува за подържане на метаболизма на високо ниво.

Да де... КАто му четях интервюто на оня юнак - “Фокси” ми направи впечатление, че бая aеробно го раздава.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1