28.05.04
13:56
treniram ot 3 god.73kg.sum.interesuva me moga li samo s hranene i normalen priem na dobavki da kaja 7-8kg.za okolo 3 meseca?ochakvam mneniata i ideite vi i predvaritelno blagodaria :?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 08:38.
28.05.04
14:10
#1
Да качиш 7-8 кг за 3 месеца това го можеш!
Да качиш 7-8 кг мускулна маса за 3 месеца и със стероиди ще ти е трудно!
:D И на мен би ми се искало 7-8кг. чиста маса :)
Аз съм 62кг., качвам много,много бавно а моята цел са 70кг. все пак се надявам въпреки всичко след 1 година да ги постигна.. макар и да не съм съвсем на ясно как точно ще стане.. с какво хранене(?) и какви тренировки(?) :?
Image - в една тема се “опитах” да измъкна някакъв отговор по въпрос който ме вълнува, но май никой непрояви желание да демонстрира по-задълбочени познания по материята 8)
В общи лини въпросът опира до тези 8кг. чиста мускулна маса..
“Как да повиша до мах. степен способността на организмът да усвоява белтъците с цел хипертрофия”.
Имам чувството че каквото и да правя (колко и да се храня) организмът просто изхвърля ненужното му и изобщо не си помисля да се възползва от допълнителната храна.
Тренировките ми започнаха да продължават вече около +2 часа (с цел да станат по-тежки).. Тренирам 3 пъти в седмицата (за да имам достатъчно време за възтановяване). Пия протеин, амино, креатин и л-глутамин...
28.05.04
15:03
#4
Perlsite опитай разделен прием на белтъка от въглехидратите. Друг момент е Trubulus terestris и по-мазната храна. Така ще повишиш нивото на тестостерона и ще образуваш повече мускулен белтък. Калориите като цяло са много важни. От техния баланс зависи дали ще задържиш усвоените АК в тялото. В период на масиране трябва да си минимум на 500 ккал положителен калориен баланс. Ако страдасх от гастроентерологични проблеми, може да опиташ с пробиотици и препарати съдържащи храносмилателни ензими.
[quote author=“Image”]Perlsite опитай разделен прием на белтъка от въглехидратите. Друг момент е Trubulus terestris и по-мазната храна. Така ще повишиш нивото на тестостерона и ще образуваш повече мускулен белтък.
От къде може да се намери този препарат и по-какъв начин да го приемам (по-кое време)? А за мазната храна.. какво предлагаш да включа в менюто (ако не съм го вече направил)?
[quote author=“Image”]Калориите като цяло са много важни. От техния баланс зависи дали ще задържиш усвоените АК в тялото. В период на масиране трябва да си минимум на 500 ккал положителен калориен баланс.
Предполагам отговора на горният въпрос... ще е достатъчен..
[quote author=“Image”]Ако страдасх от гастроентерологични проблеми, може да опиташ с пробиотици и препарати съдържащи храносмилателни ензими.
Напоследък имам сериозни проблеми с храносмилането.. единият вариант е в протеинът на Мусаши, а др. а в Креатина който пия... Като цяло имам доста капризен стомах.
Като стана въпрос за пробиотици.. можеш ли да назовеш примерни препарати.. които са ти попадали? Също така ми е интересно.. как може да се лекува (или профилактира) срещу бактерията “Хеликобактер Пилори”? :?
28.05.04
20:23
#6
“Лактофлор” е фирмата, а препарата се казва “Био+” - това е пробиотика, който ти предлагам да опиташ. Иди на гастроентеролог - той ще те насочи по-павилно.
Билката за която говорех (с активно вещество Tribulus terestris) е известна като Бабини Зъби или Трибузан. Разрови се във старите теми там има доста изписано по темите.
28.05.04
21:12
#7
http://www.lactoflor.com/bg/index.html -staro e infoto vatre,ve4e imat i po novi produkti,polzval sam im prodiet i sam dosta dovolen.v pove4eto 4ujdi saitove za supplements se prodavat probiotici s bifito bakterii ima i ot na6enskoto kiselo mlqko.eto edna statiika za tqh:
“Пробиотици” това са “приятелски” бактерии, които са нормални обитатели на червата и благоприятно повлияват храносмилателните процеси, а имат и доказано положителен здравен ефект. Те потискат развитието на патогенните микроорганизми в червата и по този начин поддържат равновесие, което гарантира нормалната им функция.
В храносмилателния тракт на човек обитават около 400 вида бактерии - “приятелски” и патогенни, като от съотношението между тях зависи и състоянието на тази система. Характерно за пробиотичните бактерии е тяхната изключителна жизнеспособност в стомашно-чревния тракт и високата им преживяемост до крайните отдели на дебелото черво, където те успешно оказват разнообразните си здравни ефекти.
Пробиотични бактерии са млечно-киселите бактерии, които са били използвани от векове за по-дълго запазване и съхраняване на хранителните продукти. Техният изключителен здравен ефект е бил установен от И. Мечников в средата на 19. век, като той пръв е изказал предположението, че дълголетието у някои народи се дължи на редовната консумация на млечни продукти, получени след ферментация с пробиотични култури.
Пробиотичните бактерии, приети с определени храни или под формата на хранителни добавки имат способността да запазят виталността си в стомашно-чревния тракт, като подсилват действието на “добрите” местни бактерии.
За да изпълняват пробиотичен ефект, те трябва да бъдат от групата на нормалните чревни бактерии, достатъчно жизнени, за да оцелеят, резистентни към киселата среда в стомаха и червата, безопасни и безвредни. Най-широко използваните пробиотични бактерии са от групата на лактобацилите и бифидобактериите.
Обикновено пробиотичните култури се добавят към определен хранителен продукт, в който бактериите могат да преживяват, както и да се развиват и размножават. В храносмилателния тракт те не се размножават и приемането им във висока концентрация е залог за тяхното действие. Пробиотични храни са най-често кисело-млечните продукти, някои от зеленчуците, соевите храни и др.
Здравният ефект на пробиотичните храни надминава многократно ефекта на обичайните хранителни продукти. Те имат по-висока биологична стойност от обикновените храни – разграждат се по-лесно в организма, а съдържащите се в тях витамини, минерали и млечната захар се усвояват по-пълноценно. По-доброто усвояване на калция от кисело млечни продукти ги прави предпочитани за поддържане на оптимално костна плътност и отдалечаване на процесите на костна деминерализация. Пробиотиците оказват балансиращ ефект върху чревната екосистема, нарушена от външни фактори. Подпомагат поддържане на чревния баланс, когато той е нарушен вследствие на продължителен прием на антибиотици или лъчетерапия, като осигуряват преобладаване на “приятелските” бактерии. Имат антимикробен ефект и потискат растежа на патогенната чревна микрофлора.
Регулират успешно ритъма на червата, като нормализират транзитното време, стимулират движенията на червата и повлияват благоприятно запека. Пробиотиците оказват положителен ефект при диарии в детската възраст, както и тези предизвикани от стрес или пътувания.
Подобряват локалния чревен имунитет, имат превантивен ефект по отношение на някои видове рак, неутрализират токсичните продуктите получени при процесите на детоксикация в бъбреците и черния дроб.
Пробиотиците оказват антисклеротично действие тъй като имат способността да понижават серумния холестерол.
Приемани редовно, пробиотиците поддържат доброто състояние на стомашно-чревния тракт, което гарантира доброто здраве като цяло. Повечето пробиотици не се “размножават” в червата и за да имат ефект, те трябва да бъдат набавяни ежедневно и в достатъчно количество за поддържане на оптимално чревно равновесие.
По този начин пробиотичните храни успешно биха могли да намалят риска от редица заболявания като тумори, остеопороза, чревни инфекции.
28.05.04
23:14
#8
един приятел си беше купувал “Probiotic Lactoflor Plus” и каза, че подбивало апетита и помагало за храносмилането...
Perlsite s trenirovki ot po 2 chasa i nagore nqma da kachish masa, nai mnogo da se poizchistish i da stanesh relefen i definiran…poveche ot 1chas ne e dobre da stoish v zalata. Otivash , smazvash se s edna intenzivna trenirovka i se pribirash da tupchesh proteina, creatina, glutmina i dextrozata :D Po 3-4 serii na uprajnie po 3-4 uprajniq za muskul, v 8-12 povtoreniq. Ako hraneneto ti e dobro i si pochivash ne moje da ne kachvash. I az predi bqh kato tebe, predi nqkolko godini kato se hvanah da digam ama se poobrazovah, napravi i ti sushtoto! uspeh