30.08.11
04:53
Здравейте,
Започнах да консумирам по около 1кг пилешки гърди на ден. На 4-5 порции. И се чувствам доста добре. Въпросът ми обаче е дали са вредни? Знаем в каква държава живеем. И всеки е готов да направи пари дори за сметка на здравето на хората. Идеята ми е какво мислите за купените пилешки гърди. Дали прекомерната им консумация може да ми докара някой друг здравословен проблем. Експериментирам в момента да приемам по 320-350~ гр протеин на ден комбинирано със силови тренировки. Обаче се колебая какъв да бъде източника на белтък.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 30.08.11 06:05.
30.08.11
08:41
Ако си отглеждах сам кокошки или имах баба и дядо, които да гледат кокошки и свине, сигурно щях да си взимам от тях месо. Въпреки, че и тогава едва ли биха ми смогнали...освен ако нямат бая голяма птицеферма. Та...вредно или не - купувам от магазина. Не съм ги изследвал, но предполагам, че единствения трик, който производителите си позволяват е да ги тъпчат с повечко вода, за да тежат повече.
В прекомерни количества, както холестерола, който съдържат, така и големите количества протеин могат да ти навредят. смяташ да приемаш 350гр. протеин дневно. Случайно да тежиш 90-100кг. и да имаш процент на подкожни мазнини около 10%? Ако да - ок, 300гр. протеин са идеални. Но ако не си 100 килограмово мускулесто добиче, то повече от 200гр. протеин дневно в меню съдържащо въглехидрати и 250гр. в меню лишено от въглехидрати е лоша идея. Претоварват се черния дроб и бъбреците поради излишната урея и амоняк.
А какъв да бъде източникът на протеин - най-добре е да разнообразяваш, а да не караш само на един.
30.08.11
09:13
Абсолютно съм съгласна с Тихомир, даже съм усещала дискомфорта при приемането на твърде много протеин и то месо - ТВЪРДЕ често уриниране (при условие на нисък прием на течности, зима беше), тъмен цвят на урината, тежест и неприятна усещане в долната част на корема. Намалих месото, включих повече източници на протеин като яйца, белтъци, млечни продукти, варива и нещата се оправиха. А също така и повече вода - така бъбреците се “прочистват” от натрупванията, за които Велев спомена.
Водата иди-дойди. Кофтито е, че самия фураж го примесват с ....да кажем хранителни добавки. Освен това пилетата стоят обездвижени. В крайна сметка пилето достига маса 2Х за 37 дни примерно, докато едно свободно движещо се пиле за 60 дни е с маса Х. Разликата във вкуса не е случайна. Аз също ям пиле, но не бих си позволил 1кг/ден. Както каза госпожицата над мен, по-добре разнообразявай - яйца, сирене (селски не са трудни за намиране), риба, телешко, агнешко, заешко.
казано от Тихомир Велев на 30.08.11, 08:41:
Не съм ги изследвал, но предполагам, че единствения трик, който производителите си позволяват е да ги тъпчат с повечко вода, за да тежат повече.
Наистина ли мислиш, че водата е единствения недостатък на пилешкото? :D
А хормоните, антибиотиците, химикалите с които се обработва месото, за да няма кафяво-зелен цвят...не те ли притесняват повече?
Мнението беше редактирано от Margi на 30.08.11 15:57.
30.08.11
16:04
Опитвам се да не мисля за тях. (giggle)
30.08.11
16:09
Някой да има собствена лаборатория в къщи? Не? Така си мислех и аз!
Уж големи хора, а какви теми пускате! Със същия успех можете да коментирате и чистотата на въздуха, водата, прясното мляко и каквото още се сетите. Ако ще обсъждаме нещо - дайте нещо конкретно или чешаме пръсти? Ако е второто, то си има спам тема!
Развиваме и разни дървени философии, като никой от изказващите се няма представа от технологията на производство?
Да чакам ли тема свързана с деленето на атома?
‘’Да чакам ли тема свързана с деленето на атома?’‘
първо малко по - груба физика,електромагнитните индукции миндукции,после взаимодеиствие на електрони закони на кулон и т.н :D
Наблюдения над производствената технология на пилета и фураж в България имам достатъчно за да изразя мнение. В противен случай щях да си мълча като поп. За деленето на атома съм пас, че тая материя ми е слаба още от училище :)
30.08.11
17:27
казано от kermit на 30.08.11, 17:21:
Наблюдения над производствената технология на пилета и фураж в България имам достатъчно за да изразя мнение. В противен случай щях да си мълча като поп. За деленето на атома съм пас, че тая материя ми е слаба още от училище :)
Различава ли се по нещо от телешкото и свинското? Начина на отглеждане? Ползваните фуражни смески? Не? Май е по-добре да не се яде изобщо :D
Свинското не случайно не съм го споменал. За фуража съм съгласен, same shit-different day. Телешкото, агнешкото и заешкото които купувам са от животни които знаят кога изгрява и залязва слънцето. Да де, то и въздуха който дишаме ни убива бавно бавно :D
30.08.11
21:54
Бъдете спокойни всички - в месото има антибиотици, в млечните - консерванти и растителни мазнини, в растителните - пестициди и отровни торове, а ядките и сушените плодове са обработвани безобразно, за да пристигнат при нас в добър вид и да издържат до следваща ледена епоха. Ако ще се храните, все ще поемате “вредни” неща, честито. Хайде по-отгоре гледайте на нещата.
,ами аз съм 115кг, с 24% мазнини... за протеина пия по 4-5 литра вода, че да не натоварвам бъбреците от отделянето на амоняка. И отново казвам, тези грамажи са просто експериментално. Искам да ви кажа, че се чувствам идеално като приемам по 1кг пилешко на 6 порции всяка комбинирана с плод или зеленчук и малко ядки. Истината е, че точно защото съм невеж в това с какво се третират въпросните пилешки продукти, фуража им и изобщо негативите затова и пуснах темата.
Искам да добавя и резултатите... Повишаване в силата има и то значително, мускулите отпочиват по бързо, наблюдавам сваляне на мазнини.
Минусите които съм открил до сега са единствено слабо до умерено главоболие, потърсих в интернет и се оказа, че най вероятно е зареди големото количество амини, които се получават при обмяната на аминокиселините. Ако има други странични ефекти ще споделям, поне като експериментирам да запиша резултати за другите.
01.09.11
01:43
казано от Тихомир Велев на 30.08.11, 08:41:
Ако си отглеждах сам кокошки или имах баба и дядо, които да гледат кокошки и свине, сигурно щях да си взимам от тях месо. Въпреки, че и тогава едва ли биха ми смогнали...освен ако нямат бая голяма птицеферма. Та...вредно или не - купувам от магазина. Не съм ги изследвал, но предполагам, че единствения трик, който производителите си позволяват е да ги тъпчат с повечко вода, за да тежат повече.
В прекомерни количества, както холестерола, който съдържат, така и големите количества протеин могат да ти навредят. смяташ да приемаш 350гр. протеин дневно. Случайно да тежиш 90-100кг. и да имаш процент на подкожни мазнини около 10%? Ако да - ок, 300гр. протеин са идеални. Но ако не си 100 килограмово мускулесто добиче, то повече от 200гр. протеин дневно в меню съдържащо въглехидрати и 250гр. в меню лишено от въглехидрати е лоша идея. Претоварват се черния дроб и бъбреците поради излишната урея и амоняк.
А какъв да бъде източникът на протеин - най-добре е да разнообразяваш, а да не караш само на един.
Добави най-малко храната :D Все пак трябва да им излезне по-евтино..
16.09.11
22:02
казано от head_hunter на 30.08.11, 16:09:
Някой да има собствена лаборатория в къщи? Не? Така си мислех и аз!
Уж големи хора, а какви теми пускате! Със същия успех можете да коментирате и чистотата на въздуха, водата, прясното мляко и каквото още се сетите. Ако ще обсъждаме нещо - дайте нещо конкретно или чешаме пръсти? Ако е второто, то си има спам тема!
Развиваме и разни дървени философии, като никой от изказващите се няма представа от технологията на производство?
Да чакам ли тема свързана с деленето на атома?
Бате, много не прав си :]
Това че нямаме голям избор не променя фактите. А те са че дори преди 20-30 години храната в магазина беше пълна с боклуци, а сега може би не само там, но там със сигурност! Всъщност ако преди е било храна с боклуци, сега са боклуци с може би някакви остатъци от храна, но съвсем не е задължително, може и само боклуци имитиращи храна. Евентуално ако някак имаме уникалния късмет храната да е по-евтина от боклуците, може и да има само от нея, е все пак да не заравяме производствените боклуци, като на пешо ботуша, без да иска стъпил в тестото, няма проблеми, това е високо термична обработка, малко гума голяма работа...
Говоря като човек който няма собствена лаборатория в къщи, но е имал такава вътре в себе си!
Имах доста тежка хранителна алергия като дете. Факт е че от пилето от магазина се обривах, а от домашното нямах проблеми, защо? Всъщност тази алергия ми е дала уникалната възможност да се храня предимно с качествена храна, поне като дете, просто защото беше достатъчно да опитам нещо и организмът ми веднага ми съобщаваше доста убедително, че то е пълен боклук.
За щастие вече нямам тази алергия, нямам я от много отдавна, иначе или щях да умра от глад или от нея, просто защото съм си позволил да хапна каквото и да е, поне аз не виждам нищо наистина здравословно в магазина, ти виждаш ли?
Ами попринцип не са безопасни за консумация,ама то в днешно време и да пресичаш улицата е опасно...
18.09.11
04:50
Който иска да пресича безопасно, търси подлез. А който иска да се храни здравословно какво да прави?
21.09.11
15:48
А аз мисля че трябва да ти пука и щом спазваш хранителен режим значи вече ти пука?
Ти се притеснявай и за най - малките неща в ежедневието ти,щом ти се занимава : )
на мен мие през к**а
21.09.11
20:30
Нормално да е така, когато си на 16 :]