Малко ходене след фитнес?

12.06.05
10:16

Здравейте.Искам да ви попитам има ли ефект от малко ходене бързичко пеша след фитнес.Гледам доста хора тренират кардио след фитнеса , а аз имам възможност да ходя пеша около 10 мин , за да си хвана рейсчето за вкъщи 2 спирки по-надолу.Въпросът ми е ще има ли смисъл? Дали ще даде някакъв положителен резултат или няма смисъл да си губя времето

12.06.05
10:48

Ми, ако тичаш до там с малко по-бързо темпо може да има смисъл :)

BO

12.06.05
11:24

ако задържаш пулса си в границите на аеробното натоварване има смисъл, защото след тренировката с тежести, гликогена е изчерпан и има добри условия за горене на мазнините. Аз след упражненията с тежести (когато съм в залата) ходя на пътеката (бързо - 7км/час) и поддържам пулса в съответните граници за около 10 мин. Тичане с бързо темпо може да качи твърде много пулса ти и да излезеш от аеробен режим, при което полза много няма да има  :wink:

12.06.05
11:50

Според мен каквито и да е действия, предизвикващи ускорено дишане в градски условия/споменаваш разни автобуси.../ си е доста кофти работа...

Един вид- “Дай да се надишам с “пръдни” след трен.”

Иначе такова ходене ще е полезно... ама само иначе...

12.06.05
12:50

[quote author=“tpd”]Според мен каквито и да е действия, предизвикващи ускорено дишане в градски условия/споменаваш разни автобуси.../ си е доста кофти работа...

Един вид- “Дай да се надишам с “пръдни” след трен.”

Иначе такова ходене ще е полезно... ама само иначе...

Неизбежно е! Освен ако не си ходя по улиците с противогаз.Аз така или иначе си го дишам това...
Това за поддържане на пулса е добре , но като не мога да си го меря? А и не знам какъв трябва да е и нямам с какво да го измеря...  :roll:

12.06.05
13:07

[quote author=“mmaxx”]
Неизбежно е! Освен ако не си ходя по улиците с противогаз.Аз така или иначе си го дишам това...

Да де, но идеята ми е, че като бягаш или ходиш бързо, дишаш повече/гориш кислород/ и ще се надивашш с пъти повече с лайната по улиците... На твое място не бих го правил.

Ако искаш кардио илизай в нетрен. ден и се занимавай на чист въздух, по-добре...

12.06.05
16:40

Според мен идеята е доста добра. И аз обмислям такива варианти. Ходенето пеш ще гори мазнинки, а ако не е мн интензивно няма да гори мускулната ти маса. Давай смело!

12.06.05
17:51

Дам идеята е добра. Аз като  бях в Бг си ходех 20 мин до фитнеса и после обратно със бързо темпо. Хем загряваш преди трен, хем правиш малко кардио след, а и разпускаш.

13.06.05
13:21

Според мен е екстра, само че ако направиш курса няколко пъти :D
Е, и 10-те минути ще са само от ползва..

15.06.05
17:57

И аз ходя след тренировка по 10-15 минути. Според мене е добре - да се раздвижи кръвта, да се успокои организма...пък и докато съм стигнал до нас съм вече страшно гладен. :wink:

KA

15.06.05
22:22

Едно въпрос4е....колко трябва да ми е пулса за да съм в такава граница че да горя само мазнини без мускули......

16.06.05
12:12

не ходе не 2 пати  в седмицата крос с еднакво темпо.пробваи и кажи аз казвам че има ефект.
:twisted:

16.06.05
12:20

[quote author=“ivan88_a”]не ходе не 2 пати  в седмицата крос с еднакво темпо.пробваи и кажи аз казвам че има ефект.
:twisted:

Офф:
Иван, без коментар върху правописа ти, слагай поне по 1 точка когато ти завършва изречението или се върни в 3-4 клас, за да не бодеш очи с такива спамове. Нищо не ти се разбира, нито от въпросите, които постоянно задаваш един след друг, нито от безполезните ти мнения.

16.06.05
13:57

[quote author=“kakvo_stana…”]Едно въпрос4е....колко трябва да ми е пулса за да съм в такава граница че да горя само мазнини без мускули......

Ами общоприетото е 220 минус годините е МПС 65-70% от нея

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1