Проблем с прасеца

21.09.11
19:30

Здравейте, аз съм на 14 и от 2 3 месеца сериозно тренирам. Обаче, тук влиза един проблем. Имам Вродено еквиноварусно ходило на десния крак. Това е болест, при която ходилото се изкривява по време на бременността. Имам 11 операций на десният крак и ходилото ми не е криво, и по същият начин, како бях чел една тема в този форум, оперираният ми крак има неразвит прасец. Да, но проблема е, че той изобщо не расте. Седи само като кост и кожа, а на другият ми крак прасеца ми е добре. По този повод не мога да практикувам бойни изкуства и тн... Та, въпроса ми е може ли чрез операция да се оправи прасеца и да продължи да расте нормално, и също така бих искал да дадете някакви упражнения за прасец, чрез които да се опирам да го развия.

лекарите които са те оперирали(или други) е трябвало след последната операция да заключат какъв е резултата от интервенцията. дали имаш пълна функция, дали всички нерви сати здрави, дали всички съдове са наред, дали има усложнения. същите хора ще кажат дали можеш да тренираш.

21.09.11
22:10

При мен е абсолютно същото с прасеца, само дето мен ми е спрял растежа щото тъпите доктори са ме стиснали по-силно и ми се е изместила кост :@ И късно са видели да я наместят и сега разликата е около 10 см в прасците.

21.09.11
22:58

Един мой фр така, го оперираха от скъсан минискус и след операцията, прасеца направо му беше изчезнал на оперирания крак....

Мнението беше редактирано от Юли на 21.09.11 22:58.

21.09.11
23:37

казано от ts.vassilev на 21.09.11, 20:14:

лекарите които са те оперирали(или други) е трябвало след последната операция да заключат какъв е резултата от интервенцията. дали имаш пълна функция, дали всички нерви сати здрави, дали всички съдове са наред, дали има усложнения. същите хора ще кажат дали можеш да тренираш.

Това не вярвам да ме спре да тренирам, защото обожавам да го правя. Колкото до лекарите, не мисля да вярвам на тези в България, поради причини, които всеки българин знае, а ето за отрицателно време се намират още случаи на лекарски грешки както каза dorianyates Borisov . Дали може чрез операция по някакъв начин да се остави мускула свободно да расте?

22.09.11
15:23

И понеже не вярваш на лекарите, смяташ че някой в този форум ще ти отговори по-добре за операцията? И после някой в залата може и да те оперира, направо. На лежанката. Намери добър специалист и се консултирай. Повярвай ми, има много такива.

22.09.11
19:25

казано от Anthony на 22.09.11, 15:23:

И понеже не вярваш на лекарите, смяташ че някой в този форум ще ти отговори по-добре за операцията? И после някой в залата може и да те оперира, направо. На лежанката. Намери добър специалист и се консултирай. Повярвай ми, има много такива.

Не си ме разбрал. Не вярвам на тези в България ;)

Противно на очакваното,нашите лекари са едни от най-добрите и най-ценени в световен мащаб.За много неща,които си чувал по телевизията,не предполагаш изобщо,че са открити от наши лекари-учени.А да не говорим за колко интервенции има,които са приложени за пръв път от наши кадри.Да не ти изброявам пък колко родни хирурзи обучават американските си колеги как се оперира,и то не къде да е,а в най-добрите университетски болници като Джон Хопкинс и т.н.Продължавай да не вярваш.

23.09.11
20:13

казано от Георги Димитров на 23.09.11, 12:22:

Да не ти изброявам пък колко родни хирурзи обучават американските си колеги как се оперира,и то не къде да е,а в най-добрите университетски болници като Джон Хопкинс и т.н.Продължавай да не вярваш.

Мооооля? Нещо си сънувал нощес? Или преди лягане чете книжка с басни? Наскоро един мъж,едър и здрав остана без ръка след ненужна според самите лекари снгиография.Тя че е била ненужна хубаво.Сърцето му се оказва напълно здраво. Обаче за пръв път чувам,че от ангиография човек може да остане без ръка и това е уникално изобретение на беге лекарите в световната медицина. Спомням си че едно малко момиче умря от операция на сливиците,която също не е била спешна и наложителна. Парадоксите на българската медицина. По принцип успешна операция след която детето умира от кръвоизлив. ЗАЩОТО ЛЕКАРИТЕ НИ СА ТОЛКОВА МЪРЛЯВИ,ЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА НЯМА НАКЪДЕ! Това ако го научат западните им колеги.ще замразят всякакви контакти с беге кколегите. Цяла седмица това дете гълта и плюе кръв и няма достатъчно КОМПЕТЕНТЕН лекар да спре банален кръвоизлив и спаси живота на детето. За какво говорим тогава? Какв и са тия хвалипръцковщини? Най-великите! Един куп жени починаха при раждане. без никакви причини. В България медицината и болниците са опасни за вашето здраве.

Щом прехвалените нашенци обучават чак американците (бреееей!) се чудя какво търси у нас летящата очна болница “Орбис”. Колкото до американците и тяхната медицина,написах в Уикипедия биографията на професор Кристиан Барнард.Извършил първата в света трансплантация на човешко сърце. Можеш да я прочетеш и да видиш къде е специализирал световноизвестният хирург.

По принцип когато нещо ти е неясно,най-добре е да не коментираш.Няма 100%-ова гаранция за благополучен изход от дадена интервенция,или поне в медицината не съществува такава гаранция,още повече при хирурзите.Такива случаи като гореизброените има навсякъде по света,просто няма от къде да научиш за тях,което е съвсем естествено.В момента в България има над 20 хирурга,поне за които аз се сещам,които всеки месец изнасят лекции в американски университетски болници,в Южна Корея и по цял свят.Някой от тях имат много нововъведения в областта на хирургията,най-вече в онкохирургията.Първата в Европа сърдечна трансплантация е извършена от наш лекар.За пръв път в света наш екип приложи метод за изключването на черния дроб от кръвообращението при операция за отстраняване на тумор от него,съвместно с радиотермоаблация.Това е само една малка част от нещата,които сме приложили за пръв път в световен мащаб.Не смятам да ти обяснявам 10-11 години следване в 5 изречения,но щом си компетентен и даваш такива заключения,явно си запознат с нещата и си корифея на българската медицина.

23.09.11
21:25

казано от Георги Димитров на 23.09.11, 20:50:

По принцип когато нещо ти е неясно,най-добре е да не коментираш.Няма 100%-ова гаранция за благополучен изход от дадена интервенция,или поне в медицината не съществува такава гаранция,още повече при хирурзите.Такива случаи като гореизброените има навсякъде по света,просто няма от къде да научиш за тях,което е съвсем естествено.В момента в България има над 20 хирурга,поне за които аз се сещам,които всеки месец изнасят лекции в американски университетски болници,в Южна Корея и по цял свят.Някой от тях имат много нововъведения в областта на хирургията,най-вече в онкохирургията.Първата в Европа сърдечна трансплантация е извършена от наш лекар.За пръв път в света наш екип приложи метод за изключването на черния дроб от кръвообращението при операция за отстраняване на тумор от него,съвместно с радиотермоаблация.Това е само една малка част от нещата,които сме приложили за пръв път в световен мащаб.Не смятам да ти обяснявам 10-11 години следване в 5 изречения,но щом си компетентен и даваш такива заключения,явно си запознат с нещата и си корифея на българската медицина.

Аз съм много наясно какво става. И няколко милиона в тая страна са наясно. Ще коментирам защото съм гражданин на тая република,избирател и данъкоплатец. И в качеството си на такъв имам правото и пълното основание да коментирам и искам обяснение за някои неща,които стават у нас. А ти кой си,че ще решаваш какво мога и какво не мога да коментирам? Младежо,закъснял си с 20 години!
А колкото до състоянието на нашето здравеопазване,то е обществена,публична тайна. И тук не става въпрос за материалната база,а за лечението и отношението към пациента. Което е всякакво,само не и цивилизовано и европейско. Айде стига с тоя гьонсуратлък. Не ми говори какво става по света. Тия грешки тук са толкова елементарни и груби,че думи нямам.  Не можеш ти да ми сравняваш сложната операция по разделянето на сиамските близнаци в лондонска клиника,показано по Битиви с операцията на момичето у нас. И да кажеш,ако сиамците бяха умрели “Ето на! И там става така!”
Коя е тая първа сърдечна трансплантация в Европа? Имаш предвид извършената от Чирков през 1986 година ли? Смяташ,че тя е първата? Хм. Дори и Чирков е специализирал в Америка,чиито лекари ние “учим” на хирургия. В едно мнение надрънка толкова глупости,че здраве му кажи. Колко от известните американски хирурзи са заявили,че българи са ги научили на хирургия? Може би научния обмен го смяташ като обучение на свръхмодерни методи и техники на американците от наша страна? Защо ли всички като закъсат,бягат в Израел,Америка и Франция?

Изобщо нямам желание да водя дискусии по тоя въпрос. Нещо което не работи,аз няма как да го хваля и да кажа обратното. На черното не мога да кажа бяло. Оправете си бакиите,да кажа “браво! евала!” При сегашното положение е абсолютно невъзможно. Да го направя.

Виж сега,точно затова не обичам да споря с велики данъкоплатци като теб.Не обичам да споря с гугъл,а с човек с познания в същата материя,иначе е безпредметно.Не е коректно да пишеш на малки имена хора,които са дали на медицината в световен мащаб толкова много.Тук разликата е,че ти си чувал за тях и си ги виждал по телевизията,в случая за проф. Чирков,а аз го познавам.И да хм-каш,и да не,това е положението.Факт е обаче,че в най-престижните световни университетски болници се изнасят лекции от наши лекари,които са почетни членове на американската колегия на хирурзите,дали са знания на много от техните кадри,както и са приложили за пръв път редица хирургични манипулации,за които спокойно можеш да прочетеш,стига да имаш познания по английски език.А иначе съвсем спокойно мога да ти предложа да отидеш в която и да е западноевропейска държава и да опиташ да си издействаш преглед,с радост ще чакам отзивите ти.

23.09.11
22:52

казано от Георги Димитров на 23.09.11, 21:53:

Виж сега,точно затова не обичам да споря с велики данъкоплатци като теб.....,а с човек с познания в същата материя,иначе е безпредметно.Не е коректно да пишеш на малки имена хора,които са дали на медицината в световен мащаб толкова много....И да хм-каш,и да не,това е положението.Факт е обаче,че в най-престижните световни университетски болници се изнасят лекции от наши лекари,които са почетни членове на американската колегия на хирурзите,дали са знания на много от техните кадри,както и са приложили за пръв път редица хирургични манипулации,за които спокойно можеш да прочетеш,стига да имаш познания по английски език.А иначе съвсем спокойно мога да ти предложа да отидеш в която и да е западноевропейска държава и да опиташ да си издействаш преглед,с радост ще чакам отзивите ти.

Да. Не бива да спориш с данъкоплатците. Те са не само велики,ами и превелики. Те ти наливат заплатата в джоба. Ти нито си банкер,нито фабрикант нещо да произвеждаш и носиш национален доход,не си фермер,бизнесмен или търговец. Тъй че тая твоя подигравка с данъкоплатците(фактически с голяма част от хората в тоя форум) е доста неуместна. Няма как да прецениш какво знам и какво не знам. И какви познания имам в същата материя. И освен това тоя проблем засяга обществото,тъй че дори един тинейджър на 14 години без никакви медицински познания има правото да се изкаже по въпроси които засягат него и семейството му.
Непогрешими хора и професии няма,безгрешен е само папата в Рим. Тъй че мога да изкажа мнението си по всички проблеми в тая държава. Ако не искаш да има мнения и критики,в Куба и Северна Корея няма такива. Слава богу живеем в демократична страна и не съм длъжен да се съобразявам,харесва ли ти това което пиша или не. Единствено ме интерсуват фактите и истината за положението на нещата у нас. Което не е розово.

За какви малки имена пишеш,че аз пиша? Хайде сега да се поизпитаме малко по граматика и БЕЛ. Чирков ли е малкото име на Чирков? Ако Чирков е малкото име,тогава как е презимето и фамилното име на професора? Ти четеш ли внимателно това което пиша? Или си на принципа “чукча писател,не читател”. Да,познаваш професора. Аз съм го гледал на екрана заедно с реципиента,малкия Иван. Първият трнсплантиран в беге. Момчето почина след около година от реакция на отхвърляне на присадения орган. Ето тук можеш с основание да кажеш,че това се случва и на запад. Ама не да ми сравняваш тежките операции и починалите там с глупостите вършени тук и мърлявщината у нас.
Смятам,че ще те разочаровам. Чирков извърши първата трансплантация у нас в 1986г. Но едва ли е първата в Европа. Дадох ти биографията на Кристиан Барнард,която написах по материали от английски,немски и други езици. Първата операция е в 1967г,а след това са направени поне стотина в света. Няма как в Англия и Франция да не е извършена нито една през тези 20 години.Тъй че спри с  басните.  Дай да видим кои са тия наши “светила” на хирургията,които дават акъл на американци и французи как се прави медицина. Че аз не съм ги чувал нещо.

Няма и да ги чуеш, докато не ти се наложи.Отново ти казвам,спри да четеш и да се ровиш в гугъл за неща,които не са ти ясни,безпредметно е.

24.09.11
00:15

Господине,Димитров! В цивилизованите страни има едно нещо,което се нарича “конфликт на интереси”. И което в белите държави се декларира предварително. Когато се опитваш да ни убедиш,че беге медиците са богове с ангелски крила и души,първо трябваше да започнеш с това,че родителите ти са лекари и ти си завършил медицина преди известно време. И нещата щяха да се изяснят. Момчето изказва някои свои опасения. Ти оспорваш съмненията му. Фактически искаш да кажеш “Аз съм велик! Аз съм най-великият!” И също ако си активист от лекарския профсъюз,беше етично и морално да го обявиш. Защото се държиш точно като профсъюзен бос. Много бих искал беге медиците да не забравят,че са беге и се самоизолират като една затворена каста.Или още повече да станат като мафия или еничари. Това твърдение,че всичко в нас е идеално и сме уникални,самото твърдение ме кара вече да застана нащрек.

Да. Разбрах,че лекарите ни са най-великите(тоест ти си най-великия,нали?) Някои неща така и не разбрах. Имаш регистрация от 11 декември 2010 г и само 29 мнения.От тях 3-4 в тая тема. И нито едно свързано с фитнеса. Няма твои снимки. Няма твои мерки. Няма твой дневник. Няма нито един твой коментар от който да се подразбира,че се интерсуваш от фитнес и бодибилдинг. Писал си преди 8 месеца,последно преди 3 месеца и сега от 7-10 дни насам отново. Пациенти ли си търсиш тук,що ли?  Може би си сбъркал бибитайма с медицинските форуми? Но както и да е. Всеки е свободен да пише където иска.

Аз ако разчитах на Гугъла,по-добре хич да не се мяркам тук. Не те виждам какъв лекар ще ми ставаш с тоя Гугъл,преди да си прочел един вагон книги от твоята област. Аааах,ах,ах.

25.09.11
13:29

То от тема, това се превърна във висш спор... Не знам дали български лекари преподават в Америка, но на мен каква ми е файдата, че преподават в Америка. Да не би да дойдат до българия за една бърза операция и да се върнат?? Още повече, мога да ти разкажа, че при първата ми операция (на около 1 година или нещо такова) са дали напълно грешна информация на майка ми, изплашила я до такава степен, че едва не изпаднала в някакъв шок или нещо такова, и още безброй пъти и други гафове, така, че не виждам как нашите лекари са най-добри и как изобщо е възможно да се нарекат такива...

Виж сега,сам знаеш,че не може всеки един лекар да бъде добър,това го няма никъде по света.Лошото е,че се говори без да се знае.Ти нямаш поглед върху лекарите в световен мащаб и не знаеш какво е положението в другите страни.Абсолютно навсякъде има добри и не дотам добри лекари,да не мислиш,че като си в Италия или Франция това е синоним на професионализъм ? В голяма грешка си.Навсякъде по света има лекарски грешки и са част от черната статистика.Просто вие имате поглед само върху нашите медици и затова само тях плюете,но уви,в чужбина има далеч по фрапиращи случаи.

25.09.11
22:24

казано от Георги Димитров на 25.09.11, 15:51:

да не мислиш,че като си в Италия или Франция това е синоним на професионализъм ? В голяма грешка си.Навсякъде по света има лекарски грешки и са част от черната статистика.Просто вие имате поглед само върху нашите медици и затова само тях плюете,но уви,в чужбина има далеч по фрапиращи случаи.

Например съвсем нормално е и в реда на нещата да бъдеш български гинеколог. Да влезеш в родилната зала кьоркютюк пиян и да израждаш бременни жени. При което едно от бебетата да се роди мъртво,защото ти си имал някои малки проблеми със спазването на равновесието и лееееко двойно виждане на предметите,присъщо на употребяващите етанол. Но такава е световната практика,да се влиза в болницата след лека дегустация,нали? Нищо особено не се е случило. В цяла Европа и Америка е тъй.

Ми не,там практика е да въвеждаш фиброгастроскоп в трахеята и да се задушиш докато лекаря се чуди защо не ти вижда стомаха.Или да ти отстранят ляв тестис при наложителен десен за отстраняване.Такива ти ми работи правят в Америка,нищо особено.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1