Необходимо време за възстановяване на мускулните групи?

Колко време е необходим на един мускул за да се възстанови напълно или зависи от мускулната група ? Напримерно за краката колко време е необходимо? те са най-голямата мускулна група и за тях се правят много упражнения и големи тежести ..

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 21.09.11 23:22.

21.09.11
23:27

Много е относително..Попринцип малките групи се възстановяват по-бързо.

21.09.11
23:28

Божка :D. То си зависи от човека, начинът му на трениране, работните тежести, храненето му, опитът, структурата. Всичко е индивидуално. Тренирай ги и усети кога ще се възстановят.

CL

22.09.11
00:17

3-4 дни

Толкова някъде.

22.09.11
12:15

Ми по 2-3-4 дни ! Зависи по колко спиш и колко протеин приемаш :) Ако спиш по 10 часа може и за 1 ден да се възстановиш (зависи от тренировката тогата де)

При добро хранене и трениране мисля, че 72 часа са напълно достатъчни за възстанвяване на големите мускулни групи а за малките 24-48часа :) аз дори рядко имам треска на малките мускули... бързо се възстановяват особенно като не ги претренираш :D

22.09.11
17:12

Доказано е че мускула започва да расте от три до пет дни след тренировка , но като цяло съм съгласен с мнението на martinski :)

Поздрави !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1