Шантаво фитнес оборудване

22.09.11
00:55

Вчера докато си седях на една маса, разговора се отплесна в посока кви глупости продават в ТелеШоп свързани с фитнес; след това стигнахме и до най-странните джаджи, които сме виждали. Докато си изпием дажбите, списъка взе че набъбна - вибриращи колани за отслабване, електроди за мускулна стимулация и т.н.. Направо се учудих колко странни неща произвеждат в днешно време. Вижте тези, на които се смяхме най-много.

1. The Shake Weight - личен фаворит. Тоя, който го е изобретил, сигурно си няма грам мръсно под-съзнание.

2. iGallop
Поредният уред, който е правен само за да даде повод на оскъдно облечени мацки да се потят пред публика.

3. The treadwall
Ако сте гледали ‘Катерачът’ и сте се надъхали, но килограмите са в повече....

4. Home Surfing Machine
Ако човек го е страх от водата...даже и от басейнче няма нужда

5. Телефон-дъмбел
Вероятно е японско. Тия нямат спиране.
цък
Има и друга версия - дъмбел-будилник

6. Range of Motion Machine
Супер изчанчено. Въпроси от рода на ‘как’ и ‘защо’ даже нямат смисъл. И струва USD 1500.

7. The Power Plate
Има го и в по-малки, но пак еднакво безполезни варианти. Странното е, че съм го виждал лично в родни зали.

8. The Entertrainer
Супер странна джаджа - връзва се за телевизора или уредбата и се настройва на даден сърдечен ритъм, като падне под определена граница и ти изключва звука.
цък

9. за завършек - малко кадри от таз-годишното изложение на IHRSA

22.09.11
01:46

Тоя пича от второто клипче съм сигурен, че цял живот с тая чекия тренира за да изглежда така!

Ха-ха-ха! Клиповете са уникални. Особено №1 - самоучител по.... :D

Ето няколко “фитнес” уреда, които винаги са предизвиквали неистов смях след като ги видя!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.09.11 08:52.

на последното клипче на Solomon Kane, първото упражнение се правеше в нашата зала - на кростренажора стъпваш с левия крак на дясната степенка,  правиш един оборот и почваш да ги сменяш. когато човек си няма работа се забавлява с най-различни неща.
втората джаджа ако правилно съм разбрал е регулируема пудовка, която ти позволява да ползваш комплекта си дъмбели. найс.
следващите две наподобяват уреди от кабинетите за рехабилитация, а ластика(или колан) който те дърпа назад докато тичаш на място е нещо което едно време ползвахме за кардио.

Отностно първия уред представен от Саломон - за напреднали дами няма ли по-сложно изпълнение... примерно уреда да пръска и така да развият ловкост като отбягват струята която е насочена към лицето им... или това може да се окаже нож с две остриета, защото все по-малко дами ще разберат смисъла на струята и ще се опитат да я избягват а не да си отварят устата :D
Остностно втория уред - мисля, че е непреложим в България... ако някоя от дамите желае да тренира така но няма нужните средства може да язди мен... мисля, че съм добра алтернатива а и не само аз... по тея ширини какви бикове има (muscle)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.09.11 10:30.

22.09.11
10:36

Пълни дивотии...когато бях малко лапе, много се бях впечатлил от тея колани с токови импулси за “six pack” :D и си казвах, че като почна да работя ще си закупя един такъв. После почнах с кардио и преси и съвсем заравих :D А всички тези вибриращи джаджи...не ми е ясно, но има едно нещо наречено “вибрационна болест”...хич не са безобидни според мен.

22.09.11
11:20

Аз лично много се забавлявам с тази реклама.Не ми се вярва да има нещо вярно,като знам друите продукти от този тип.
Може да чуете за чудестата,които правят тези обувки на 3:04.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 22.09.11 11:23.

22.09.11
14:30

^ “Боса по асфалта вървя си...”

Според мен всичко от горе изброените “уреди” е пълна глупост.
На първо място по тъпотия поставям Shake Weight и уреда за яздене.

За Power Plate не знам какво да мисля, познавам много хора, които хвалят уреда и са доволни. Аз лично не съм го използвала и нямам впечатление.

Голяма глупост са и уредите от сорта на Instant Abs или Ab Swing.

А, най-доброто за плочки със сигурност е това:

казано от wazaw wazawow на 22.09.11, 10:36:

Пълни дивотии...когато бях малко лапе, много се бях впечатлил от тея колани с токови импулси за “six pack” :D и си казвах, че като почна да работя ще си закупя един такъв.

аз в момента експериментирам с една такава машинка - 30лв от китайския магазин с 8 програми. доста е силна и я ползвам на различни места :)

22.09.11
16:53

казано от ts.vassilev на 22.09.11, 16:17:

аз в момента експериментирам с една такава машинка - 30лв от китайския магазин с 8 програми. доста е силна и я ползвам на различни места :)

Ти по принцип експериментираш със странни неща...дали от изследователски дух или като проява на чувството ти за хумор... Върху себе си ли я ползваш или върху доверчиви пациенти?

върху себе си. не съм уверен че е много безопасна :)

23.09.11
13:13

казано от ts.vassilev на 22.09.11, 16:17:

казано от wazaw wazawow на 22.09.11, 10:36:

Пълни дивотии...когато бях малко лапе, много се бях впечатлил от тея колани с токови импулси за “six pack” :D и си казвах, че като почна да работя ще си закупя един такъв.

Аз доколкото знам, подобни машинки ги ползват напълно парализирани за да си стимулират мускулите с цел да не атрофират, не доумявам какъв ефект ще имат върху трениращ мъж

изпуснал си физиотерапията втория семестър. Чарли Франсис(треньора на Бен Джонсън) и Мел Сиф(автор на “Supertraining) говорят за ползите на спортуващите от такива процедури.

24.09.11
21:20

Ето и моето предложение, което ми се струва, че ще е в пъти по-ефикасно —>цък

<--

Мнението беше редактирано от x_3_mar на 24.09.11 21:21.

25.09.11
16:03

Ново откритие, което направих току-що.
Дъмбел-бутилка.

Иначе, това с мотиката цепи мрака. :D

Като по-малка имах такъв колан за плочки и ме хвана ток:)

25.09.11
16:52

казано от x_3_mar на 24.09.11, 21:20:

Ето и моето предложение, което ми се струва, че ще е в пъти по-ефикасно —>цък

<--

А, да си додем на думата! Ай тука е истината!! Стига вече с разни безсмислени движения, имитиращи че правим нещо!
:D :D :D
ех, бе хора...успяхте да ме разсмеете доста, в един момент когато хич не ми е до смях..
Благодарско преди всичко на автора на темата, че ни направи част от тая веселба :D

25.09.11
16:53

Последните две предложения, всъщност са за доста не-шантави уреди.
И мотиката и дъмбел-бутилката са си абсолютно приложими в спорта и не само. :)

13.10.11
12:02

13.10.11
13:56

@Solomon Kane - специален поздрав!
http://mnogozle.com/video9189_xitoviq-fitnes-ured-shake-weight.html

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.10.11 13:57.

05.07.14
16:25

Опаа за Power Plate-a много си се объркал пич.Пробвал ли си някога истински Power Plate?Не случайно,както и в клипчето са споменати професионални спортисти и разни знаменитости,го използват.И на мен като ми разказваха за него смеех,но като ми направиха една тренировка ..... се изпълних с уважение към уреда.Ако някой се интересува мога да му препоръчам едно с студио с истински Power Plate и добър инсруктор.Голяма работа е!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1