протеин ц/у амино

12.06.05
18:39

сравнявах стойностите на 2 та продукта(пюър уей про и амино уей) на нутрим и какво излезе в 50 грама белтък от протеина има 10 пъти повече аминокиселини отколкото в 3 хапа амино уей(на ден се пият по 6 хапа)
има ли смисъл тогава от тея аминокиселини?

NK

12.06.05
20:36

В готовите хапове тия аминокиселини са с “надробена” молекула която се усвоява много по-лесно. Практически резултата от храносмилането на протеина са тия аминокиселини, които с хаповете взимаш готови “надробени” и ги усвояваш повече и по-добре.

Поправете ме ако греша.

WO

12.06.05
20:39

не грешиш 8)

12.06.05
20:40

да де ма дозата от протеина кат се раздробят е бая по-голяма от тая на аминото
говоря за препоръчителни от фирмата дози и затва ми е чудна работата понеже искам да изчисля колко грама белтък си набавям от аминото

12.06.05
20:46

Бая по-голяма е но е нужно време за да се разгради протеина до АК, пак казвам не може да сравняваш 2те неща. Аз след трен вземам 11 гр аминокиселини и 50 грама протеин. Има смисъл и от двете :)

VA

12.06.05
22:37

[quote author=“kaloiancho”]Бая по-голяма е но е нужно време за да се разгради протеина до АК, пак казвам не може да сравняваш 2те неща. Аз след трен вземам 11 гр аминокиселини и 50 грама протеин. Има смисъл и от двете :)

Много верно!По принцип  двата продукта имат различен спектър на действие. Погрешно е да се изчисляват количествените съотношения м/у протеиновият концентрат и раздробените аминокиселини.Макар полипептидните вериги (верига нискомолекулни съединения - АК)  в концентратите да не са толкова дълги ,те изискват определено време да бъдат лизирани от ензимите пепсин и трипсин.Едва тогава те са разградени до мономерите си-АК и могат да бъдат всмукани в тънките черва.Това изисква време,а потрошените белтъци актин и миозин в скелетните ни мускули след поредната жестока тренировка ...нямат това време.Тук е мястото на аминокиселините,които се абсорбират веднага(особено ако са предварително стрити на прах),пренасят се до тъканите чрез кръвта и накланят азотния баланс в мускулите в положителна посока.С други думи възстановяват нанесените травми на мускулните белтъци и така проявяват антикатаболното си действие.За да ни “пораснат мускулите” обаче е нужно клетки в тях да се делят ( т.н митоза).За да се случи това многоядрената,напречнонабраздена клетка(мускулното влакно) трябва да си набави необходимите градивни елементи-АК от 30 грама протеин,който сме изгълтали след тренировка :)
Надявам се да съм помогнал!

12.06.05
23:42

значи ми препоръчвате да вземам към ак и 30 грама притеин(белтък) за след тренировка

16.06.05
22:47

Ако ставаше само с протеин нямаше всеки да казва че бб е скъп спорт.
На месец си трябват към 1000лв за 100% суплементиране..то са 2-3 вида протеин, глутамини, креатини, амино, акрв, антиоксиданти, витамини, билки, фет бърнари....и каво ли още не....звучи брутално ама е тъй - всичките тези неща се допълват и има полза от тях :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1