Дневник на Елайза Дей

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.09.11
11:10

Здравейте! Дълго време се колебаех дали да започна да си водя дневник, но в момента се чувствам достатъчно уверена в храненето и мотивацията си, за да го направя.
На 18 (без две седмици) години съм, висока 168, в момента тежа 57кг. Започнах да се интересувам от здравослоно хранене и здравословен начин на живот преди около 4 години. Чела съм какво ли не относно какви ли не режими на хранене. Признавам си, не съм спортистка, никак даже (blush). Харесват ми занимания като йога, пилатес, бели денсинг. Тренирам само вкъщи, въпреки, че имаше няколко периода, в които доста сериозно се бях заела с джогинг в парка :).
Не се определям като дебела и се чувствам добре в кожата си, но знам, че винаги може и по-добре. Предстои ми бал през май месец и искам да изглеждам перфектно тогава. Глупаво е да казвам, че искам да сваля примерно 5кг, но да кажем, че това е целта ми.
Тренрам основно за тонус и настроение. От днес възобнових йога упражненията и смятам всяка сутрин денят ми да започва с тях.
Относно храненето. От две седмици спазвам много стриктно 90дневната диета. Мисля, че ми се отразява много добре, защото се и чувствам така. Най-важното е, че успях да озаптя невероятната си лакомия и това считам за най-голямо постижение. Диетата представлява разделно хранене - белтъчен ден, ден на варива (нишесте, скорбяла), въглехидратен ден (брашнени храни, бързи захари) и плодов ден. След края на диетата, на 30 ноември, смятам да продължа със смесено хранене като следвам препоръката да закусвам само плодове (до 12ч).

Днес съм само на плодове и от утре ще започна да се отчитам за храненето :)

14.09.11
11:13

Е чела си за храната, ама явно не където трябва : )
Един съвет- виж как се хранят девойките тука, а също не е лошо да погледнеш статиите в изданието ;)

ПП Добре дошла и успех!

14.09.11
11:19

Благодаря за съветите! Предположих, че относно диетата, която следвам няма да има много положителни мнения. Чела съм някои дневници тук и доста от статиите. Знам, че тук много наблягате на месото и животинските продукти, а аз точно тях гледам да ограничавам. Харесвам максимата „Стоящото на един крак (гъбите и растенията) е по-добро за ядене от ходещото на два (птиците), а то пък е по-добро от онова на четири (говедата, свинете и останалите бозайници)”.

14.09.11
11:21

Тука има и немесоядни дами, ако те влече повече тоя тип хранене пак има от къде да взаимстваш. Просто тия разделни неща са ми много съмнителни на мен.

14.09.11
12:36

Добре дошла.
Разделното хранене на мен лично ми допада, само че ми е трудно винаги да се придържам към принципите му. :)
Ето и един поздрав, и идея за началото на деня (sun)

14.09.11
12:54

когато си избираш хранителен режим трябва да си наясно с принципите на които се основава този тип хранене и съответно до какви резултати ще доведе. при 90 дневната диета просто ти се дава някакъв хранителен план без да ти се обяснява на каква основа е изграден. моя хр. план си е правен от мен самата мен въз основа на това как се чувства тялото ми. някой от принципите които спазвам са следните:
- да имам повечко храненета през деня с малки количества - така не преяждам
- да имам добра закуска например овесена питка /плодовете не са добра закуска/
- да не лишавам тялото си от макронутриенти - просто приемам мазнини, белтъчини и въглехидрати всеки ден.
- избягвам захар и тестяно - те не дават нищо незаменимо на тялото ми.
и т.н. просто разгледай хранителните режими в раздел хранене и дневниците на другите момичета и състави такъв режим, че хем да ти е вкусно, хем да е полезно.

14.09.11
12:59

казано от Elisa Day на 14.09.11, 11:19:

„Стоящото на един крак (гъбите и растенията) е по-добро за ядене от ходещото на два (птиците...

И хората, бих добавила аз :D:D
Честно казано не разбирам защо трябва да се страни от животински продукти, но важното в крайна сметка е да се чувстваш добре. И да се научиш да разпознаваш кога точно се чувстваш добре...

Хубав ник, музикален :)

п.п. 90-дневната диета е обсъждана доста, ако искаш потърси. Има за, има и против.

14.09.11
15:31

казано от Atom на 14.09.11, 12:59:

Честно казано не разбирам защо трябва да се страни от животински продукти, но важното в крайна сметка е да се чувстваш добре.

Мога да обясня защо, но отново ще навлезем във вечния спор... :P
Така че само ще вметна, че не винаги това, че в момента (пък дори и няколко момента след това) се чувстваме добре е признак, че правим нещо правилно. :) Понякога е добре да мислим мъъъничко outside the box - само бихме спечелили. (sun)

14.09.11
16:40

Много се зарадвах като видях нови мнения в дневника (sun)

@Margaritka, благодаря ти. Мадамата от клипчето е .. УАУ страшно гъвкава!

@roberta, точно преди да започна 90дневната диета прочетох книгата на Ян Драйз за разделното хранене. Само по себе си то не води до отслабване. Отслабването идва от калорийния дефицит, но за мен е много важно, че успях да се вкарам в рамки - 2 основни хранения за деня + 2 по-леки до 20.00ч. Приемам всички макронутриенти, хапвам веднъж на 4 дни нещо сладичко и имам плодов ден, който за мен е много важен - позволявам на храносмилателната си система да си почива и пречисти. За момента този режим ме устройва напълно.

@Atom, аз ям абсолютно всякаква храна, включително и месо, просто гледам да е по-рядко. Няма от къде да взимам екологично чисто месо от животно, гледано на село например, а това по магазините - всички знаем какво е. Протеини мога да си набавям от варивата и ядките, както и от млечните продукти (от тях само прясно мляко не консумирам). Да си призная за месото - от части и от суеверие го избягвам.

Аз днес вече изядох 3,5кг диня, малко грозде и 3 ореха. Продължавам с ябълки и ментов чай. Хубав ден!:)

MF

14.09.11
21:51

казано от Elisa Day на 14.09.11, 11:19:

Харесвам максимата „Стоящото на един крак (гъбите и растенията) е по-добро за ядене от ходещото на два (птиците), а то пък е по-добро от онова на четири (говедата, свинете и останалите бозайници)”.

Я гледай моята максима:
“Този, който се занимава да брои краката, изпуска страшно цър-пър на двора.” :D

Добре дошла е успех!

Добра дошла и от мен ;)

15.09.11
18:32

Честит 15ти септември на всички ученици и най-вече на тези като мен, за които това е последният първи учебен ден! :)

Днес се случиха толкова много неща и денят беше страшно емоционален, че храненето ми остана на заден план. Всъщност още от вчера, когато ми беше плодов ден развалих дисциплината, защото бях канена на рожден ден. С бирата хапнах има-няма 10тина панирани пилешки хапки и с тортата 2 чаши бяло вино... след това ми беше толкова лошо, че повече няма да правя грешката след цял ден полу глад да се наям така (puke)

17ти ден от 90дневната диета - белтъчен:
8.00ч. зелен чай с мед
11.00ч. чисто кафе
14.00ч. 3 бъркани яйца със сирене, от които изядох половината + салата домати, краставици, чушки
17.00ч. четвъртинка ябълка
18.30ч. останалите яйца с 2 парчета шунка и 2 доматчета + по-малко от 1/2 филийка с топено сирене и шунка

Водата ми също е под всякаква критика, както и храната. Точно преди да ям огладнявах страшно много. Тези дни като свикна с новия си график режимът ми ще се нормализира.

Мнението беше редактирано от Elisa Day на 15.09.11 18:38.

16.09.11
20:07

Още един гладен ден. Нямам навика да съобразявам по-голямата активност с количеството храна. За щастие явно има ефект от диетата, защото днес получих сума ти комплименти, че съм отслабнала. Не съм се мерила. Мисля да го направя след 11 дни - след първия ми воден ден.

18ден - варива
7.00 20мин йога
7.30 зелен чай с мед
8.00 малко грозде
9.00 чисто кафе
12.00 варен ориз с лук и моркови + 3 средни доматчета
15.30 2 нектарини
16.00 чисто кафе и малко по-късно мюсли бар с шоколад - 25г (нарушение в диетата, но умирах от глад)
19.30 ориз + 2-3 хапки картофена салата + 2 залчета препечен хляб + 2 големи домата

16.09.11
20:42

Ефект? Другите хора ти казват, че си “отслабнала”, а твоите усещания са за “ужасен глад”. Изобщо не ми харесва... както и тоя ден на “варива”. Звучи ми като древно мъчение над инсулина и изобщо над организма.

MF

16.09.11
21:42

Абе момиче, извинявай, ако съм рязка, ама ти няма ли да хапнеш?!!

16.09.11
21:47

Тъкмо се бях зачела в дневниците на няколко други момичета и си мислех колко повече хапват от мен, а желаните от тях резултати са налице. Прави сте, виждам грешката си. От утре ще се опитам да увелича количествата храна, но съм твърдо решена да завърша диетата си.

16.09.11
22:26

здрасти и от мен и честит дневник!

абе, ти си твърдо решена и надали аз ще ти повлияя, ама тая диета ...:X ако целта е околните да ти казват, че си отслабнала - хубаво, ама на мен не ми звучи хич логично. В момента една моя колежка е на същата диета и всички й казват, че е отслабнала, което си е така разбира се, обаче аз лично изобщо не мисля, че изглежда по-добре въпреки това. Тялото й няма грам тонус, по моите критерии има огромна нужда от стягане, а не толкова от сваляне. Теб не съм те виждала, така че не мога да коментирам. Но ако имаш желание може да качиш снимки преди и след диетата, вероятно ще са ти доста полезни за оценяване ефекта на диетата.

Поздрави!

MF

17.09.11
11:25

Съгласна съм с Нора. Тия магически диети не водят до нищо добро. Стрес за организма, който първо е излишен, второ го потиква към складиране на мазнини веднага след края на “глада” (защото плодчета, зеленчучета и две яйца на ден си е глад). Правиш си лоша услуга, каквито и резултати да постигнеш, ще са мимолетни, тялото ще започне да си “отмъщава” след края на диетата. Много по-прост е животът -  храни се балансирано, 5-6 пъти на ден, приемай от всичко в умерени количества и под здравословна форма, пий водичка, спортувай и си давай време за почивка, сън 7-8 часа, спазвай тези простички правила и без чудодейни диети и глад не само ще изглеждаш, но и ще се чувстваш чудесно. Не мъчи организма си, обичай го и се грижи за него, защото това си ТИ, егати, и още дълго време ще е така. :D

19.09.11
20:55

Така... минаха няколко дни, в които не съм писала, но то е само, защото няма с какво да се похваля. Истината е, че съм много разочарована от себе си, зщото точно, когато се заканих, че ще завърша диетата си... и се провалих. :( След последния гладен ден последваха няколко дни на здраво захранване и крах на режима. Не съм толкова разочарована заради самата диета, ами заради слабия ми характер.

Днес:
6.00 20минс йога
7.30 зелен чай с мед и 2 бисквитки с шоколад
8.00 2 домашни ябълки
11.40 купичка супа топчета с една мини ръжена франзелка, половината от която изядох с лютеница и сирене
от 15.30 до към 17.30 дъвчах обикновени бисквити, половин пакетче с едно чисто кафе
19.30 салата - 2 домата, 1 средна краставица, 2 печени чушки, малко олио и сирене

Мнението беше редактирано от Elisa Day на 19.09.11 20:59.

19.09.11
21:07

казано от Elisa Day на 19.09.11, 20:55:

Така... минаха няколко дни, в които не съм писала, но то е само, защото няма с какво да се похваля. Истината е, че съм много разочарована от себе си, зщото точно, когато се заканих, че ще завърша диетата си... и се провалих. :( След последния гладен ден последваха няколко дни на здраво захранване и крах на режима. Не съм толкова разочарована заради самата диета, ами заради слабия ми характер.

и на мен ми се е случвало това. след гладуване да се отпусна и да се натъпча и след това купища угризения. когато обаче започнах да спазвам режим и хапвах редовно и качествена храна нещата си дойдоха на мястото. вече няма гладувания, свинщини и угризения. просто причината е в диетата, а не в характера ти.

20.09.11
11:42

За днес досега:
7.00 20мин йога
7.30 зелен чай с мед + грозде
8.30 2с.л. овесени ядки с 1/2 кофичка кисело мляко и 1ч.л. мед
11.30 3 малки чушки, пълнени с яйца и сирене, печени + 1 домат и 1/2 краставица + филия пълнозърнест хляб

Довечера ще допиша менюто. Не съм сигурна какво да си взема за училище. Там огладнявам много и само плод не ме засища. Днес закусих хубаво и обядът ми е обилен, затова може би ще пробвам с грозде и няколко ореха. Сега се заемам да посмятам малко калории. Ще гледам да съставям менютата си така, че да се вмествам в 1300-1400ккал.

Хубав ден на всички! :)

20.09.11
12:08

Малко съм шокирана от сметките на калории преди малко. Влязох в zdravoslovno.com и въведох храната, която съм изяла досега и излезе, че съм поела 1134ккал!! Аз ли греша или това не е съвсем точно? Освен това според сайта аз трябва да поемам по 1952ккал дневно!! Вижда ми се малко множко. Преди известно време сама изчислявах калориите, от които се предполага, че се нуждая според указанията тук и сметнах, че ми трябват около 1700ккал, а ако искам да отслабвам - между 1200 и 1500. Сега се обърках още повече и не знам какво да правя. :@

20.09.11
13:05

здрасти,
според мен тоя калкулатор нещо лъже - не е възможно описаното до тук да е повече от 800-900ккал, колкото и консервативно да се смята. По-добре си харесай друг калкулатор, ако много държиш да смяташ калории.

20.09.11
13:05

Остави ги тези калории. По-важно е качеството на това, което поемаш.

20.09.11
20:11

Останалата част от менюто:
15.30 бисквити Белвита и кафе
19.30 около 1 филийка пълнозърнест хляб с балдъзина туршия (то си е направо лютеница), домашна с кашкавал и няколко лъжици супа топчета, без топчетата, надробена с хляб - остатъци от племеника ми + чаша бяло вино

По принцип не съм фенка на смятането на калории и задълбаването, но исках ориентировъчно за няколко дни да си сметна калориите, колкото да добия представа за количествата. Утре ми предстоят едни дълги 24 часа - като изляза от вкъщи в 10ч ще се прибера чак в четвъртък и предполагам, че менюто ми няма да е много за хвалене. След това ще използвам неучебните дни за активна почивка - упражнения, съставяне на режим за хранене и четене за удоволствие. Ако имам късмет може и да изкарам един плодов ден за пречистване.

23.09.11
11:15

Честит първи есенен ден и честит ден на независимостта на България с малко закъснение. :)

От последния път, в който писах прекарах един ден на бисквити и кафе, последвалата нощ на уиски, джин и текила + парче торта и няколко сандвича. Вчера - наваксване със съня, доматена супа, спагети и пълнозърнести бисквити и вечерта се отдадох на сметки, хранителни стойности, калории и сътворих един РБД режим с много усилия. Моля ви да дадете мнението си и да ме поправяте ако греша някъде в съотношения, калории или нещо друго. Дневно ще приемам около 1200ккал, въпреки, че ми се искаше да са малко повече, за да не изпадна в плато след време, но не знаех, че е толкова трудно да консумирам чисти белтъчини без в тях да има 20г мазнини/100г примерно. Горе-долу съотношението трябва да е следното: В45%, П35% и М 20%, но въглехидратите излязоха около 50% в крайната сметка. За днес съм планирала:

Закуска: 2 филии пълнозърнест хляб, намазан с масло + 1 твърдо сварено яйце и парче шунка
Обяд: 100г варен боб със салата - домати и краставици, печени чушки + 1 филия пълнозърнест хляб
Междинно 1: 200г диня
Междинно 2: сандвич с пълнозърнест хляб + 2 парчета шунка и някакъв зеленчук - домат или печена чушка
Вечеря: 100г сирене + салата

Опитах се поне две от храненията да бъдат разделни. В закуската шунката ще я заменям и с извара (много по-готина от сиренето - почти няма мазнини в нея (party)), а самата закуска ще я сменям с 200г кисело мляко и 2с.л. овесени ядки/трици за разнообразие. Много моля ако някой може да ми предложи някакъв вариант за обяд, аналогичен на боба, защото освен него се сещам само за леща и елда. Чудя се дали житото става и с това се изчерпват идеите ми за обяд. Вечерята реших да бъде протеинова, като ще се опитам да избягвам сиренето, ще го заменям с извара/шунка + зехтин в салатата, понякога и с риба, но за жалост нашите се сещат да купуват само по Никулден :D (трябва да променя това). С водата ще продължавам, както досега - около 2л. Въпреки малкото нарушение в баланса откъм въглехидрати, няма да се ограничавам с меда в чая, защото е много полезен и го обожавам. Продължавам и с йогата. Е, как ви се струва? :)

23.09.11
12:07

Не знам кога най-после ще осъзнаете, че храната не е само ккал, В, Б, М и процентни съотношения между тях. За н-ти път повтарям - храненето НЕ е математика, а баланс. Баланс какъвто няма да се намери в джина, тортите и сандвичите. :)

23.09.11
12:26

казано от Margaritka на 23.09.11, 12:07:

Не знам кога най-после ще осъзнаете, че храната не е само ккал, В, Б, М и процентни съотношения между тях. За н-ти път повтарям - храненето НЕ е математика, а баланс. Баланс какъвто няма да се намери в джина, тортите и сандвичите. :)

За джина, тортите и сандвичите е ясно, това не е ежедневие при мен и не търся баланса там. :) За да намеря своя баланс ми трябват правила, които да следвам, установена рамка. Ако не съм наясно какво трябва да ям в следващото си хранене аз отварям хладилника и най-често се хвърлям на най-вкусното, а не на най-полезното и разумно. Трябва ми дисциплина и най-вече да осъзная, че всъщност не се нуждая от пици, манджи, шоколад или нещо калорично. Проблемът ми е на психическо ниво, така да се каже. Докато го преодолея обаче трябва да се постарая да се ограничавам по този начин.

23.09.11
15:44

Съжалявам, че ще те разочаровам, но няма такова понятие като “установена рамка” в здравословното хранене. Всичко се тества и се индивидуализира, но това е процес, който отнема време. И аз съм като теб - отварям хладилника и налитам на най-вкусното. Само че за мен най-вкусното не е същото като за теб. Трябва да си превъзпиташ мозъка. Той е този, който е склонен към пристрастяване.
...и отново калориите - защо мислиш, че калоричната храна е нещо, от което непременно трябва да бягаме далеч. Казах вече, но пак ще повторя - не са важни калориите, а това, което се крие зад тях.

23.09.11
16:38

казано от Margaritka на 23.09.11, 15:44:

...и отново калориите - защо мислиш, че калоричната храна е нещо, от което непременно трябва да бягаме далеч. Казах вече, но пак ще повторя - не са важни калориите, а това, което се крие зад тях.

Ами защото искам да отслабвам. Как ще стане ако преимам по 2500ккал, макар и само от супер полезни неща? Не искам да превръщам храненето в математика и нямам намерение да броя калории всеки ден. Не коментираш самото менюто, което съм постнала. Мислиш ли, че има нещо нередно в него?

23.09.11
18:28

За менюто:
- ако питаш дали аз бих се хранила така - не.
- ако питаш дали с него ще постигнеш целите си - вероятно не.
- здравословно - не. Прекалено е еднообразно - цял ден ядеш хляб, шунка и зеленчук. Много е вероятно скоро да ти писне от това еднообразие и да се върнеш към тортите и джина (примерно).
Спомена, че се храниш разделно. Единственото разделно, което виждам е самотната диня, и то с уговорката, че си я яла поне 2-3 часа след последно хранене.
Надявам се да не приемаш коментарите ми като заяждане, а да започнеш да четеш повече за балансирано хранене, защото ми се струва, че доста неща ти убягват. :)

23.09.11
19:02

как да се разболеем - кратък наръчник:
едно средностатистическо момиче в някакъв момент решава, че е дебела и започва диета видяна в списание или в някакъв сайт. обикновенно е диета с 1000-1200 калории, идващи от плодове, зеленчуци, кис. мляко и малко пилешко и гарантира 5-6 свалени кг на седмица. понеже метаболизма на съответното момиче е още бърз то кг падат лесно и бързо се стига до заветното число на кантара. после момичето започва да увеличава храната, все по често да си хапва неща, които са били забранени по време на диетата и съответно кг започват да се качват обратно. ужасено момичето се връща към позната диета, но вече кг не падат толкова лесно - метаболизма се е забавил и се налага количеството храна да се намали още за да се постигне предишния резултат. да, но гладуването не е лесно, желатнията за калорични храни се засилват и в един момент психиката се пречупва и момичето се натъпква с каквото и е пред очите. следва още по върло гладуване за да се поправят “щетите”. и после ново преяждане и т.н. психиката е разбита от непрекъснати ограничения и угризения за всяка хапка, а физиката от непрекъснатия недостиг на ценни макроелементи /белтъчини, мазнини/.
сега към лично към теб:
хубаво е че искаш да промениш навиците си, но това трябва да стане плавно и чрез слушане на тялото си. и с четене във форума. това, което е написано тук е резултат от опита на много хора - просто трябва да отсееш това, което ще те накара да се чувстваш във върховна форма.

23.09.11
20:34

казано от Margaritka на 23.09.11, 18:28:

За менюто:
- ако питаш дали аз бих се хранила така - не.
- ако питаш дали с него ще постигнеш целите си - вероятно не.
- здравословно - не. Прекалено е еднообразно - цял ден ядеш хляб, шунка и зеленчук. Много е вероятно скоро да ти писне от това еднообразие и да се върнеш към тортите и джина (примерно).
Спомена, че се храниш разделно. Единственото разделно, което виждам е самотната диня, и то с уговорката, че си я яла поне 2-3 часа след последно хранене.
Надявам се да не приемаш коментарите ми като заяждане, а да започнеш да четеш повече за балансирано хранене, защото ми се струва, че доста неща ти убягват. :)

Разбирам защо ти не би се хранила така, но защо мислиш, че не мога да постигна целите си с това хранене? На лице е отрицателен калориен баланс, прием на Б, В, М... Не приемам коментарите ти като заяждане, а напротив. Благодарна съм, че ми обръщаш внимание. Винаги съм си мислела, че имам известни познания за здравословното хранене, а сега, когато искам, наистина  искам да ги приложа, се оказва, че нищо не знам. Започвам да се отчайвам.

23.09.11
20:40

казано от roberta на 23.09.11, 19:02:

как да се разболеем - кратък наръчник:
едно средностатистическо момиче в някакъв момент решава, че е дебела и започва диета видяна в списание или в някакъв сайт. обикновенно е диета с 1000-1200 калории, идващи от плодове, зеленчуци, кис. мляко и малко пилешко и гарантира 5-6 свалени кг на седмица. понеже метаболизма на съответното момиче е още бърз то кг падат лесно и бързо се стига до заветното число на кантара. после момичето започва да увеличава храната, все по често да си хапва неща, които са били забранени по време на диетата и съответно кг започват да се качват обратно. ужасено момичето се връща към позната диета, но вече кг не падат толкова лесно - метаболизма се е забавил и се налага количеството храна да се намали още за да се постигне предишния резултат. да, но гладуването не е лесно, желатнията за калорични храни се засилват и в един момент психиката се пречупва и момичето се натъпква с каквото и е пред очите. следва още по върло гладуване за да се поправят “щетите”. и после ново преяждане и т.н. психиката е разбита от непрекъснати ограничения и угризения за всяка хапка, а физиката от непрекъснатия недостиг на ценни макроелементи /белтъчини, мазнини/.
сега към лично към теб:
хубаво е че искаш да промениш навиците си, но това трябва да стане плавно и чрез слушане на тялото си. и с четене във форума. това, което е написано тук е резултат от опита на много хора - просто трябва да отсееш това, което ще те накара да се чувстваш във върховна форма.

Горния сценарий наистина ми е доста познат. Гледам да не се ограничавам чак толкова много в храната и да не оставам гладна, за да не последват моменти на ядене до пръсване. Може би съм късметлийка, защото все още, слава Богу, нямам никакви стомашни проблеми като гастрит и др.

Лично към мен: стъпка по стъпка следвах съветите, които са дадени за съставяне на режим за отслабване тук в сайта. Толкова много часове и нерви изхабих, за да пресмятам и меря храна и защо - явно за нищо. Не знам защо не ми се получава. Какво да правя?? :(

23.09.11
20:52

Казах ти: 1. не всичко е калориен баланс, не се задълбочавай толкова много в него и в съотношението Б:В:М  2. еднообразна ти е храната - експериментирай с нови продукти. Например заменяй хляба с други зърнени храни, и не си мисли, че като замениш белия с “пълнозърнест” с неясен произход (каквито са повечето), той непременно ще е качествен.
Гледам по-горе споменаваш, че в продължение на 2 часа си предъвквала бисквити с още нещо. Според мен не е излишно да се избавиш от подобен навик. Когато ядеш е добре да си заета само с това, а не с куп други дейности - ще се изумиш колко излишна храна можем да погълнем по този начим неусетно :)

Тук стана интересно и реших да споделя моето мнение... :)

Тъпо е, че поглеждаме към здравословното хранене подбудени от суета (за стройно и слабо тяло),здравословен проблем и т.н.
Но така е, няма наложена култура на хранене , има много противоречива информация бликаща от всякъде,
убеждения, че даден режим е най-добрия и т.н.

Намери този (режима), с който тялото ти ще се чувства най-добре, а отслабването вече ще е бонус.
Спортът също е голям фактор, подпомагащ всички изброени цели.
Има много интересни дневници, на активни момичета и момчета, който ще ти бъдат от полза.
Успех и търпение от мен...не се отчайвай :)

24.09.11
11:03

Добро утро! :) Искам да благодаря на всички, които ми оказват морална подкрепа и ми помагат със съветите си. Това означава много за мен! Сигурно и вие сте усещали как, когато си в центъра на събитията и главата ти се завърта и не можеш да мислиш трезво. Сега аз се чувствам точно така. Постоянно мисля за храна - какво трябва или не трябва да ям, защо, как... направо откачих тези дни. Иска ми се да се абстрахирам малко от това, затова следващите няколко дни ще ям, каквото ми се яде, разумно, разбира се. Ще продължавам да се отчитам, кето ще ми бъде още един стимул да не прекалявам с храната. Хубав и слънчев ден на всички! (sun)

24.09.11
14:42

да си съставиш здравословен хранителен режим, който ще ти служи дълги години е доста трудно. не може просто да сметнеш колко калории трябва да приемаш и да избереш 10-тина храни от които да си ги набавяш. хранителния режим е резултат от доста четене, доста експерементиране, доста собствено усещане и превъзпитаване на мозъка да иска пилешка пържолка вместо шоколад например. всеки хранителен режим, който започнеш изведнъж и се опиташ насилствено да наложиш на тялото си е обречен на неуспех в дългосрочен план. постепенно с малки стъпки ще стигнеш до целта, но трябва да извървиш пътя.

25.09.11
18:00

Впечатления от вчера и днес: както казах, няма да диетувам тези дни. Ако трябва да определя тези два дни с една дума, то тя ще бъде освинване.  Лошо ми е от преяждане и неконтролируем апетит. Вчера закусвах пълнозърнест хляб с масло + яйце и шунка. След около два часа отново започнах да мисля за храна без да съм гладна. Хапнах малка купичка готвен боб без запръжки и брашно. След това, честно казано, не си спомням дори какво ядох, но не беше малко. Резултатът: (както и днес) ходих два пъти до тоалетната, за което се радвам. Днес закусвах домашно приготвени бисквити с черен шоколад и едно 3в1. По-късно ядох същата закуска като от вчера, а още по-късно отново боб. Чувствам се адски преяла и отпаднала, нямам никакъв тонус. През почивните дни се отпускам страшно много. Наруших си режимът на лягане и ставане, не съм пипнала упражнения (бях си изтеглила двучасовото видео на Дейвид Суенсън, което някъде Маргаритка беше препоръчала). Предполагам, че ставам страшно досадна с всичкото това мрънкане, затова спирам и ОТ ТОЗИ МОМЕНТ ще се опитам да не ме мързи да се храня здравословно. Около 8ч ще си направя една хубава, богата салата с домашни зеленчуци и извара. След това ще се отдам на малко женски глезотии - маникюр, маски за лице и др. Ще се опитам да си легна към 23ч и утре отново здравословен старт на деня в 6.30. Успешна седмица! :)

25.09.11
20:14

Разсъжденията ти върху храната започват да ми приличат на хранително разстройство. Съветвам те на този етап да не се концентрираш върху нея, просто гледай да изключиш от менюто си джънк. Наблегни на движението. С Дейвид Суенсън бъди внимателна - ако нямаш особена двигателна култура (с което не казвам, че нямаш, просто аз не знам каква е) и ако не познаваш възможностите на тялото си добре, не ти го препоръчвам. Ащанга йога изисква едно по-високо ниво на осъзнаване.

25.09.11
20:19

Добре дошла :) Желая ти успех :) !

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1