Прием на креатин и протеин

23.09.11
19:16

Здравейте! Днес си взех креатин на ON - Pre-Load Creatine Complex и протеин суроватка на PHD - Pharma Whey. Излезе ми супер изгодно и още от утре започвам да ги добавям към храната и тренировките :) Но преди това искам да ви попитам как да ги приемам, защото се притеснявам от евентуално превишаване на дозата. За креатина пише следното - training days: 1-2 Scoops 30-60 minutes before Exercises, Non-training days: 1-2 scoops between morning and afternoon meals (значи към обяд някъде). Оптималната доза е 10 грама дневно. Значи тези 10 грама ще ги приемам 30 минути преди тренировка, но как да ги измеря точно тези 10 грама. Казаха ми с чаена лъжичка до върха е 5 грама, но отново не съм убеден дали наистина ще е толкова ... А за протеина ще го приемам 2 понякога 3 пъти дневно по 25 грама - един път след ставане със закуската (преди тренировка понякога, а ако се налага и всеки път, бих искал да ми кажете мнението си) и веднага след тренировката. Но пак идва проблема - няма мерителна лъжичка и не знам как точно да ги измеря. Моля дайте някакъв съвет :)

ПС: През колко седмици прием на креатин трябва да правя почивка ако е необходимо? И трябва ли да добавя протеина и креатина  към дневния прием на белтък, въглехидрат и мазнини към КБ-то си и да намаля храната?

Темата беше редактирана от Insane M на 23.09.11 19:32.

24.09.11
02:30

В доза 47.5г  има налични 35г захар + 5г креатин монохидрат и общо взето до там се изчерпва продукта  , не виждам смисъл да дам 40 лева за 20дози х 47.5г = дефакто 100г монохидрат и 700 г захар.
Конкретно за въпроса ти изцяло продукта се състои от монохидрат и да със сигурност ще задържиш вода ако дори и тези 100г монохидрат са в продукта , а не са по-малко ;)
Вземи разгледай други продукти има много по-изгодни като изпиеш този , лично мое мнение ;)

Мнението беше редактирано от Dominic на 24.09.11 02:41.

HE

24.09.11
08:40

Ами така се получава, когато не знаеш за какво става въпрос и си взимаш добавки, а нямаш необходимия стаж и познания. Получаваш един добър урок, макар и не безплатен. Описаните от теб странични ефекти се проявяват от монохидрат при малка група хора.

п.п. Точно, защото някои добавки не са предназначени за хора на по 2 месеца в залата, под 18 годишна възраст ще падне голямо чудене как да се приемат, но няма да се ангажирам с мнение за приема, поради горните условия.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 24.09.11 08:42.

24.09.11
12:09

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218 - ще ти избоде очите ... Протеина - супена лъжица е около 20 грама,но варира :) По аптеките мисля че се продаваха мерителни лъжици,даже някой май беше писал/питал нещо за тях ...доста такива теми има :D Ако имаш някой познат който е пил същия протеин , обаче той е имал мерителна лъжичка - ок. Обаче няма смисъл да търсиш , ако имаш супена лъжица !

казано от head_hunter на 16.02.11, 22:20:

казано от Biad__ на 16.02.11, 17:18:

Няма как да си купиш мерителна лъжица,всяка пудра е с различна плътност и спрямо това е съобразен и обема на мерилката.
Все пак това е протеин няма значение ако пиеш малко повече,или малко по-малко.

Ето тук съм ти цитирал колегата, който по-точно нямаше как да го каже!
Защо се хабиш да мериш тая и оная лъжици? Праскаш по две супени лъжици и си готов.

Виж колко полезен цитат намерих като използвах ТЪРСАЧКАТА (wasntme)

Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 24.09.11 12:11.

23.09.11
23:46

Здравейте! Вчера си взех креатин на ON - Pre-Load Complex и прочетох още малко за монохидратите и страничните ефекти, които причиняват (преполагам, че това е монохидрат). Неприятно впечатление ми направи, че именно монохидратите водят до събиране на вода (подпухване), стомашен дискомфорт и редица други неприятни неща. Въпросът ми е - това не е ли при евентуално предозиране или некачествен продукт, а друга причина може да бъде и датата на годност. Не смятам, че марка като ON е некачествена, а и продуктът не е с изтекъл срок на годност. Дневният прием е от 5 до 10 гр, но се замислих, че това е съобразено за мъже, а за тийнейджъри като мене на 17 години не би ли трябвало да е по-малка дозата? Смятам първите 4-6 седмици да приемам по 3 гр. дневно и после по 5 гр. Моля дайте мнение по въпроса, защото от утре го почвам :) А и ще е още по-добре някой да изрази и мнение ако употребявал продукта и го сподели!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1