Ирисова диагностика

Здравейте,

посъветваха ме да отида при лекарка, занимаваща се с ирисова диагностика.
Интересно ми е да разбера впечатления за тази процедура.

Поздрави

24.09.11
10:54

Да нямаш предвид оптична кохерентна томография на преден очен сегмент? Да не планираш някаква операция?

Недей,моля те.За мен това не са специалисти,а шарлатани.Има си образна диагностика на прекалено високо ниво,която е прецизна и точна,не се занимавай с глупости.Принципно има някакъв дълбок смисъл в тази така наречена философия на ирисовата диагностика,но в някой друг век може би ще бъде полезна.

Препоръча ми я приятелка с тежки алергии, която едва  след подобна диагностика и курс на лечение е успяла да им повлияе.
Аз искам да опитам заради щитовидната жлеза и да избегна прилагането при всички доживотно лечение с хапчета....

Какво за щитовидната жлеза - тиреоидектомия ли е правена ? Не знам причината,предполагам аденом,но при всички положения са ти казали L-тироксин да приемаш и така и трябва да правиш,за твое добро е.

Диагнозата ми е тиреоидит, МАТ при последното изследване беше  10 пъти над нормата.
За сега само Цефазел приемам , но по мое желание. Исках поне 3 месеца да опитам с по-леко лечение.  Сега идва края на този период и преди да се видя с ендокринолога, мисля да мина през тази диагностика.
Все се надявам да е било моментно неразположение, защото когато се изследвах бях в  доста стресов период!
:)

Тиреоидит само по себе си не значи много,не са един или два вида.Щом МАТ е завишен толкова,то явно става дума за автоимунен процес и Хашимото,но всичко е в сферата на гадаенето по интернет.Състоянието изисква да се следи и се консултирайте с ендокринолога.Опитайте и с ирисовата диагностика,в което силно се съмнявам,че ще има успех,но Ви го пожелавам все пак.Съветвам Ви също да си направите тест за СПИН профилактично.

Периодично дарявам кръв и съответно правя подобен тест. Това го правя през около 6-8 месеца.
Ще видим какво ще покажат следващите изследвания.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1