22.09.11
16:41
здравейте!
тегло около 60кг,ръст 178-180, стаж горе-долу 3 месеца.около месец бях на кръгова тренировка, сега тренирам:
пон.- 3упр.гърди 2упр.бицепс 1упр.предмишница
вт.-почивка
ср.-3упр.гръб 2упр.корем 1упр. предмишница
че.-почивка
пе.-3упр.крака 2упр.рамо 1упр.предмишншца
Въпроса ми е как да вмъкна тренировка за крака още един ден и дали ще е добре?
(държа на краката, защото футбола ми голяма старст и искам да подобря бързината си)
всички мнения и съвети са добре дошли!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 22.09.11 16:48.
22.09.11
19:09
можеш да пробваш тридневен сплит примерно така:
1ден - долна част
2ден - горна част
3ден - долна част
става ли така:
пон. крака,корем,предмишница
сряда-гърди,бицепс,гръб,рамо
петък-крака,корем,предмишница
22.09.11
22:11
Много ми е чудно как в един ден ще тренираш едни от най-големите мускулни групи и то заедно с бицепс и рамо.Ако си на анаболни стероиди като Колман съм съгласен,но иначе Абсурд (лично мнение).
добре примерно така:
пон.-крака,корем
вт.-гърди,бицепс
ср.-почивка
че.-гръб,рамо
пе.-крака,корем
22.09.11
23:18
Така,да.
искам да използвам темата да ви питам за краката достатъчно ли е клек с щанга зад врат, преден клек и хакен клек
казано от gareth bale на 24.09.11, 20:08:
искам да използвам темата да ви питам за краката достатъчно ли е клек с щанга зад врат, преден клек и хакен клек
Ами според мен би могло да опиташ с клек,след това задно бедро на машината,а накрая калфмашина за прасеца(или прасец на легпресата,друг вариант-повдигане на пръсти с дъмбел в ръката/щанга на раменете). Задното бедро се натоварва още от тягата и хиперекстензиите.
Мнението беше редактирано от Миро на 24.09.11 23:16.
25.09.11
13:00
Вкарай по едно упражнение за крака във всяка тренировка
18.11.11
20:29
казано от gareth bale на 22.09.11, 23:01:
добре примерно така:
пон.-крака,корем
вт.-гърди,бицепс
ср.-почивка
че.-гръб,рамо
пе.-крака,корем
След големи мускулни групи като крака и гръб се почива обикновено.. а с краката корем си е напълно грешно. Трицепса няма ли да го тренираш?? Хахаха
19.11.11
23:39
казано от Петко К на 18.11.11, 20:46:
И кое точно му е грешното на крака и корем, би ли обяснил?
Краката са най-голямата мускулна група и нямат нужда от друга мускулна група с която да се комбинират,било то и малка ,като корема :)
20.11.11
00:02
казано от Ivo Galabov на 19.11.11, 23:39:
казано от Петко К на 18.11.11, 20:46:
И кое точно му е грешното на крака и корем, би ли обяснил?
Краката са най-голямата мускулна група и нямат нужда от друга мускулна група с която да се комбинират,било то и малка ,като корема :)
Бахти ... излиза,че за жалост до сега съм тренирал напълно погрешно.Ще трябва да преосмисля тренировъчните си принципи след прочетеното.
Не съм съгласен .. То че е най-голямата спор няма .. но нищо не пречи някоя друга серия корем .. Аз пък с краката накрая вкарвам повдигания на краката 2 серии и преси под наклон и сичко си е на 6 ..
20.11.11
08:43
Значи най-добре се дават отговори след като се прочете какво се пита и се осмисли.
Въпросът в темата е как да се тренират краката с цел не максимална хипертрофия, а за специфичните качества, които изисква футболът.
Това автоматично означава: не говорим за бодибилдинг тип трениране.
Към автора: излез от бодибилдинг схемите. Там целта е друга. Нищо не ти пречи да тренираш бодибилдинг за бицепса, рамото...но за краката вкарай повече тренировки през седмицата, в които да оттренираш нужните ти качества. Може да са преди бодибилдиг тренировката, след, в отделни часове на деня или в отделни дни.
Аз бих започвал със спортноспецифичен блок за долната част всяка тренировка, която ще завършвам с бодибилдинг за горната част. И в отделни дни ще тренирам отново долната част, но тогава ще й отделям повече време - т.е. цялата тренировка почти.
Вариантите са хиляди, зависи от времето ти и възможностите - кога може в зала, кога - на писта, кога ще има игра на трева...