25.09.11
12:27
Опитвам се да ям колкото мога “по-разделно” и като цяло здравословно, установих, че любимото ми ястие за деня - закуската - всъщност никак не отговаря на разделното хранене и трябва да го модифицирам. :)
С какво ще ми препоръчате да си хапвам киселото мляко сутрин след тренировка?
Досега го комбинирах с всевъзможни въглехидрати като банан или ябълка, мед, мюсли, семена... Не съм имала проблеми, но като принцип, не би трябвало да си ям млякото така.
Препоръчайте ми нещо, с което да комбинирам?
Попринцип не е добре да се яде мляко след тренировка (бавен протеин е), но щом си решила така, добре :) Пробвала ли си с овесени ядки ?
25.09.11
13:09
Каква е целта ти с разделното хранене?
Така ли? Ами какво е по-добре? Яйца, сирене, кашкавал?
Пробвала съм с какво ли не, то киселото мляко вкусово се комбинира с много неща и е супер вкусно, но идеята е да не са въглехидрати...
@Miss, имам бърз метаболизъм, но искам да му помагам още повече и никога да няма онова чувство на преяждане или подуване на стомаха. Искам да ми е леко винаги и бързо да храносмилам всичко, което поемам... Също за да мога да поема още по-скоро следващата храна, защото съм голям чревоугодник и обожавам да ям! Постоянно :)
25.09.11
13:33
Явно не си такъв чревоугодник, щом се лишаваш от една от най-вкусните комбинации - въглехидрати и белтъчини.
За метаболизма ето един съвет - повече салати от зеленолистни, чушки, краставици, също повече вода, започвайки с една топла сутрин на гладно.
От както увеличих пресните зеленчуци, се чувствам много добре, чудесно усвоявам.
Ами то няма как и двете... Хем да обожавам да ям всякакви неща и да си угаждам, хем да е здравословно и да не ми се издува корема и да преяждам като прасе.
В крайна сметка с какво може да комбинирам кис. мляко? И освен това какво да закусвам, щом млякото е бавен протеин и кога да ям кис. мляко - вечер преди лягане ли?
Аз исках да кажа, че не е добре да е след тренировка! А иначе може сутрин, като първо хранене, без да си тренирала :) Иили пък вечер като последно или когато си искаш, стига да не е след тренировка :)
Най-вкусната и полезна закуска, с която и аз вече съм свикнал е именно - кисело мляко с овесени ядки и яйца, а може и с извара т.е няма нищо лошо сутринта да ядеш по една кофичка кисело мляко. Вече много зависи и дали това мляко е след тренировка.
След тренировка е млякото, тъй като тренирам сутрин на гладно и след това чакам 30мин., тогава закусвам.
Овесените ядки също са въглехидрати, няма особена разлика с това, което до момента закусвам. Идеята е да комбинирам кис. мляко с нещо, което е подходящо и лесно за храносмилане.
Тогава какво да закусвам след тренировка, щом млякото не е подходящо?
А какво ти включва тренировката? Ако става въпрос само за аеробно натоварване няма кой знае какво значение дали ще ядеш кисело мляко или яйца, но ако става въпрос за силова тренировка, на гладно ще имаш по-лоши резултати и затова 30 мин-1час преди е хубаво да приемеш въглехидрати, а след тренировката, както те съветват -бързо усвояващ се протеин ;)
Тренировката е за корем и за крака след това, чрез различни упражнения. Това силова ли се води?
Кое е бързоусвояващ се протеин? Яйца, сирене?
26.09.11
18:41
Бързоусвояващи са: яйчни белтъци, суроватъчен протеин
Бавноусвояващи: общо взето млечните продукти (съдържащи казеин): мляко, сирене, кашкавал, извара
Това е най-общо казано, защото по принцип скороста на усвояемост зависи и от много други фактори.
Значи закуска след тренировка най-добре яйчни белтъци, приготвени с... Какво? И ако добавя един жълтък с два белтъка ок ли е? Или никакви жълтъци след тренировка?